Japon Deprem Uzmanı Y.Moriwaki Bahçecik M.T.A.L ' de Deprem Semineri Verdi
Yüksek Mimar ve İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki Malezya ' daki Petronas İkiz Kulelerinin ve Japonya ' da bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü AKASHI ' nin inşaatını yapan Hazama Ando Corporation firmasının İstanbul Şubesi Genel Müdürü ve Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Türkiye Şubesi Genel Sekreteri Bahçecik MTAL’nin konuğu oldu.
10 Haziran 2022 - Cuma 00:19

Başiskele Bahçecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  İnşaat Teknolojisi Alanı  'Kariyer Günleri Etkinlikleri'  kapsamında, İnşaat  Teknolojisi öğretmeni Gökhan Çakmak'in daveti üzerine şehrimize gelen Yoshinori Moriwaki,  öğrencilere yönelik Deprem Semineri verdi. İnşaat mühendisi ve mimar adayı öğrenciler başta olmak üzere okulda bulunan diğer alanlarda ki öğrenci ve öğretmenlerin de yoğun ilgisiyle karşılaşan Moriwaki, aynı zamanda Türk ve Japon kültürü benzerliklerini de samimi bir ortamda paylaşma olanığı buldu. Okulda bir öğrenciyle Japonca konuşma fırsatı da bulan Moriwaki'ye Okul Müdürü Zeynel Abidin KAYIŞ tarafından teşekkür plaketi verildi.

Kısa dönemlik bir projeyle Türkiye macerası başlayan Moriwaki, hayran kaldığı ülkemizden 31 yıldır  kopamadığını , ülkesine gittikten sonra Türkiye'ye dönmek istediğini çeşitli ropartajlarda belirtmiştir. Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği adına Marmaray ve İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü projelerindeki denetim görevlerinin yanı sıra ; 1990 yılında Swiss Otel Projesi YKK Fermuar Fabrikası , Çerkezköy- Honda Otomobil Fabrikası , Şekerpınar- Toyota Fabrikası , Adapazarı- Toyotasa Acil Yardım Hastanesi gibi bilinen projelerde imzası bulunmaktadır . Japon Otomotiv sektörünün Türkiye ' de yapmış olduğu yatırımların hemen hemen hepsinde görev almıştır . Türkiye ' nin pek çok ilinde birçok eğitim kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının organizasyonlarında bilgilendirme semineri vermiş , kendini mesleğine adamış bir Türk - Japondur . Atatürk aşığı olan Moriwaki , oğlunu da Atatürkçü olarak yetiştirdiğini çok platformda vurgulamaktadır.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...