Haber Detayı
26 Temmuz 2015 - Pazar 01:32
 
22 ilde terör operasyonu
Asayiş Polis Haberi


Bugün 22 ilde terör örgütlerine karşı düzenlenen operasyonlarda çok sayıda gözaltı var. Operasyonlarla ilgili son bilgileri Başbakan Ahmet Davutoğlu kamuoyuyla paylaştı. Davutoğlu, dün başlayan ve gece de 22 ilde devam eden operasyonlarda toplam 590 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

İSTANBUL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu'nda hava destekli operasyon düzenledi.

Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyon, Hacı Ahmet Mahallesi Kurtoğlu Caddesi ile Hacı Ahmet Karakolu, Eburıza Dergahı, Pir Hüsamettin sokaklarında yapılıyor. 
Özel harekat polisleri eşliğinde önceden belirlenmiş adreslere eş zamanlı baskınlar yapan Terörle Mücadele polisleri aramaları sürdürüyor.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Beyoğlu'ndaki birçok adreste devam eden operasyon için çevik kuvvet polisleri sokak başlarında çevre güvenliği aldı. Özel harekat polislerinin desteğiyle baskın yapılan adreslerde birçok kişi gözaltına alındı.      
Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.      
Operasyon devam ediyor.

KONYA MERKEZLİ 3 İLDE DE IŞİD'E OPERASYON

Konya merkezli Ankara ve Manisa'da polis tarafından terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. Çok sayıda gözaltı var.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DAEŞ'e yönelik Konya, Ankara ve Manisa'da, daha önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

CANLI BOMBA OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN KADIN GÖZALTINDA      
300 polisin katıldığı operasyonda terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 1'i kadın 16 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan F.K.'nın, IŞİD'in Türkiye'deki canlı bombacısı olarak aranan 3 kadından biri olduğu öne sürüldü.      
Şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.      
Operasyonun halen devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

ANKARA

ANKARA İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı başkentte çeşitli adreslere şafak operasyonu düzenledi.

Jandarma’nın özel komando birliklerine, Yenimahalle İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekipleri de destek verdi. Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Yakacık Mahallesi’nde daha önce belirlenen bir adrese yapılan baskında, PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi olduğu iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı. Bu 2 şahsın, YDG-H’nin Ankara sorumluları oldukları, örgüt adına izinsiz gösteri ve eylemler düzenledikleri öne sürülüyor. İki şüphelinin evinde yapılan aramada ise bir suç unsuruna rastlanmadığı bildirildi. Sorguları tamamlanan 2 şahıs, savcılığa sevk edildi.

ADIYAMAN'DA PKK'YA OPERASYON: 15 GÖZALTI

Adıyaman'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki birçok adrese çok sayıda polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi.  Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.     
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İZMİR'DE PKK'NIN GENÇLİK YAPILANMASINA OPERASYON

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik, sabaha karşı Asarlık Mahallesi'nde bazı adreslere operasyon düzenledi.      
Özel Harekat Şubesi polislerinin de destek verdiği operasyonda, şüpheli olarak belirlenen kişilerin evlerinde arama yapıldı. Aramalarda, suç delili olarak değerlendirilen doküman ve malzemelere el konuldu.      
Operasyonda gözaltına alınan zanlı sayısı hakkında açıklama yapılmadı.

TUNCELİ

 Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.      
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.      
Operasyonlarda PKK terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla İmam K, Sinan Ç, Celal C, Düzgün A. ve Ahmet K. gözaltına aldı.      
Şüphelilerin evlerinde ve otomobillerde ele geçirilen bazı belge, doküman ve belleklere el konuldu.      
Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından sorguları yapılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ADANA

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ve Özel Harekat Timleri, sabaha karşı başlayan helikopter destekli operasyonda, başta Gülbahçesi, Dumlupınar ve Dağlıoğlu olmak üzere kentin değişik mahallelerinde çok sayıda eve eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda YDG/H ve DAEŞ mensubu olduğu ileri sürülen 54 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

ERZİNCAN

ERZİNCAN Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün saat 05.00 sıralarında önceden tespit edilen kişilerin evlerine ve bulundukları yerlere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda farklı gruplardan 8 kişi gözaltına alındı. Emniyete götürülen 8 kişinin sorgusu sürüyor.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.      
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK'ya yönelik kent merkezi, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerinde 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.      
Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, terör örgütünün gençlik yapılanmasıyla ilişkili oldukları öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı.      
Dün de Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 35 kişi gözaltına alınmıştı.

ANTALYA

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü MLKP'nın alt yapılanması Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü (TKKKÖ) üyesi kişilere ait olduğu öne sürülen bazı adreslere operasyon düzenledi.      
Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişi sayısının artabileceği belirtildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.      
Aynı örgüte yönelik, geçen ay Muratpaşa ilçesinde bir adrese operasyon düzenlenmiş, teröristlerin bulunmadığı evde 20'nin üzerinde fitil ateşlemeli parça tesirli bomba, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

KOCAELİ

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabahın erken saatlerinde operasyon gerçekleştirdi. Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri belirlenen adreslere baskın yaptı. Düzenlenen operasyonda IŞİD’in şehir yapılanmasına katıldıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki sorguları devam ediyor.

MARDİN

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Terörle Mücadele ve Özel Harekat timleri, yürütülen KCK soruşturması kapsamında sabah saatlerinde bir çok adrese baskın düzenledi. Abdulkadir Paşa, Fırat ve Kışla mahallelerine 5 eve gerçekleştirilen baskında, aralarında kapatılan BDP eski ilçe başkanının da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gerçekleştirilen operasyonda oğlu ve kızı gözaltına alınan 64 yaşındaki Nezir Yalçın, eve baskın yapan polislerin oğlunu yere yatırarak sırtına bastıklarını iddia ederek, "Bize bunu neden yapıyorlar" diyerek ağladı. Gözaltına alınan kapatılan BDP eski Nusaybin İlçe Başkanı Hasan Bozkurt’un oğlu Nurullah Bozkurt ise, sabah eve gelen özel harekat timlerinin koçbaşı ile evlerinin kapasını kırdığını belirtti.

SİİRT

Siirt’te de PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H)’ye yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında bir çok eve baskın düzenlendi. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

DİYARBAKIR

Diyarbakır il ve ilçeleri ile Batman kent merkezinde PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda toplam 64 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ile Bismil, Ergani, Silvan ve Lice ilçelerinde 90 adrese düzenlenen operasyonlarda toplam 53 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:
"Diyarbakır’da son dönemlerde meydana gelen güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik silahlı, bombalı, Molotof bombalı, havai fişekli saldırı eylemlerinin failleri, ilişki içinde oldukları şahısların yakalanması için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün sabah erken saatlerde il merkezinde 50 adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyonda 3’ü yaşı küçük olmak üzere 31 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şahısların evlerinde yapılan aramada, 3 adet tabanca, 3 adet Tüfek, 1 kuru sıkı tabanca, 4 şarjör, 60 fişek, 77 kartuş, 2 adet Pala, örgütsel dokuman ve yayınlar ele geçirildi. Terörle mücadele ekiplerinin Bismil, Silvan, Ergani ve Lice ilçelerinde 40 adrese düzenlediği baskınlarda ise 22 kişi gözaltına aldı. Silvan’da gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız av tüfeği ile 2 adet el yapımı patlayıcı  ele geçirildi."

BATMAN’DA 11 KİŞİ

Batman’da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri tarafından sabah erken saatlerde PKK’nın şehir yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) dönük Beşevler, Sağlık, Pazaryeri, Bağlar ve Halilevler mahallelerinde düzenlediği operasyonlarda yaşları 15-17 arasında değişen 11 kişiyi gözaltına aldı.

AĞRI

AĞRI’da PKK /KCK ile gençlik örgütü YDG-H’ye yönelik yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bugün sabah saatlerinde il merkezi ve ilçelerde PKK terör örgütüne üye oldukları iddia edilen kişilerin evlerine operasyon yaptı. Operasyonda gözaltına alınan 16 kişi, ifadeleri alınmak üzerre Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

IĞDIR

Iğdır'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketine (YDG/H) yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.      
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, YDG/H'ye yönelik, önceden belirlenen  adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler, operasyonlarda 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

MUŞ

Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, YDG/H'ye yönelik kent merkezi ve Bulanık ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bulanık'ta S.Ö. ve Y.S, kent merkezinde ise H.T. ve E.A. gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, örgütsel döküman ele geçirildi.

ELAZIĞ

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından dün PKK'nın gençlik yapılanması Yursever Devrimci Gençlik Harekatına (YDG-H)  yönelik operasyon yapılmış ve 5 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonu genişleten polis,  YDG- H ile bağlantılı 3 şahıs  daha gözaltına almasıyla şüpheli sayısı 8'e çıktı. Şüphelilerine evlerinde silah ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Elazığ'da PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyon devam ederken bugün şafak vakti,  terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon da gerçekleştirildi. Polis, kent merkezinde eş zamanlı olarak yaptığı operasyonlarda terör örgütü IŞİD'le bağlantılı olduğu iddia edilen 8 şüpheliyi gözaltına aldı. PKK ve IŞİD'le bağlantılı 16 şüphelinin Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorgularının devam ettiği öğrenildi. Operasyonda şüpheli sayısının artabileceği bildirildi.

ŞIRNAK - CİZRE

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile yürütülen soruşturma kapsamında ilçe merkez ve Tepeönü köyünde PKK'nın gençlik yapılanması içinde yer aldığı tespit edilen kişilere ait birçok adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Cizre Emniyet Müdürlüğü'nde görevli çok sayıda polisin katıldığı, özel harekat timleri ve İnsansız Hava Aracı'nın da destek verdiği operasyonda polis çok sayıda zırhlı araçla Nur Mahallesi'ne operasyon düzenledi.

Polisin mahalleye girdiğini gören bir gurup YDG-H üyesi polis ekiplerine havai fişek, ses bombası ve silahlarla karşılık verince çatışma çıktı. Uzun süre devam eden çatışmanın sonunda Nur Mahallesi'ne giren polisler daha önceden tespit edilen birçok eve operasyon düzenledi. Polisin yapmış olduğu ve sabaha kadar süren şafak operasyonunda YDG-H yapılanması içinde yer aldığı tespit edilen ve ismi öğrenilemeyen 5 kişi gözaltına alındı.

İlçeye bağlı Tepeönü köyünde jandarmanın yapmış olduğu operasyonda PKK’nın şehir yapılanması içinde yer aldığı tespit edilen biri bayan 5 kişi gözaltına alındı. Jandarma ve polisin yapmış olduğu eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 10 kişi Şırnak’a gönderildi.

Öte yandan, ilçe merkez Sur Mahallesi'nde gözaltı operasyonlarına karşı iki sokakta kazılan iki hendek emniyete ait zırhlı iş makineleri ile kapatıldı.

BURSA

Bursa'da, Terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.      
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı sonrası Bursa'da düzenlenen gösterilerde polise taş atıp yol kapatan, eylemcileri kışkırtan ve yaşı küçük çocukları protestolara katılmaya teşvik eden şüphelilerle ilgili çalışma yaptı.      
Merkez Yıldırım ilçesinde Asayiş ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, PKK ve YDG/H üyesi olduğu iddia edilen 7 kişi yakalandı. Zanlılar daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Operasyon kapsamında dün de 9 kişi gözaltına alınmıştı.

 (Haber: Hurriyet.Fatih TEKECİ/ANKARA)

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: 22, ilde, terör, operasyonu,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı