Haber Detayı
13 Ocak 2010 - Çarşamba 00:00
 
BAŞKAN’DAN MUHALEFETE ZİYARET
Güncel Haberi


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, muhalefet partilerinin il başkanlarını ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu, sırasıyla MHP, CHP ve SP’nin il başkanlıklarına konuk oldu. Muhalefete büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli’nde iktidarıyla muhalefetiyle bu kente birlikte hizmet etmek istiyoruz. Kocaeli halkına hizmet edecek projeleri birlikte üretmek istiyoruz. Muhalefetin tüm önerilerine açığız’’ dedi. Başkan Karaosmanoğlu, 20 Ocak Çarşamba günü yapılacak olan ve 2010-2011 yıllarında Büyükşehir’in yapmayı planladığı yatırımların anlatılacağı basın toplantısına muhalefet partilerini de davet etti. Başkan Karaosmanoğlu, muhalefet partilerinin yöneticilerini haftanın üç günü gerçekleştirdiği sağlıklı yaşam yürüyüşlerine katılamaya da çağırdı.

İLK DURAK MHP İL BAŞKANLIĞI

Başkan Karaosmanoğlu’na, muhalefet partilerine düzenlediği ziyaretlerde, Başkan Vekili İlyas Şeker ile Başkan Danışmanı Ömer Polat eşlik etti. Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekilerin ilk durağı MHP İl Başkanlığı oldu. Burada Başkan Karaosmanoğlu’nu MHP İl Başkanı Ruhi Çavdar ile yönetimi ağırladı. MHP İl Başkanı Çavdar ile yönetimi, Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekilerin ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade etti. Ziyaret çok samimi ve sıcak bir ortamda geçti.

MUHALEFET ÇOK DEĞERLİ

Diyaloğun geliştirilmesi amacıyla muhalefet partilerini ziyaret etmeyi amaçladıklarını aktararak sözlerine başlayan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Siyasi partilerimizin, Kocaeli’nin geleceğiyle ilgili proje ve önerilerini almak istiyoruz. Ruhi bey sevdiğimiz bir kardeşimiz. Bizim için muhalefet çok değerlidir. Muhalefete ve muhalefetin önerilerine önem veriyoruz. Bu kente 5 yıl boyunca hizmet ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Siyasi partilerimizin ufukları bizim için çok değerli. Sadece seçilmiş olanları değil, aday olup seçilemeyen arkadaşlarımızı da arayarak, onların da görüşlerini alıyoruz. MHP’yi bu üçüncü ziyaretimiz. Siyasi partiler, demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur’’ ifadesini kullandı.

MUHALEFETİN ÖNERİLERİNE AÇIĞIZ

Başkan Karaosmanoğlu, MHP İl Başkanı Çavdar’dan ilçeleriyle bir araya gelerek yapacakları toplantılardan çıkan önerileri kendilerine yazılı olarak iletmelerini talep etti. Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Asıl olan milletin derdine derman olabilmektir. Önereceğiniz alt ve üst yapıyla ilgili veya sosyal projeler olabilir, bizim göremediğimiz eksikleri görmüş olabilirsiniz. Bunları bizim projelerimizle karşılaştırır ve dikkate alırız. Ortak pek çok paydamız var. Toplumun derdini dert edinen her insanın görüşü benim için önemlidir’’ açıklamasını yaptı.

ÇAVDAR: DOĞRUYA DESTEK OLURUZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden MHP İl Başkanı Çavdar da şunları söyledi: “Büyükşehir’in çalışmalarını halka en iyi anlatan biriminiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler birimi. Bizim görevimiz de eksik olduğunu düşündüğümüz şeyleri, millet menfaati doğrultusunda dile getirmek. Hizmet anlamında iyi yaptığınız her şeyde arkanızdayız, eksik gördüğümüz şeylerde de muhalefet sorumluluğunu yerine getireceğiz. Özellikle yürüyüş alışkanlığını Kocaeli’ne yerleştirdiniz. Yapılan doğru ve faydalı işlere herkes teşekkür eder.’’

TRAFİK KONTROL MERKEZİ KURULACAK

Bunun üzerine Başkan Karaosmanoğlu, Çavdar ile MHP’lileri yürüyüşlerine katılmaya davet etti. Ziyarette ayrıca köylerde yapılan çalışmalar, arıtma tesisleri, Başiskele’de yapımına başlanan sahil düzenlemesi çalışmaları da ele alındı. Başkan Karaosmanoğlu, MHP’lilerin soruları üzerine Plajyolu’ndaki arıtma tesisinin devreye girmesiyle İzmit’teki atıkların yüzde 98’inin arıtmaya alındığını, Altınova’dan Hereke’ye kadar arıtma tesislerinin bulunduğunu, Dilovası’ndaki arıtma tesisinin yakında devreye alınacağını, Gebze’de 55 trilyona yapılacak olan arıtma tesisinin tamamlanmasıyla Körfez’e arıtılmadan bir damla suyun bile gitmeyeceğini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, Gebze’de devreye girmeye başlayan MOBESE sisteminin zamanla İzmit’te de uygulanacağını, Büyükşehir olarak Trafik Kontrol Merkezi kuracaklarını da sözlerine ekledi.



İKİNCİ ZİYARET CHP’YE

Başkan Karaosmanoğlu, Başkan Vekili Şeker ve Başkan Danışmanı Polat, ikinci ziyaretlerini ana muhalefet partisi CHP’ye gerçekleştirdi. Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekileri CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile yönetimi karşıladı. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette Başkan Karaosmanoğlu, CHP İl Başkanı Sarıbay için, ‘’Cengiz bey çok iyi bir hukukçu, topluma açık, demokrat ve önemli katkılar sunabilecek bir arkadaşımız. Kendisinin CHP İl Başkanlığı’na seçilmesi bizi çok mutlu etti. Kendisini tebrik ediyorum. Büyükşehir Meclisi’nde çok seviyeli tartışmalarımız oldu. Mecliste CHP’den kıymetli arkadaşlarımız var, uyarılarını dikkate alıyoruz. Sanayi kenti Kocaeli’nin çözüm bekleyen sorunları var. Bunları çözmek için çare önerilerini birlikte paylaşıp, halkın önüne projelerle çıkacağız. Ben CHP İl yönetiminden bizim göremediğimiz sorunları ve çözüm önerilerini bize iletmelerini bekliyorum’’ dedi.

SARIBAY: HERŞEYE KARŞI ÇIKMA DEVRİ BİTTİ

Başkan Karaosmanoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti aktaran CHP İl Başkanı Sarıbay, ‘’Siyaseti uzun süredir yapıyorsunuz. Herkesin, çok şey beklediği bir konumdasınız. Doğruları desteklemekten çekinmiyoruz. Örneğin Sekapark’ın alt bölümünde yapılan çalışmaları beğendiğimizi söylüyoruz. Her şeye karşı çıkma devri bitti. Elbette eleştirilerimiz de olacak. Kocaeli’ni en güzel hale getirmek için birlikte çalışacağız’’ ifadesini kullandı. Sarıbay, cephanelik bölgesinde yapılması planlanan projeyle ilgili önerilerini dile getirirken, Çayırova’da vatandaşların yaşadığı sıkıntıyla ilgili olarak da çalışma yapılmasını istedi. CHP İl Başkanı Sarıbay’ın bu talebine olumlu yaklaşan Başkan Karaosmanoğlu, Başkan Vekili Şeker’e CHP’li yöneticilerin de içinde bulunacağı bir hukuk komisyonu kurarak, bu sorunu çözmesi talimatını verdi.

BAŞKAN VEKİLİ ŞEKER’E ÖVGÜ

CHP İl Başkanı Sarıbay, Başkan Vekili Şeker’in çalışmalarını da yakından takip ettiklerini ve çok beğendiklerini söyledi. Başkan Vekili Şeker’in çok iyi bir şehir planlamacısı olduğuna değinen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Ben her zaman halkın yanındayım. Çayırova ile ilgili yaşanan sıkıntıda bir hukuk komisyonu kurulsun. Biz de Cengiz beyle bir üst yönetim oluşturup, yol haritamızı çizelim. Bu yol haritasını da halkımıza anlatalım” ifadesini kullandı. Sıcak bir atmosferde geçen görüşmeye dakikalar ilerledikçe atılan kahkahalar eşlik etti.

SP’DEN SICAK KARŞILAMA

Muhalefet partilerini ziyaret programında günün son durağı ise Saadet Partisi İl Başkanlığı oldu. SP İl Başkanı Erol Pekcan ile yönetimi, Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekileri samimi bir havada karşıladı. Yaklaşık bir hafta önce yapılan genel kurulda yeniden SP İl Başkanlığı’na seçilen Pekcan’ı kutlayan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Siyasette maksadımız, halka hizmet etmektir. Siyasette eğilme, bükülme, ikiyüzlülük, menfaat olmamalıdır. Önemli olan vatandaşa hizmet etmektir. Şehrin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Bir sanayi ve ulaşım kenti olan Kocaeli’ne güzel hizmetler yaptık. En güzel yönetim de yerinden yönetimdir. Kocaeli’nde köylerimize de çok önem veriyoruz. Çocuk oyun grubu olmayan köyümüz kalmadı. Kocaeli’ni seviyoruz, sevdiğimizi de hizmet ederek gösteriyoruz. Güzele güzel demek, eksikler varsa da bunları da söylemek lazım. Biz siyaseti hizmet aracı, hizmet köprüsü olarak görüyoruz. Kocaeli’nde ortak idealleri yakalamak uğruna birlikte çalışacağız. Sizin önerilerinize açığız. Siyasette önemli olan nöbeti, en güzel şekilde tutmaktır’’ açıklamasını yaptı.

PEKCAN: LAPTOP PROJESİNİ ÇOK BEĞENDİK

AK Parti’nin Saadet Partisi’ni ziyaret etmesinin her zaman önemli olduğunu ve dikkat çektiğini söyleyen SP İl Başkanı Pekcan da, şu ifadeleri kullandı: “Büyükşehir’in yaptığı hizmetlerin hayırlı olanlarının yanındayız. Belediyelerin görevi sadece yol yapmak değil, gönülleri de yapmaktır. Sosyal ve ahlaki hizmetler de çok önemli. Sefa Sirmen’in döneminde Yuvacık Barajı’nın maliyetini sorduğumuz gibi, şimdi yapılan hizmetlerde de maliyetleri sorgulayacağız. Kocaeli’nde 6. sınıf öğrencilerine laptop dağıtılması projesini çok beğendik. Evde bakım ve annelere süt dağıtımı projeleri de çok güzel. Sayın Karaosmanoğlu’nun köylere kadar gidip, oradaki insanlar için çırpınması çok önemli. Bu kentte muhalefeti CHP ile MHP’ye bırakacak değiliz. Yapılan hizmetlerin yanı sıra üretimi de destekleyici çalışmalar yapılmalı. Bu şehrin insanlarına, müteahhitlerine, işçilerine sahip çıkalım. Açılım meselesi de çok önemli, buna katkı sağlamak istiyoruz. Bizim içimizde İbrahim beyi sevenler ve oy verenler vardır. Siyaset kurumsallaşsın istiyoruz. Kocaeli’nin dertleriyle dertlenmek için çırpınıyorsunuz, bunu biliyoruz. Biz Kocaeli’nde bacaların tütmesini istiyoruz’’

Başkan Karaosmanoğlu, ziyaret ettiği muhalefet partilerinin yöneticilerine Büyükşehir’in bastırdığı Kocaeli Kent Rehberi, Kocaeli’ndeki Trakking Alanları ve Kocaeli’nin Fotoğrafları kitaplarını hediye etti.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: BAŞKAN’DAN, MUHALEFETE, ZİYARET,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı