Haber Detayı
07 Aralık 2019 - Cumartesi 16:58
 
Başkan Hürriyet; “Rezaletin adı Şener İnce”
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, yaptığı basın açıklamasıyla kendisine “camiye ayakkabıyla girdi” diyerek iftira atan AK Partili meclis üyesi Şener İnce’nin yalanlarını ortaya çıkardı.
Güncel Haberi


İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “yaptığı basın açıklamasıyla kendisine iftira atan AK Partili meclis üyesi Şener İnce’nin yalanlarını ortaya çıkardı. “Camiye ayakkabıyla girdi” iftirasına fotoğraflarla cevap veren Başkan Hürriyet, “AK Partili meclis üyesi Şener İnce, Fethiye Köy halkına iftira atmıştır. Milletin oyu ile seçilen 4 muhtarımıza iftira atmıştır. Ben buradan Şener İnce’ye sesleniyorum. Sen Fethiye Köyü halkından, İzmit halkından, milletin oylarıyla seçilmiş 4 muhtarımızdan özür dilemek zorundasın” dedi. Başkan Hürriyet ayrıca Pazartesi saat 10.00’da milleti kin ve nefrete sürüklemek suçundan Şener İnce hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. 

MUHTARLARDAN DESTEK 

Başkan Hürriyet’in basın açıklamasında Fethiye Köyü Muhtarı İsa Altıntaş, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl, Bekirdere Mahallesi Muhtarı Cihat Önen,  Kulmahmut Köyü Muhtarı Turgay Oruç, İzmit Belediyesi Başkan Vekili Hakan Tanta, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay,  CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İzmit Belediyesi Muhtar Hizmet Masası Koordinatörü Süleyman Şen ve İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri hazır bulundu.  

BU İFTİRAYA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Basın açıklamasında konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “AK Partili meclis üyesi Şener İnce’nin paylaşımının basında yer alması ve ne yazık ki bir iftira karşısında basın açıklaması gereği duyduk. Bu açıklamada muhtarlarımız, meclis üyelerimiz ve halkımızla beraber olmak istedik. Bu iftiraya karşı sessiz kalmayacağız. AK Partili meclis üyesi Şener İnce bir paylaşım yapıyor diyor ki “Camiye ayakkabıyla girdiler.” Ne zaman halkımızın iyiliği için bir şey yapsak hemen iftiraya başvuruyorlar. Düğün salonlarının 1 TL olmasıyla ilgili çalışmamızın ardından kendi meclislerinde hiçbir şey yapamadılar. Ne yapalım ne edelim diye düşündüler böyle bir iftira attılar” dedi. 

HABERİN YOK AMA İFTİRA ATIYORSUN

Elinde fotoğraflarla Şener İnce’nin attığı yalanları ve iftirayı ortaya çıkaran Başkan Hürriyet, “Şimdi baktığımızda bir genç kardeşimizin fotoğrafına baktığımızda burada oy kullanıyor. Devlet buraya sandık kurmuş. Camide oy kullanılır mı? Burası cami değil zaten. Ben bugün Şener İnce’yi aradığım da siz devlet olarak sandık kurmuşsunuz diye sorduğumda “benim haberim yok nereden bileyim” dedi. Senin haberin yok ama iftira atıyorsun. Cami dedikleri yerde yatak var. İbadethane denilen yerde yatağın ne işi olur? 10 yıldır ardiye olarak kullanılan bir yer. Hatta biz kapıdan girerken bile ayakkabılarımızı çıkaralım diye sorduk. Fakat oranın tadilata gireceği için zemininin ıslak olduğunu ifade ettiler” şeklinde konuştu. 

ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDASIN ŞENER İNCE

Başkan Hürriyet, “Biz camiye de gittik. Camiye girerken ayakkabılarımızı çıkardık. Gereken saygımızı göstererek girdik. Şimdi takmışlar “başı açık camiye girmiş” diye. Biz oraya ibadet yapmaya değil caminin güzelleştirilmesi için inceleme yaptık. AK Partili meclis üyesi Şener İnce, Fethiye Köy halkına iftira atmıştır. Milletin oyu ile seçilen 4 muhtarımıza iftira atmıştır. Ben buradan Şener İnce’ye sesleniyorum. Sen Fethiye Köyü halkından, İzmit halkından, milletin oylarıyla seçilmiş 4 muhtarımızdan özür dilemek zorundasın. Eğer özür dilemezsen ben bu konuyu gerek mecliste, gerekte sokakta her yerde işleyeceğim” dedi. 

CAMİDE SİYASET YAPAN AK PARTİLİLERİN BİZE ÖĞRETECEK HİÇ BİR ŞEYİ YOKTUR

Camilerde siyaset yapan AK Partililerin kendilerine öğretecek bir şeylerinin olmadığını ifade eden Başkan Hürriyet, “Camilerde Fehtullah Gülen’e doğum günü düzenleyenlerin bize öğretecek hiçbir şeyleri yoktur. Camilerde siyaset yapan AK Partilileri bu millet unutmadı. Bu insanların bize öğretecek hiçbir şeyleri yoktur. Kuran-ı Kerimi kutsal kitabımızı pasta yapıp kesenlerin bize öğretecekleri hiçbir şey yoktur” dedi. 

HOCALIK YAPMIŞ ADAMA İFTİRA YAKIŞTI MI?

Konuşmalarına devam eden Başkan Hürriyet, “İmanlı olmak için önce ahlaklı olmak gerekir. Geçmişte hocalık yapmış AK Parti meclis üyesi Şener İnce’ye buradan sesleniyorum. Koskoca bir adama iftira atmak yakıştı mı? İman bu mudur? Ahlak bu mudur? Siyaset bu kadar ucuz olmamalıdır. Siyaset bu kadar vicdansızlık olmamalıdır” dedi. 

KENDİ İNANÇLARINI SORGULASINLAR

Konuşmalarına bir ayetten örnek veren Başkan Hürriyet, “Baktığımız zaman Hucurat suresi 6. ayetinde “Ey iman edenler! Bilmeden birilerine zarar verip de sonra yaptığınıza pişman olmamanız için, yoldan çıkmışın biri size bir haber getirdiğinde doğruluğunu araştırın” diyor. Hoca diye geçinenlerin bu ayetten haberleri yoksa bence kendi inançlarını sorgulasınlar” ifadelerinde bulundu. 

YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEK

Konuşmalarına devam eden Başkan Hürriyet, “Daha birçok hadisimizde ve ayetimizde yalanın ve iftiranın ne kadar küçük düşürücü bir davranış olduğu ifade ediliyor. Ama insanların gözü o kadar kararmış ki nasıl zarar veririz düşüncesindeler. Bu milletin hizmetine sunulacak şeylerle çıkın karşıma. Bana iftira ile gelmeyin. Şener İnce çıkıp bu milletten özür dilemek zorundadır. Seçilmiş belediye başkanından özür dilemek zorundadır. Sadece özür diletmeyeceğiz. Pazartesi günü saat 10:00’da savcılığa suç duyurusunca bulunacağız. Halkı kin ve nefrete sürükleyenler yargı önünde hesap vermek zorundadırlar. 

BEDELİNİ ÖDETECEĞİM

Başkan Hürriyet son olarak, “Bugün rezaletin adı Şener İnce’dir. Bunu da hiç korkmadan çekinmeden ifade ediyorum. Çok şükür imanımızdan emininiz. Benim bu konuda ki hassasiyetimi etrafımdaki herkes çok çok iyi biliyor. Bundan sonra iftiraya başvuracaklarda bir kere değil bin kere düşünsünler. Bedeli var ve bedelini ödeteceğim” ifadelerinde bulundu. 

FETHİYE KÖYÜ MUHTARI İSA ALTINTAŞ: MAHALLEM ADINA ÖZÜR BEKLİYORUM

Başkan Hürriyet’in ardından konuşan Fethiye Köyü Muhtarı İsa Altıntaş, “Yapılan bu olay Şener İnce’nin bizi karalamak amacıyla yaptığı bir paylaşımdır. Camiye ayakkabıyla girme gibi bir durum söz konusu değildir. Cami dedikleri yer bir ardiyedir. Camiye ayakkabılarla girilmemiştir. Şener İnce’den mahallem adına özür bekliyorum” dedi. 

BEKİRDERE MAHALLESİ MUHTARI CİHAT ÖNEN: KINIYORUM

Ardından konuşan Bekirdere Mahallesi Muhtarı Cihat Önen, “Başkanımızla birlikte Fethiye Köyü’ne gittiğimizde mevsimlik işçilerin kaldığı bir yer olarak oraya girdik. Ayrıca seçimlerde oy kullanılan bir yer olduğunu öğrendik. İçeri girerken ayakkabılarımızı çıkaralım mı diye sorduğumuzda buranın zeminin ıslak olduğunu ayakkabıyla girildiğini ifade ettiler. Şener İnce’yi kınıyorum ve özür dilemesini bekliyorum” ifadelerinde bulundu. 

İZMİT MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI KADİR KIZIL: BÖYLE BİR İFTİRA BİR DİN ADAMINA YAKIŞMAZ

Ardından konuşan İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl, “Cami dedikleri yerde işçiler kalmaktadır. Girerken de ayakkabılarımızı çıkartalım mı diye sorduk. Biz oraya girdik ve oranın nasıl değerlendirebileceği hakkında konuştuk. Meclis üyesi Şener İnce, Fethiye Köyü halkını ve bizleri rencide etmeye çalışmıştır. İnce’yi özür dilemeye davet ediyorum. Bizim asla siyasi bir amacım olmadı. Biz köyümüze nasıl destek oluruz diye incelemelerde bulunduk. Şener İnce’yi şiddetle kınıyorum. Kendisi abdestini bir kez daha tazelesin. Böyle bir iftira bir din adamına yakışmaz” dedi. 

KULMAHMUT KÖYÜ MUHTARI TURGAY ORUÇ: VATANDAŞ HİZMET BEKLİYOR

Ardından konuşan Kulmahmut Köyü Muhtarı Turgay Oruç, “Fethiye Köyü’ne hep birlikte gittik ve incelemelerde bulunduk. Yıllardır görülmeyen bir yerde 2-3 aydır çok güzel çalışmalara imza atıldı. Bugün cami diye lanse ettikleri yere ben daha öncede ayakkabıyla girdim. Çünkü oraya ayakkabıyla giriliyor. Vatandaş bizden hizmet beklerken biz boş işlerle uğraşıyoruz. Özür bekliyoruz” dedi. 

AYRIMCILIK YAPTILAR 

Muhtarların konuşmasının ardından tekrar söz alan Başkan Hürriyet, “10 yıldır AK Parti yönetimi Fethiye Köyü’ne ayrımcılık yaptı. Hiçbir çalışma yapmadı. Köy camiinin etrafı çamur içerisindeydi. Biz gittik gerekli düzenlemeleri yaptık. Neden insanların 10 yıldır çamurun içerisinde ibadet etmeye bıraktıklarını AK Parti düşünsün bakalım. 10 yıldır bu insanlara neden ayrımcılık yaptıklarını sorgulasınlar. Biz oy ayrımı yapmadan hizmet etmeye devam ediyoruz. Onlar yıllardır ayrım yaparak çalıştılar. Allah ıslah etsin” diyerek sözlerini sonlandırdıİzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “yaptığı basın açıklamasıyla kendisine iftira atan AK Partili meclis üyesi Şener İnce’nin yalanlarını ortaya çıkardı. “Camiye ayakkabıyla girdi” iftirasına fotoğraflarla cevap veren Başkan Hürriyet, “AK Partili meclis üyesi Şener İnce, Fethiye Köy halkına iftira atmıştır. Milletin oyu ile seçilen 4 muhtarımıza iftira atmıştır. Ben buradan Şener İnce’ye sesleniyorum. Sen Fethiye Köyü halkından, İzmit halkından, milletin oylarıyla seçilmiş 4 muhtarımızdan özür dilemek zorundasın” dedi. Başkan Hürriyet ayrıca Pazartesi saat 10.00’da milleti kin ve nefrete sürüklemek suçundan Şener İnce hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Başkan, Hürriyet;, “Rezaletin, adı, Şener, İnce”,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı