Gübretaş işçilerinden isyan yürüyüşü
Körfez Atalar Mahallesi'nde bulunan ve yaklaşık 400 işçinin çalıştığı Gübretaş'ta toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması ve bugüne kadar beklenen yeni görüşmelerin olmaması isyan ettirdi
06 Nisan 2023 - Perşembe 22:49

Bu akşam mesai bitiminde fabrikaya gelen Petrol İş Sendikası yetkilileri, vardiya bırakan 08.00-16.00 çalışanları ve 16.00- 24.00 vardiyasına giren işçilerle buluştu. Toplanan işçiler fabrika müdürlüğünün bulunduğu binaya doğru sloganlar atarak ve alkışlarla yürüdüler burada yapılan konuşmalarda sendika yetkilileri ''Gübretaşın vatan olduğunu ve vatanlarına sahip çıktıklarını söylediler.'' Yapılan konuşmalarda sabırların taştığı ve gösterilen iyi niyete rağmen gelişme olmadığı söylenerek, "Biz bu sözleşmeyi masada bitirmek istiyoruz ama işverene ulaşılamıyor, ulaşılamadığı için de yolumuza devam ediyoruz.'' denildi. Öte yandan ''Gübretaş bizim için vatandır vatanımıza sahip çıkıyoruz, gübre demek ülke demektir. Pandemi döneminde bizden istenildiği gibi fedakarlık yapıp elimizi taşın altına koyduk şimdi günün koşullarına uygun olarak normal yaşam standartlarında ücret istiyoruz ve hakkımızı sonuna kadar savunacağız" denildi.
Gübretaş'ta iş veren %50 ile başladığı ücret artışın ı%65'e çıkartmış ancak sendika%150 civarında artış beklediğini söylemişti. Ücretlerin asgari ücret düzeyinde olduğu söylenen fabrikada işveren istenen rakama daha fazla yaklaşamadığı için bir süredir grev beklentisi olduğu da söylenenler arasındaydı. (Ses Kocaeli)

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...