Aydınlar Ocağı salgını masaya yatırdı
Türkiye’nin ve dünyanın 2 yıldır başlıca gündemi olan Korona Süreci ile Aşı Tartışmasını Kocaeli Aydınlar Ocağı geçtiğimiz günlerde çift taraflı olarak masaya yatırdı.
04 Aralık 2021 - Cumartesi 23:29

Fuar’daki Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleşen ve Panel tarzında organize edilen toplantıya vatandaşlar adeta akın etti. Moderatörlüğünü Ocak Başkanı Süleyman PEKİN’in yaptığı toplantıya Enfeksiyon ve Bakteriyoloji Uzmanı Dr. Halil İbrahim KAHRAMAN ile kovit tedavisi ve aşı-maske gibi uygulamalarda aykırı fikirleriyle tanınan Prof. Dr. Serhat FINDIK katıldı. Toplantıda çeşitli STK, sendika ve siyasî parti temsilcileri de hazır bulundu.

KAO Başkanı Süleyman Pekin; açılış kısmında dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan ve belirsizliklerle beraber ilerleyen Salgın sürecinin toplumsal algıda ikilik meydana getirdiğini, bu yüzden sürecin çift taraflı tahlil edilmesini sağlayacak bir organizasyon tertip ettiklerini söyledi. 2020 itibariyle Dünyanın bir değişim çağına girdiğini belirten Pekin, önümüzdeki yıllarda iklim, gıda ve açlık-kıtlık gibi konuların da sağlık gibi ana gündem olmasının beklendiğini ifade etti. Sonrasında Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın eski başkanlarından ve Özel Cihan Hastanesi Laboratuvar Hekimi Dr. H. İbrahim Kahraman’ı takdim ederek sözü ona verdi.

Doktor Kahraman, hekimliğin bir sanat olduğunu anlattı; bakterilerle virüslerin de bir karakteri olduğundan ve hayatı idame ile üreme eğilimlerinden bahsetti, insanın karakter değiştirmesi gibi onların da karakter değiştirebildiğini söyledi; bakterilerin insan vücudundaki faydalarını ve tarihsel olarak Kolera, Para-tifo, Covit-19 salgın süreçlerini aktardı. Görev yaptığı sağlık kuruluşundan istatistik veren Kahraman; 25 binin üzerindeki aşı uygulamasından ciddi bir yan etki yaşanmadığını, hastaneye başvuran 10 bine yakın insanın yüzde 90’ının gribal enfeksiyon sürecini kolay atlattığını, yüzde 10’unun hastaneye yatırılarak tedavi edildiğini ve bunlardan 120’sinin yoğun bakıma alındığını, yarısından çoğunun da maalesef kurtarılamadığını ifadelendirdi. PCR testi ve tomografinin teşhiste işe yaradığını, maske-mesafe-temizlik üçlemesinin önem arzettiğini ve bağışıklık için doğru beslenme, spor aktivesi ile genetik kodların önemli olduğunu dile getiren İbrahim Kahraman, İbni Sina’nın “Salgın alanına girme. Toplu yerlerden kaçın. Temizliği elden bırakma.” tavsiyelerinin ehemmiyetini vurguladı.

Akabinde Moderatör Pekin, Prof. Dr. Serhat Fındık’ı takdim etti ve onun organizasyona dahil edilmesindeki katkılarından ötürü Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu üyesi Av. Şeref Gönenli’ye teşekkür etti. Serhat Fındık, Kocaeli doğumlu olduğunu söyleyerek hemşerileriyle buluşmuş olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek söze başladı. Salgın sürecini ‘Yanlışlıklar Komedyası’ olarak tarif eden Prof. Fındık; Dünya Sağlık Örgütü’nün başındaki kişinin bir hekim olmadığını ve bir biyolog olduğunu, PCR testiyle hastalık teşhisinin konulamayacağını ki zaten güvenilir bir test olmadığını, kovitin bir laboratuvar virüsü olduğunu, aşıların ruhsatlı sıvılar olmadığını ve dayatılanların ancak aşı adayı olabileceğini anlattı. Çocukların süper taşıyıcı ilân edilmesiyle dede ve ninelerin evlat sevgisinden yoksun bırakılarak, diğer insanların da korkutularak hasta edildiğini ifade eden Serhat Fındık herkese aynı tedavinin verilemeyeceğini, hastanın veya yakınlarının onayı alınmaksızın entübe işlemi uygulanamayacağını vurguladı.

“Bir hekim aşı karşıtı olamaz; ortada aşı yok. En az 6 yıl çalışma yapılmalıydı. Aşı karşıtı olan yok ama insanlık karşıtı var.” diyen Prof. Fındık favimol/favipiravir yüzünden çok insan kaybedildiğini ve Türkiye’yle birlikte ancak 3 ülkede kullanıldığını söyledi. Onun yerine ‘İvermektin’ isimli parazit ilacını önerdiğini belirten Dr. Fındık favimol prospektüsünün okunmasının bile yararından çok zararına işaret ettiğini açıkladı. Sık sık alkış alan konuşması sırasında Prof. Fındık elindeki dosyalardan kaynaklar paylaştı. Sunumlar sonrasında soru-cevap faslına geçildi. Yazılı ve sözlü onlarca soru iletildi. Dr. Kahraman’a ve Prof. Fındık’a yazılı sorularla ilgili ek süreler verildi. Katılımcılardan yoğun bir şekilde sözlü soru talebi gözlendi. Bu esnada zaman zaman tansiyon arttırıcı sorular ve yaklaşımlar da söz konusu oldu. Saatlerce büyük ilgiyle dinlenen program sonunda günün anısına Dr. Halil İbrahim Kahraman’a plaketini Sakarya Aydınlar Ocağı Başkanı M.Kemal Cerrahoğlu, Prof. Dr. Serhat Fındık’a plaketini ise Avukat Şeref Gönenli takdim etti. Toplantı bitiminde de uzun süreli ayaküstü sohbet ve toplu resim çektirme süreci yaşandı.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...