Haber Detayı
26 Temmuz 2014 - Cumartesi 00:42
 
Serhat Duyar'dan çarpıcı açıklamalar
Röportaj Haberi


"BBP Kocaeli eski İl Başkanı ve MKYK üyesi Serhat Duyar, muhalefetin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı Adayı olarak sahaya sürmesinin AKP’lileri rahatsız ettiğini belirterek ‘iktidar partisinin Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek son günlerde fazla panik yaparak fotoğraflar ve dergilerle basın toplantısı düzenleyerek aklınca kafa karıştırmaya çalışıyor’ dedi. .

1981 İzmit doğumlu, 2007 İktisat Fakültesi Mezunu olan Serhat Duyar 2 yıl süreyle BBP Kocaeli İl Başkanlığı görevinde bulundu ve 3 ay önce yapılan Genel Kurulda BBP MKYK üyeliğine seçildi. Duyar evli ve 2 çocuk babası. Serhat Duyar yöneltilen sorulara şu şekilde karşılık verdi:

ADAY PROFİLİNİ NASIL BELİRLEDİNİZ?

Büyük Birlik Partisi istişareler sonucunda kurulmuş bir siyasi harekettir. 22 Yıllık olan hareketimizde oturmuş bir siyasi kültür vardır. Bu kültürün gereği olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ana gündemiyle hem kurullarımızla ayrı ayrı hem de Divan, MKYK, YİK, YDK, İl ve İlçe Başkanlarımızın katıldığı Büyük İstişare toplantısında; Adayların netleşmediği günlerde ilkesel kararlar alındı. Nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalı? BBP olarak Cumhurbaşkanından beklentilerimiz nelerdir? Bunlar enine boyuna tartışıldı ve nihai karar verildi.

İKİ ADAY ARASINDA KARAR VERMEK ZOR OLDU MU?

Genel İstişareyi takip eden günlerde hem Sayın Erdoğan hem de Sayın İhsanoğlu Partimizi ziyaret etti. Ziyarette BBP olarak partimizin aldığı ilkeler sıralandı. Tarafsız, Herkesi ve herkesi mi kucaklayacak 75 milyonun Cumhurbaşkanı olabilecek. Mevcut anayasaya, parlamenter sistemin kurallarına, prensiplerine ve teamüllerine sadık kalacak bir Cumhurbaşkanı. Kişiliği ise milliyetçi, maneviyatçı (Dindar) demokrat bir kimliğe, sahip üstünlerin hukukunun tesisi için çalışan değil hukukun üstünlüğüne tam olarak teslim olabilecek bir Cumhurbaşkanı. Bunlara ilaveten seçilecek Cumhurbaşkanından camiamız ve büyük Türk milleti olarak öncelikli beklentilerimizi şu şekilde sıraladık.

Şehit genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla birlikte hayatını kaybeden arkadaşlarımızın hukukuna sahip çıkacak, hadisenin tüm yönleriyle aydınlatılmasını ve sorumlularının hukukun önüne çıkartılarak hak ettikleri cezayı almalarını sonuna kadar takipçisi olacak ve bunun sözünü net ifadelerle verecek bir Cumhurbaşkanı. PKK’yı meşrulaştıran, katil teröristleri ve devleti yıkmak için örgüt kuranları af eden, fiili olarak şuanda ülkemizin bir bölgesini özerk hale getiren çözüm süreci adı altında yürütülen çözülme ve ayrışma sürecini durduracak, Tek Vatan, Tek Devlet, Tek Millet, Tek Dil, Tek Bayrak ülküsünden ve gayesinden asla taviz vermeyecek bir Cumhurbaşkanı. Uluslararası arenada saygınlığı olan tüm dünya ile ülkemizi barıştıracak, komşu coğrafyamızda kan ve gözyaşının sona erdirilmesine öncülük yapacak, Dış Türkler davasına sonuna kadar sahip çıkacak bir Cumhurbaşkanı. Samimi olarak yeni, sivil, demokratik bir Anayasa’nın öncülüğünü yapacak bir Cumhurbaşkanı. Ülkemizde giderek derinleştirilen kamplaşmayı, ayrışmayı ve kutuplaşmayı ortadan kaldıracak, uzlaşma kültürünü esas alarak toplumda barış ve sevginin oluşmasına öncülük edecek bir Cumhurbaşkanı. Toplumumuz için en önemli tehlike olan milli, İslami ve ahlaki yozlaşmanın önüne geçecek tedbirlerin alınmasını mutlaka sağlayacak bir Cumhurbaşkanı.  Anayasal kurumlarımızın en üst düzeyde iş birliği ve uyum içerisinde çalışmasını sağlayacak bir Cumhurbaşkanı. BBP’ nin istişare sonucu aldığı ilkeler, her iki Cumhurbaşkanı’ na da soruldu, konuşuldu. Takiben Kurullarla ayrı ayrı ve bütün kurulların yer aldığı büyük istişare toplantısı yapıldı.

AYKIRI SESLER OLDU MU?

Sayın Erdoğan ve Sayın İhsanoğlu’ nu ziyaretleri ve saha performansları söylemlerinin değerlendirildiği toplantıda Az sayıda olsa Erdoğan’ı destekleyelim ve kararsız kalalım da diyen oldu. Ancak Genel İstişare toplantısından Oy çokluğu ile Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu’ nu destekleyelim kararı çıktı.

NEDEN ERDOĞAN DEĞİL DE EKMELEDDİN İHSANOĞLU?

Şehit Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’ nun şahadete ereli 5 yılın üzerinde zaman geçti. Başbakan Erdoğan bu güne kadar yapılması gerekenleri yapsaydı da Erdoğan’ı destekleseydik. Yine Dava süreci büyük bir gayretle üzeri kapatılmak isteniyor keşke bunlar paylaşıldığında bir tavır sergilenseydi. Hem Yazıcıoğlu davasında gelinen nokta hem de sonrasında yaşanacaklarla ilgili Erdoğan’ın bizleri tatmin edici bir tutumu olmamıştır.

Tarafsız olacağı ve her kesimi kucaklayacağı,75 Milyonun Cumhurbaşkanı olacağı ile ilgili kaygılarımız var. Mevcut anayasaya, parlamenter sistemin kurallarına, prensiplerine ve teamüllerine sadık kalacak bir Cumhurbaşkanı olmayacağını zaten kendisi söylüyor. Genel istişare toplantısında alınan kararlar gereği Cumhurbaşkanında Camiamızın ve Türk Milletinin beklentilerine uysaydı da Erdoğan’ı destekleseydik.

ERDOĞAN NEDEN GENEL BAŞKANINIZI HEDEF ALIYOR?

Sayın Erdoğan BBP’nin kararını açıkladıktan sonra dengesini kaybetmiş ve Hem Partimize Hem de Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici’ye saldırmaya ve hakaret etmeye başlamıştır. Peki, Sayın Erdoğan partimizi son ziyaretinde de olmak üzere ve öncesinde defaatle Desticiyi neden AKP’ye davet etmiştir. BBP’ni kapat AKP’ ye katıl diyen Erdoğan “hayır” cevabını alınca ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine destek çıkmayınca bunun intikamını almak istiyor.

Madem Sayın Destici’nin karnı geniş neden AKP’ ye davet ettin. Numan Kurtulmuş’un partisinden ayrılıp AKP’ ye katılma sürecinin de bir operasyon olduğunu görüyoruz. Partisinin içerisinde karışıklık olduğu esnada hepimizin gözleri önünde bir sahne yaşandı. İstanbul Teşkilatının iftarında eşi yanındayken Kurtulmuş’a hakaretler edilmiş, çatal ve bıçaklar havada uçuşmuş, tuzluklar fırlatılmıştı. Sonrası malum Kurtulmuş partisinden ayrılarak AKP saflarına katılmıştı. Acaba Kurtulmuş örneği Destici’ ye de yapılmak mı isteniyor.

MERHUM MUHSİN YAZICIOĞLU YAŞASAYDI NE YAPARDI?

Bugünlerde sıkça bu sözü duyuyoruz Muhsin Yazıcıoğlu Yaşasaydı; bunu söyleyenler Rahmetli Yazıcıoğlu’nu anlamayanlardır. Sağlığında Yazıcıoğlu’nu anlamayanlar bugünde anlamamak ta ısrarlılar. Şehit Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu 2007 yılındaki konuşmasında Erdoğan Cumhurbaşkanı olamaz dedi. Sebeplerini sıraladı.

Hareketimizin kurucusu Yazıcıoğlu 2007 de ;"Ortadoğu'da daha çok etnik, mezhebi çatışmaya kan, kin ve nefretle kavgaların çoğaltılarak istikrarlı bölünmelerle, kontrollü istikrarsızlıklarla Ortadoğu'yu yönetme amacını taşıyan BOP'un bir parçası hatta onun Eşbaşkanı olduğunu söyleyen Sayın Başbakan, Asla bu düşüncesiyle Cumhurbaşkanı olamaz" Biz BBP’lile Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun ayak izlerine basarak siyaset yapma gayretindeyiz. Bugün şunu da görüyoruz ki Yazıcıoğlu 2007 de neyi işaret ettiyse bugün daha ileri seviyeye gelmiş durumdayız.

Diğer taraftan hariçten atıp tutanlara kendine Yazıcıoğlu adına konuşma fırsatı bulanlara bir şey sormak isterim; siz Muhsin Yazıcıoğlu’nu Kıymetli Eşi Gülefer Yazıcıoğlu’ndan, Ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu’nda daha mı iyi tanırdınız, onlardan daha fazla sevme şansınız var mı? Rahmetli Yazıcıoğlu’nu Ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu Partimizin Yüksek İstişare Kurulu üyesidir. Yapılan istişarelerin tamamına katılmıştır. Diğer taraftan Gülefer Yazıoğlu ile de istişare yapılmıştır.

REFERANDUMDA DESTEK VERMİŞTİNİZ

AKP kendine 12 Eylül Referandumunda “yetmez ama evet”, “eksik ama evet” diye kendilerine destek verenleri bugün yanında bulamadı. Ne Saadet Partisi Ne de Büyük Birlik Partisi çıktı kerhen Erdoğan’ı destekliyorum dedi. Dün AKP’ye destek olanların bugün destek olmamalar kendileri tarafından sorgulanmalı. Biz nerde yanlış yaptık diye sormalılar.

PEKİ, NEYİ HAZMEDEMİYORLAR?

Özellikle İhsanoğlu’nun uzlaşı adayı olması AKP’lilerin başta Erdoğan olmak üzere dengesini bozmuştur. Burada milliyetçi tabana Ekmelettin İhsanoğlu’ nun CHP’nin adayı olduğunu söylüyor. Aynı kişiler CHP tabanına da İhsanoğlu’ nun Dindar ve İslamcı olduğunu söylüyorlar. Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu “Türklüğüm ve Müslümanlığımla gurur duyuyorum” demekten çekinmiyor.

UZLAŞI ÖRNEKLERİ VAR MI?

Ülkemizde kutuplaşmanın, ayrışmanın, ötekileştirilmenin üst seviyelerde olduğu bugünlerde bir uzlaşı olarak Cumhurbaşkanı Adaylığına Ekmeleddin İhsanoğlu’ nun gösterilmesini önemli buluyorum. Millet için ülke için uzlaşmakta fayda var. Geçtiğimiz dönem T.B.M.M’nde şike davası başta olmak üzere CHP ve AKP birlikte hareket etmediler mi?

Yine hatırlatmak isterim geçtiğimiz günlerde 4 parti uzlaşıp Filistin için birlikte imza atmıştır. Erdoğan’ın seçim yasağının kalkması için yine CHP ve AKP uzlaşmıştır. Daha nice örnekleri CHP ile AKP nin uzlaştıkları vardır. Dolaysıyla bir partiye genel başkan seçmiyoruz T.C Cumhurbaşkanı seçilecek ve Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu’ da uzlaşı adayıdır. AKP li kardeşlerim Erdoğan neden uzlaşı adayı olmadı diye düşünmeli.

İHSANOĞLU AKP’LİLERDEN OY ALACAK MI?

Geçtiğimiz günlerde Metropol araştırma şirketinin yaptığı saha çalışmasında; AKP seçmeninden %5 Ekmeleddin İhsanoğlu’ na oy vereceği yönünde çalışmayı okudum. Yaptığımız ziyaretlerde AKP’nin kuruluşunda yer almış birçok kişi İhsanoğlu’ nu destekleyeceğini söylüyor. Özellikle geçtiğimiz yıllara da AKP’ ye oy vermiş seçmende ciddi oranda İhsanoğlu’ nu destekleyecektir.

EKMELEDDİN BEY SÖYLENDİĞİ GİBİ BİR PROJEMİ?

Tayyip Erdoğan içinde proje olduğu söyleniyor. Geçem süre içerisinde bu tezin doğruluğuna ilişkin epey olay gelişti. O zaman bizde çıkıp bu projenin detaylarından mı söz edelim? Bu siyaset değil. Böyle siyaseti ancak AKP yapar.

SİZCE SAYIN BAŞBAKANA KOCAELİ’ DE DESTEK NASIL?

Kocaeli’de kurulan Erdoğan gönülleri iftarına katıldığını katılımcılar bilmiyordu. Sonrasında yaşananları hep birlikte takip ettik Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nun iftarı diye katıldılar. Fotoğrafı da çekildiler sonrasında haberlerde Erdoğan Gönüllüleri iftarı diye aktarıldı. Farklı siyasi Partilere mensup insanlara orada saygısızlık yapıldı.

SİZCE BU YARIŞ EŞİT ŞARTLARDA BİR YARIŞ MI?

Bir tarafta Hazinden alınan seçim yardımı diğer taraftan hiçbir yardım almadan kendi çocuklarının rızkı ile siyaset yapanlar. Burada görüyoruz ki bir yarış varmış gibi yapılıp ayrı kurallara göre yarış gerçekleşiyor. Daha net bir ifade ile haksız bir rekabet söz konusu. Diğer taraftan iktidar partisi devletin bütün imkanlarını kullanmakta, Belediyelerin bütün imkanlarını kullanmakta, belediyelerin şirketlerinin bütçelerini kullanmakta olduğunu görüyoruz. Müteahhitler tarafından kurulan havuz bütçeleri de iktidar partisi tarafından kullanmakta. 

SEÇİM TAHMİNİNİZ NEDİR?

Bundan sonraki süreçte Erdoğan’ın aleyhine, İhsanoğlu’nun lehine bir süreç gelişecektir. 10 Ağustosta yapılacak 1. Turda Türkiye bazında Ekmeleddin İhsanoğlu %50,50 Erdoğan’ın %44 oy alacağını düşünüyorum.

İKTİDARIN İL BAŞKANI SİZİN GİBİ DÜŞÜNMÜYOR AMA

Onlarında iddiası var. Siyasi partiler iddiasız olamazlar ancak devletin imkânlarını kendi lehine kullanmak vicdanları ne kadar etkileyecek bunu sonuçlarda göreceğiz. AKP İl Başkanı Mahmut Civelek son günlerde fazla panik yaparak fotoğraflar ve dergilerle basın toplantısı düzenleyerek aklınca kafa karıştırmaya çalışıyor. Eğer bu bir yöntemse bizim elimizde bol bol malzeme var. Bizde şimdilik kimlerle ittifak yaptığını, ülkemizi nereye götürmek istediğini onun üslubu ile göstermeye başladık.

Şunu da belirtmek isterim ki; Civelek’ in gösterdiği Türk Solu dergisinin editörünü Cumhurbaşkanı olarak seçmeyeceğiz. Milletimiz tarafından uzlaşı adayı olarak kabul gören Sayın İhsanoğlu’na destek vererek onu seçtireceğiz. Böyle beyhude işlerle uğraşacağına parti içindeki hemen her gün manşete taşınan istifalarla ilgilensin. Onun üslubu ile biz siyaset yapmayız ancak gereken yerde gerektiği gibi cevabımızı vermekten de çekinmeyiz." (Röportaj: Mehmet ERYÜREK-GERÇEK KOCAELİ)

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: Serhat, Duyar'dan, çarpıcı, açıklamalar,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı