Haber Detayı
26 Mart 2009 - Perşembe 00:00
 
RÖPORTAJ: Salih Şirin; Körfezli Olmak Ayrıcalıklı Olacak
Röportaj Haberi


İşsizlik sorununu çözeceğinizi her yerde çekinmeden söyleyebiliyorsunuz. Nasıl çözeceksiniz?

Biz her evden bir kişiye iş sözü veriyoruz, bu da imkansız bir şey değil. İlimizde 1802 fabrikanın sahipleri ile birebir görüşmelerimiz oldu. Bunlardan kontenjan sözü aldık. Göreve geldiğimizde her evden tespit ettiğimiz ve partimizin ilçe binasına başvuran işsiz gençlerimizi bu fabrikalarda istihdam etmeyi düşünüyoruz. Ayrıca ilçemiz bir liman ve sanayi kenti olmasına rağmen işsizlik en büyük sorun. Körfezin kirli havasını soluyan halkımız, buradaki fabrikalarda ve limanlarda öncelikli olarak çalıştırılmalıdır. Körfezli olmanın ayrıcalıklı bir durum haline gelmesini sağlamak en büyük hedefimizdir.

Sizin bu vaatlerinize siyasi rakipleriniz belediye kaynaklarıyla iş yerimi açacakmış diye eleştiriyor buna ne diyorsunuz? Bu söylediklerinizi yapabilmeniz için iş yerlerinin açılması gerekmez mi?

Hereke’de bulunan Sümerbank Hereke’nin adeta olmazsa olmazlarından biri haline geldi. Eskiden her gün çalışan Sümerbank şimdilerde haftanın 3 günü açık geri kalanı kapalı. Böyle bir mantık var mı? Bizim amacımız Hereke’nin kültürü haline gelmiş olan Sümerbank’ı yeniden açıp, tam randımanlı çalıştırmak. Böylece işsiz gençlerimizin burada istihdamını sağlamak. Ayrıca Seka Kağıt Fabrikası’nı da yeniden açmayı düşünüyoruz. Burada da binlerce gencimiz iş imkanı bulacak. Seka küllerinden yeniden doğacak.
Her mahallede güvenlik timleri kurmayı planlıyoruz. Eskiden nasıl her mahallede bekçilerimiz vardı, şimdi ise güvenlik sertifikası alan gençlerimizi mahallelerde görevlendireceğiz. Hem mahallelerimizin güvenliği kendi insanları ile sağlanacak, hem de o gençler iş sahibi olacak. Ayrıca yeni fabrikaların kurulması için işverenlere teşvikler sağlanacak.

Körfezin en büyük sorunları arasında ulaşım sorunları geliyor. Sanki Körfez bu konuda üvey evlat muamelesi görüyor. Bu sorunu çözmek için planınız nedir?

Ulaşımı kökünden çözecek projelerimiz var. On beş yıldır hizmet gelmeyen Körfez bizimle beraber halk hizmetle tanışacak. Bunların başında da ulaşım sorunu geliyor. İnsanlar İzmit’e gitmek için balık istifi halinde küçük minibüsler ile yolculuk etmek zorunda kalıyor. Büyük belediye otobüslerini garajlarda çürüme pahasına bekletiyorlar. Minibüs kooperatifi ile yapılan anlaşma ise seneye son buluyor. Bizim de hedefimiz, bu büyük otobüsleri çalışır hale getirmek. Minibüsçü arkadaşlara da minibüslerini büyütmelerini rica edeceğiz. Kabul ederlerse ne ala, etmezlerse kendileri bilir. Kimse Körfezlilere bu işkenceyi çektiremez. Ayrıca Gebze-İzmit arası hafif raylı sistem projemiz ile ulaşım büyük ölçüde rahatlayacak. İnsanlar trafik derdini hiç çekmeden, saatleri dakikaları belli olan bu sistem ile her yere zamanın da gidebilecek.

Ulaşım sorunları arasında bir yere gidebilmek için çok fazla vasıta değiştirmekte bulunuyor, bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Haklısınız özellikle hastalarımız Umuttepe Tıp Fakültesi’ne gitmek için buradan Umuttepe’ye iki araç değiştirmek zorunda kalıyor. Neden 5 yıldır buradan Umuttepe’ye direk hat açılmadı da insanlarımız bu işkenceyi çekmek zorunda kaldı anlayabilmiş de değilim. Umuttepe’ye direk koyacağımız hat ile vatandaşlarımız büyük rahatlık yaşayacak. Engelli ve yaşlılar için ücretsiz ulaşım sağlanacak. Körfez’in minibüs geçmeyen sokaklarına ring servis şeklinde minibüsler girecek, vatandaş evinin önünde inme lüksünü yaşayacak. Sahili olan tüm ilçelere olduğu gibi Körfez’e de deniz ulaşımı, hızlı deniz otobüsleri ile sağlanacak. İlimtepe’ye teleferik ulaşımı sağlanacak ve İlimtepe’den de Umuttepe Tıp Fakültesi’ne direk hatlarımız olacak. Halkımızın yollarda çektiği eziyet, sadece kötü birer hatıra olarak kalacak.

Umuttepe tıp fakültesine ulaşımı çözdüğünüzü varsayalım. Sağlıkta ne gibi projeleriniz var?


Daha önce de dediğim gibi Körfez her türlü haktan mahrum edilmiş, bunların başında da sağlık konusu geliyor. Körfez ilçesinde oturan vatandaşlarımız en ufak bir röntgen veya tomografi için bile İzmit’e gitmek zorunda kalıyor. Diş hastanesi ve doğum evi konusunda da çok ciddi bir sıkıntı var. Ayrıca ilçemiz dolum tesislerinin içersinde bir kent olduğundan her hangi bir yanık ünitesinin de olmaması çok büyük bir eksik. Biz burada öncelikli olarak bir yanık ve kanser hastanesi açmayı planlıyoruz.

Yanık ünitesi düşüncenizin ana sebebi nedir, nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?

Burası çok büyük bir sanayi bölgesi olduğu için her hangi bir istenmeyen kazada, hastalarımız İstanbul’a gönderiliyor. Bu da o hasta için çok büyük bir zaman kaybı. Biz burada bir yanık hastanesi açmayı planlıyoruz ki hastalarımız artık İstanbul’a gitmek yerine burada tedavilerini görebilsinler diye. Açmayı planladığımız belediye hastanesi ile görüntüleme merkezlerinde vatandaşlarımız bu işlerini en rahat şekilde yaptırabilecek, Umuttepe’ye gitmesine de gerek kalmayacak. Benim yurtdışında olan arkadaşlarım bazı medikal aletleri de kazandığım takdirde Körfez’e hibe edecek.

Ayrıca zamanında burada zaten var olan doğum evimiz kapatılmış, yerine kreş açılmış. O kreş ise şimdi harabe şeklinde.Doğum evini 40-50 yataklı bir şekilde işler hale getirip, kadınlarımızı rahat ettirmek istiyoruz.

Diş hastanesi projenizi duyduk birazda ona değinebilir misiniz?

Vatandaşlar bir diş için Uzunçiftlik’teki diş hastanesine gitmek zorunda kalıyor. Diş sağlığı çok önemlidir hastalarımız için bir diş hastanesi açmayı planlıyoruz. Bu projemiz o kadar çok beğenilmiş ki aniden sahiplenmeye çalıştılar. İşin komik tarafı, 5 yıl boyunca adeta uyuyan Körfez belediyesi yönetimi biz bu projeyi açıkladığımızda hemen apar topar bir diş hastanesi açacaklarını duyuruyorlar. Peki o zaman bu yönetim beş yıl boyunca nerdeydi? Çeşitli zamanlarda yapacağımız sağlık taramaları ise zaten sosyal belediyenin asli görevleri içersinde.

Eğitim konusunda da çok dikkat çeken projeleriniz var, biraz bunlardan bahseder misiniz?

Şimdi şöyle bir şey var; Körfez’de bin 700 öğrenciye burs veriliyormuş. Kimmiş bu öğrenciler önce bunları mercek altına alacağız. Benim şahsi görüşüm, bu kadar öğrencinin Körfez’de ikamet etmediği. Biz gerçekten ihtiyacı olan öğrencileri belirleyip, 100 Lira vereceğimize, ihtiyacı olan öğrencilerimize 250 TL burs vermek. Böylece gerçek hakkı sahiplerine vermek istiyoruz..
Ayrıca yoksul ailelerin çocuklarına aylık yine 250 TL burs sağlamak ve eğitim malzemesi temin etmek. Dershaneye gitmeye olanağı olmayan öğrencilerimize ücreti belediye tarafından ödenecek dershane ihtiyacını karşılamak. İşsiz gençlerimiz için meslek edindirme kurslarının açılması da projelerimiz arasında. Belediye halk kütüphanelerinin kurulması da Körfez’in eğitim seviyesinin artması için çok önemli bir etken. Eğitim bizler için çok önem arz eden bir durumdur. Beşikten mezara eğitim mantığı ile hareket ederek, her alanda eğitimi canlandıracak ve ayağa kaldıracak projeleri her daim geliştirmek zorundayız. Körfez'de üniversitenin kurulması için girişimlerimiz olacak.

Sosyal belediyecilik anlayışından bahsediyorsunuz, nedir bu sosyal belediyecilik?

Belediyeciliğin anlamı tek başına yol veya park yapmak değildir. Sosyal belediyecilik hayata geçirilmeli ve vatandaşlarımız belediye imkanlarından faydalanmalıdır. Bu doğrultuda çalışan anne ve babalar için çocuklarını huzurlu ve güvenilir bir ortam bırakacakları ücretsiz çocuk kreşleri, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımız için rahat bir hayat süreceği huzurevi, emekli insanlarımız için, kentin kirli ve karmaşık yapısından uzaklaşabileceği İlimtepe bölgesinde organik tarım yapılabileceği hobi bahçeleri tahsis etmek, çocuklarımız ve gençlerimiz için sinema salonları, kapalı oyun bahçeleri ve aqua parklar yapılmalıdır.

Ayrıca sosyal belediyeciliğin gereği olan ‘Sosyal Konutlar ile de yoksul vatandaşlarımızı unutmayacağız. Yapacağımız 500 konut ile maddi durumu olmayan vatandaşlarımıza konut imkanı sağlayacağız. Bu vatandaşlarımızdan kira almayacağız, sadece harcadığı su, elektrik parasını verecek. İş bulup durumunu düzelttiğinde ise, bu tespit edilecek ve bu evde artık oturmayacak. Onun yerinde başka bir yoksul vatandaş geçecek. Bu proje sosyal belediyecilik kavramını daha iyi açıklar herhalde.

Kapatılan ve sonrasında Körfez Belediyesi’ne bağlanan bir Hereke var, siz göreve geldiğiniz de Hereke adına ne değişecek?

Hereke Belediyesi’ne yapılanı zamanında Yarımca ismine yaptılar ve Körfez ile değiştirdiler. Bizler yönetim olarak Yarımca’ya yapılanların Hereke’ye yapılmasına izin vermeyeceğiz. Hereke Belediyesi’nin kapanmaması için hiçbir şey yapmayanlar, şimdi seçim vaatlerinde Hereke Belediyesi’ni açacaklarını söylüyor, komik duruma düşüyorlar. Hereke Belediyesine dokunmayacağız ve Hereke’yi çok iyi bilen bir arkadaşımızı Hereke’de görevlendireceğiz. Bu arkadaşımız Hereke’den sorumlu olacak. Bende şahsım olarak her ay 2 hafta Hereke’de olacağım zaten, Hereke’yi sahipsiz bırakmayacağım.

Hereke sizin için her zaman için çok önemli oldu başka sebepleri varmı?

Elbette Hereke çok önemli, Hereke isim olarak dünyaya ispatlamıştır kendisini Çin’de Hereke isimli bir yerleşim yeri kuruyorlar ve yaptıkları halılara Hereke ismini vererek dünyaya pazarlıyorlar, bizse belediyemizi kapatıyoruz. Belediye kapanmış olabilir, ancak genel seçimlerde galip geldiğimiz takdirde Hereke Belediyesi yeniden açılacak. Halıcılık eski günlerine dönecek. Halıcılık ile ilgili bir fakülteyi Hereke’de açılması için elimden geleni yapacağım. Sahil düzenlemesine önem verip, limanların Hereke’ye bulaşmasına da izin vermeyeceğiz. Tarihi Hereke Kalesi’nin onarımı yapacağız. Hereke’nin kendi sporu olan kürek ve yelken sporuna gereken önem verilecek. Yukarı Hereke ve Kışladüzü’nde Kültür Merkezi yapılacak. Ayrıca burada 24 saat nöbet tutacak ambulans ve itfaiye aracı konulacak.

Çok teşekkür ederim.

Bu imkanı tanıdığınız için ben teşekkür ederim.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: RÖPORTAJ:, Salih, Şirin;, Körfezli, Olmak, Ayrıcalıklı, Olacak,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
10
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı