Haber Detayı
18 Mart 2010 - Perşembe 00:00
 
CHP İZMİT İLÇE YÖNETİMİ MAHALLE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR
Güncel Haberi


CHP İzmit İlçe Yönetimi yapmış olduğu program çerçevesinde, her zaman vatandaşla iç içe olmak, sorunları yerinde dinleme ve inceleme anlayışıyla hayata geçirdiği mahalle ziyaretlerine devam ediyor.

Salı günkü mahalle ziyareti gündoğdu mahallesi oldu. Mahalle ziyaretine yine öncelikli olarak esnafları dolaşarak başlayan CHP İzmit İlçe Başkanı Ömer Hazer'e, Yönetim Kurulu üyeleri Servet Kulaksız, Kenan Diler, Ayhan Kocatürk, Gülay Üzlü, Fatma Kaplan Hürriyet, Eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker, Meclis üyeleri Fahri Örengül, İsmail Sağıroğlu, Metin Alan, Cengiz Çakar, Gündoğdu mahalle muhtarı Çetin Ersoy ve partili gençler Birol Sağlam, Ebru Kiniş, Taylan Katak ile vatandaşlar eşlik etti. Ziyaret öncesinde mahalle halkı belediyenin kent mezarlığı yapılması niçin başlattığı uygulamalar nedeniyle sıkıntılı olduklarını, belediyenin kendilerine durumu açık bir şekilde açıklamadığı, bu konuda chp meclis üyeleri ile görüşmek istediklerini bildirmeleri üzerine özellikle imar komisyonunda görev alan meclis üyelerini arayan Ömer Hazer gündoğdu mahalle ziyaretine katılmalarını istedi. Ziyarete katılan meclis üyeleri mahalle halkının tüm sorularına cevap vererek, kendilerini bilgilendirdi. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Bu sırada gençler de halka Halk gazetesi ile kitapçıklardan dağıttı.

GÜNDOĞDU SAKİNLERİ OLDUKÇA DERTLİ

Mahalle halkı; gündoğdu mahallesinde belediyenin yapmak istediği mezarlık alanı ile ilgili başlatılan çalışmalar çerçevesinde yürütülen uygulamalar nedeniyle çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, kamulaştırma kararları ve bu kararlarla birlikte birçok tapu kaydına şerh konulması, mevcut yapılaşmanın gözardı edilmesi, belediye tarafından belirlenen bedeller arasında ciddi fiyat farklarının olduğu, bu fiyat farklarının nedeninin açıklanmadığını dile getirdiler.

Bu konuda eski mahalle muhtarı 83 yaşındaki Hasan Argüner ile şimdiki mahalle muhtarı Çetin Ersoy şunları söyledi; Gündoğdu şehirleştirilmeye çalışılıyor, ancak hala 80 ailenin kanazilasyonu evlere, 50 ailenin kanazilasyonu dereye akıyor. İmar planı olmadığı için yerlerimiz hala arsa olarak görünüyor. Buradaki yerlerin bir çoğu hisseli, belediye de bundan faydalanarak, buradaki yerleri satın almaya hatta ucuza almaya çalışıyor, kent mezarlığı yapılmak için alınan kamulaştırma kararı hangi bölgede ve hangi parselleri kapsadığı net değil. Bu konuda çok kişiyle görüştük, hatta belediyeye iki defa yazılı talepte bulunarak, bölge ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi almak istedik, ancak belediye tarafından kaçamak cevaplar verildi. Hala net olarak bir açıklama yapılmış değil.   

BELEDİYE VATANDAŞ İLE UZLAŞMALI


Bu konuda Meclis üyeleri Metin Alan ve Fahri Örengül şunları söyledi; Bu konuda belediye halk ile uzlaşmalı. Mahalle halkı, belediye yönetimini öncelikle imar  planı tadilatı yapmaya zorlamalı. İmar planı olmayan yerlerde kaçak yapılaşmalar oluyor. Vatandaş sahip olduğu binanın imarını alamayınca kaçak yapılaşma ortaya çıkıyor. Belediye de halkı buna zorluyor. Belediyede iş görmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Burada yapılmak istenen kent mezarlığı ile ilgili alınan kararlar büyükşehir meclisinden geçiyor. Büyükşehir meclisinde 80 kişi var biz ise 13 kişiyiz. Oradaki komisyonda ise sekizde biriz. Bu anlamda alınan kararlarda etkili olmamız zorlaşıyor. Ancak bu bölgede mevcut yapıların korunması için imar tadilatı yapılırsa o zaman konu imar komisyonuna gelir. Plan tadilatında esas olan mevcudu korumaktır. Bu yüzden de plan tadilatı çok önemli. Bu yapılmadığı sürece konu imar komisyonuna gelmez ve bizim müdahil olmamız da mümkün olmaz. Mahalle halkı olarak belediye ikna edilmeli ve plan tadilatı yapılması sağlanmalı ve şuyulandırma ile plan tadilatı müşterek yürütülmeli. Ayrıca düzenleme ortaklı payı (DOP) %35 ten % 40 a çıkarıldı. Kamu düzenine, kamu yararına, şehircilik ilkelerine, kanuna, parseller arasında eşitliğe v.s. aykırı bir durum olduğunda iptal için dava açılabilir. Askı sürelerine, itiraz sürelerine dikkat etmek gerekir. Perşembe pazarı alanında olduğu gibi imar planları için gerekirse yargıya gidilebilir. Bunun için sizlerin de haklarınızı iyi savunmanız ve dile getirmeniz gerekiyor. İtirazlar için askı sürelerini kaçırmamanız ve itirazlarını bilen kişilerle ve inceleyerek yapmanız gerekiyor. Bizler bu konunun takipçisi olucaz. Komisyon toplantılarımızı halka açık gerçekleştiriyoruz. Her zaman gelerek sıkıntılarınızı, taleplerinizi dile getirebilirsiniz.

BELEDİYE YERLERİ UCUZA ALIP BÜYÜK DEĞERLER ELDE ETMEYE ÇALIŞIYOR

Gündoğdu mahallesinde yapılan bu toplatıya eşlik eden Eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker de;  29 Mart yerel seçimlerinde oy veren - vermeyen herkese teşekkür ettikten sonra "meclis üyelerinin söylediklerine katılıyorum. Bu bölgede belediye yerleri ucuza kapatmak istiyorlar. Buraların hisseli oluşu da belediyenin işini kolaylaştırıyor. Halbuki yapı donatı alanında kalıyor ise imar tadilatı ile çözülebilir. İmar tadilatında esas; mevcudu, insanların yaşadığı yeri korumaktır. Belediye yönetimi plan tadilatı konusunda ikna edilmeli ve plan tadilatı ile şuyulandırma birlikte yürütülmelidir. Belediyenin  bu uygulaması sadece gündoğdu ile sınırlı değildir. Sekbanlı ve Sepetçiyi de kapsayacak şekilde uydukent projesi kapsamında belediyenin halka açıklamadığı projeleri var" dedi.

HALKA DAYATMA YAPILMAMALI

İlçe başkanı Ömer Hazer de  yerel seçimlerdeki desteklerinden dolayı ve bu ziyarette göstermiş oldukları yakınlıktan  dolayı gündoğdulara öncelikle teşekkür etti. Ardından da; "Hiç bir belediye halka dayatma yapmamalı. Vatandaş ile uzlaşma sağlanmalı. Bu akşamki ziyaretimizden önce bu konudaki sıkıntılarınızı dile getirdiğinizde hemen meclis üyelerini arayarak, katılmalarını talep ettim. Onlar da büyük bir istekle ziyaretimize iştirak ederek, sizlerin sorularına yanıt vermeye ve sizlere yol göstermeye çalıştılar. Meclis üyelerimle birlikte kapımız sizlere her zaman açık. Sürekli bilgi alışverişi içinde olursak sorunlarınızı dile getirme ve çözüm bulma noktasında birlikte daha başarılı oluruz" dedi.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: CHP, İZMİT, İLÇE, YÖNETİMİ, MAHALLE, ZİYARETLERİNE, DEVAM, EDİYOR,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı