Haber Detayı
12 Mart 2011 - Cumartesi 00:00
 
CHP’li Millet Vekili Erenkaya’dan Başbakana Övgü: “Erdoğan, Bunların Hepsini Yerle Bir Eder”
Güncel Haberi




Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bir toplantıya katılan CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, vatandaşların yaşadığı mağduriyette kusuru olduğunu düşündüğü Ak Partili Belediye Başkanları için: “Eğer bu durum Tayyip Erdoğan’a böyle anlatılsın, bunların hepsini yerle bir eder” sözleriyle başbakana güvenini gösterdi.



Geçtiğimiz akşam Çayırova İlçe Örgütü’ne gelerek, bir müteahhitlik firmasının mağdur ettiği vatandaşlarla görüşen Erenkaya, bölgede yaşanan diğer sorunlarda olduğu gibi yine duyarlılığını gösterdi.

2009 yılında kurulan ve 600 üyesi bulunan Mollaoğlu Mağdurlarını Koruma Derneği Başkanı Ömer Aktaş ve bazı dernek yöneticilerinin katıldığı görüşmede, Milletvekili Erenkaya’ya yaşanılan mağduriyetleriyle ilgili bilgi verildi. Aktaş, 2 ilçe de gerçekleşen ve yaklaşık bin 100 kişinin mağdur olduğu bu süreçte, Çayırova belediyesinin hatalı olmadığını, fakat Gebze Belediyesinin hatası olduğunu iddia etti. bilindiği üzere Çayırova Belediyesi firmaya daha temelden başlamak üzere tutanaklar tutarak inşaatı mühürlemişti, fakat firma her seferinde mühürü bozarak inşaata devam etmişti. Çayırova Belediyesi tarafından çıkarılan yıkım kararıyla ise olayın boyutu, mahkeme tarafından durdurulsada olayın boyutunu gözler önüne serdi.

Sorunlarını anlatan Dernek Başkanı Aktaş; “ bizi mağdur eden bu kişi, insanların dini duygularını istismar ederek, dünyevi bir rant elde etmeye çalıştı. Biz bu inşaatların yapım imar durumunu kontrol etmek için Gebze ve Çayırova Belediyelerine müracaat ettik. Usulsüz satış olup olmadığını öğrenmek istedik. Yaptığımız araştırmalara göre Çayırova Belediyesinin bir haksızlığını görmedik. Çünkü inşaat yapımından bu yana daima mühürlenmiş. Belediye betonu mühürlemiş, adam gelmiş üzerine beton atmış. Belediye mühürledikçe o devam etmiş. Çayırova Belediyesi’nin hatası yok fakat Gebze Belediyesinin hatası var. Orada yapılan 6-7 bloğun 3’ü sonradan ruhsatlandırılmış. Gebze’deki inşaatların toprak sahibinin avukatları, ellerindeki diğer mülkiyetleri satarak, ruhsat almaya çalıştıklarını söyledi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e dedi ki; “ biz binamızın üzerine 2 oda yapmak istesek, şehirciliği bozduğumuz için, savcılığa hemen suç duyurusunda bulunur, bir o kadar da ceza yazarsanız. Bu adam nasıl oluyor da 6-7 bloğu ruhsatsız yapıyor?”

“YAHU HIRSIZIN HİÇ Mİ KABAHATİ YOK?”

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’dan yardım istediğimiz ve nasıl ruhsatsız bu kadar yapı yapılabildiğini sorduğumuzda bize; ‘ siz nasıl güvendiniz de bu adama bu kadar parayı verdiniz?’ dedi. Yahu hırsızın hiç mi kabahati yok? Tamam, biz güvendik, hata ettik. Adama bu parayı verdik. Peki, bu belediyenin hiç mi kusuru yok, bu kadar ruhsatsız yapılan binada?

“BİMER İŞE EL ATINCA DOSYA ALTINDAN TUTANAKLAR ÇIKTI”

Çayırova Belediyesinden aldığımız belgeler gösterdi ki: bu insan daima usulsüz ilerlemiş. Hatta yıkım kararı aldı, tam kepçeler yıkmak üzereyken adam mahkemeden durdurma kararı çıkardı. Gebze Belediyesinden BİMER ( başbakanlık iletişim merkezi) vasıtasıyla almış olduğumuz belgede gördük ki: Gebze Belediyesi ilk tutanağını 2010 yılının Ocak ayında tutuyor. BİMER işe el atınca dosya altı ettikleri bazı tutanakların tutulduğu gösteriliyor.

Biz Gebze’de kaç tane avukata gittiysek bu işi almak istemiyorlar. En sonunda buradan hepimiz beraber toplanıp, Ankara’ya gitmeyi düşünüyoruz.

“FİRMA SAHİPLERİ, BİZİMLE YAPTIKLARI SÖZLEŞMEDE KURNAZLIK YAPTILAR”

Firma sahipleri, bizimle yaptıkları sözleşmede kurnazlık yaptılar. Teslim süresi için ruhsat tarihinden itibaren 1 yıl dediler. İnsanlarda buna aldandı. Baktık ki 7 blok yapılmış, birer altın vererek 1 yılda 5.000-6.000 lira ödedikten sonra evimize gireriz sandılar.

“BU ADAM ÇAYIROVA BELEDİYE BAŞKANINI MAKAMINDA TEHDİT ETMİŞ BİR ADAM”

Bu adam Çayırova Belediye Başkanını makamında ‘benim bir tuğlamı yıkarsan, ben de seni yıkarım’ diye tehdit etmiş bir adam. Ayrıca Gebze Kadırga Tesislerinde, 3bin insanın ve ulusal basının önünde; ‘ ben böyle bir derneği tanımam. Bu derneği kuran da kurduranı da sürerim’ dedi. Ben de kendisine; ‘ Mustafa Bey bu derneği kuran benim, kurduran, onaylayan ise vali. Siz valiyi mi sürdüreceksiniz?’ diye sordum. Bu sözleri üzerine biz bu insan hakkında iki şey düşündük: ya çok zeki, güçlü bir insan. Ya da Donkişot! Orada insanları; ‘ bu kadar Allah rızası için iş yapmamış olsaydım, bugün Tayyip’in yerinde ben olurdum. Allah’a inanır gibi bana inanın’ sözleriyle kandırmaya çalıştı” şeklinde konuştu.

ERENKAYA: BEN O VATANDAŞI BU İL SINIRLARINDA GEZDİRMEZDİM

Aktaş’ı sabırla dinleyen CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya; “ eski bir belediye başkanı olarak, ben bugün belediye başkanı olsaydım, böyle bir konu bana gelseydi, ben o vatandaşı bu il sınırlarında gezdirmezdim. Büyükşehir belediye başkanı şu anda o kadar yetkili ki onu yerine ben olsam hiç hukuka gitmeden, adamı çağırıp; ‘ gel kardeşim, bu pisliği temizle’ diyerek, bu işi çözerdim. Çünkü bu işin sonunda kendileri de zan altına gider. En azında bu adamın buradan el çektirilip, sizin önünüzün açılması gerekir.

“ERDOĞAN DUYSA, BUNLARIN HEPSİNİ YERLE BİR EDER”

Gebze Belediyesi, Çayırova Belediyesi ruhsat vermeden, halkın gözünün önünde böyle bir binayı yaptırması suçtur. Eğer bu durum Tayyip Erdoğan’a böyle anlatılsın, bunların hepsini yerle bir eder. Ben İbrahim Bey’le ve Gebze Belediye başkanıyla bu durumu görüşeceğim. Sizlerin sesini kamuoyuna duyurmaya çalışacağım. Vali bey de çok pratik, çözümcü bir adam. Vali beyle de görüşeceğim.

“BU TARZ DOLANDIRICILAR TOPLUMUN HER KESİMİNDE VAR”

Biz demokrasiye inanan insanlarız. Sizin dürüst olduğunuza inanıyorum. Fakat dosyaları önce kendim inceleyeceğim. Sonra belediye başkanlarımızla görüşüp, dinleyeceğim. Ama burada gözüküyor ki; mağdur edilmişsiniz. Gerekirse meclise çıkar, sayın başbakana AK Partili belediyelerin nasıl dürüst olduğunu gösteririm. Bizim CHP olarak kandırılan vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığımız çok fazladır. Bu tarz dolandırıcılar toplumun her kesiminde vardır. Dışarıda görseniz, ‘bu adam böyle bir şey yapmaz’ dersiniz. TBMM’de mescitten çıkmayan, 5 vakit namaz kılan, fakat çayın yaprağını değil, sapını ihraç eden insanlar var” dedi.

Erenkaya, Aktaş ile belgelerin tamamını inceledikten sonra diğer mağdurların da bulunduğu bir ortamda tekrar görüşme ve yardımcı olma sözü vererek, toplantıyı tamamladı.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: CHP’li, Millet, Vekili, Erenkaya’dan, Başbakana, Övgü:, “Erdoğan,, Bunların, Hepsini, Yerle, Bir, Eder”,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı