Haber Detayı
25 Ocak 2022 - Salı 00:28
 
İstanbul’a girişler ve cep otogarlarından çıkışlar durduruldu
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Trakya istikametinden İstanbul'a araç girişlerinin durdurulduğunu açıkladı. Yerlikaya, "Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar; saat 08.00’e kadar durdurulmuştur" kararını duyurdu. Tipi şeklinde yağan kar İstanbul'da etkisini sürdürüyor.
Güncel Haberi


Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir” açıklamasını yaptı.


Vali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Kıymetli Sürücüler, İkinci bir duyuruya kadar; Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur.” dedi.

İSTANBUL’DA ‘TAM GÜN İDARİ İZİN’ KARARI

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından “Kötü hava koşulları nedeniyle; kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacaklardır” açıklamasında bulundu.

YERLİKAYA: UYUMAK YOK

Vali Yerlikaya, katıldığı canlı yayında kentteki kar yağışına ilişkin konuştu. Yerlikaya, şunları söyledi:

* Uyumak yok. Bu yolları tamamen açıp o araçları vatandaşlarımıza teslim etmek için hiç durmadan çalışacağız.

* Yolda kalanları misafir etmek için gayret gösteriyoruz. Onların huzurla bir yerde misafir edildiğini görene kadar uyumak yok.

* Aracınızı güvenle bırakabilirsiniz. O araçlar hepimizin emaneti.

İMAMOĞLU: ACİL VE ZORUNLU HALLER DIŞINDA KESİNLİKLE TRAFİĞE ÇIKILMAMALI


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından kentteki kar yağışıyla ilgili paylaşım yaptı. İmamoğlu, “Trafiğe çıkılmaması uyarımıza büyük oranda uyan İstanbullulara teşekkürler. Bölgesel, ani ve yoğun kar yağışı devam ediyor. Tüm ekipler yol açma, tuzlama ve kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Acil ve zorunlu haller dışında kesinlikle trafiğe çıkılmamalı” uyarılarında bulundu.


Ekrem İmamoğlu, gündüz saatlerinde olduğu gibi akşam da AKOM'daydı. İstanbul'u etkisi altını alan kar yağışıyla ilgili denetimlerini gün boyu sürdüren İmamoğlu, sosyal medya hesapları üzerinden günün ikinci canlı yayınını da yine AKOM'da gerçekleştirdi.

“ZOR BİR AKŞAM GEÇİYOR”

“Zor bir akşam geçiyor, bunun farkındayız” diyen İmamoğlu, İstanbul genelinde yoğun bir kar yağışı gözlenmekte olduğunu aktardı.

“İstanbul’un batı aksında, yani yeni İstanbul Havalimanı’yla başlayan, özellikle Arnavutköy, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü üzerinden devam eden bir hatta yoğunlaşan bir fırtınalı kar yağışı var” diyen İmamoğlu, “Şu an itibariyle, yaklaşık 4-5 saattir yoğun bir kar yağışı içerisinde sürüyor. Yoğunlaştığımız yetki alanlarımız var. Özellikle D100 karayolu diye tariflediğimiz, aslında E-5 karayolu diye de bilinen, Avcılar'ın, Beylikdüzü’nün içinden geçen Büyükçekmece’ye doğru devam eden bu hatta yoğun bir sıkışma yaşanıyor. Kar yağışı da etkisini devam ettiriyor. Şu anda orada Esenyurt ve Beylikdüzü Belediye Başkanlıklarıyla yaptığımız görüşmede, kar kalınlığının 50 santimi aştığını ifade ediyorlar” bilgilerini paylaştı.


“HEP BİRLİKTE SORUNU AŞACAĞIZ”

İstanbul Valiliği'nin mesai saatini gün içinde 15.30'da sonlandırdığını ve AVM'leri kapatma kararı aldığını hatırlatan İmamoğlu, “Biz de bu vesileyle, aynı saatlerde insanlarımızın eve dönmesi ya da dışarıda kalmaması, mecbur kalmadıkça yola çıkmaması noktasında uyarılar yaptık” dedi.

Metrobüslerin, kendi yetki alanlarındaki D-100 karayolu üzerinde aktif bir biçimde çalışmalarını sağladıklarını vurgulayan İmamoğlu, “Bu önemli. Çünkü neticede vatandaşlarımızın yolda kalmamasını sağlamak adına, metrobüsün çalışmasını sağlamak o hatta çok çok kıymetli bir süreci sağlayacak” diye konuştu.

Valilikle ve 39 ilçe belediyesiyle koordineli bir çalışma içinde olduklarının altını çizen İmamoğlu, sorunu hep birlikte aşacaklarına dikkat çekti.


“ARKADAŞLARIMIZ ETKİN BİR BİÇİMDE SAHADA”

“Bu sorunun temeli, gerçekten yoğun bir kar yağışının olması, ani bastıran ve hızlı yığılan bir fırtınalı kar yağışının etkisi diyebiliriz” ifadelerini kullanan İmamoğlu, şöyle konuştu:

* Tabii bu esnada yine vatandaşlarımızın sokakta kalmaması için, gün boyu ekiplerimiz çalıştı. Ve ciddi sayıda vatandaşımızı konuk ediyoruz. Misafir ediyoruz. Biz, bir yandan ihbarlara göre de hareket ediyoruz.

* Tabii bazı ana yollar üzerinde tır dönmeleri, tırların hareket edememesi kaynaklı tıkanmış yollar var. Şu andaki arayışımız bir yandan yolları açabilmekte ama bir yandan da yolda kalmış vatandaşlarımıza, bir kısım ihtiyaçlarını giderecek ihtiyaç malzemelerini sevk etmeyle ilgili Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız da etkin bir biçimde, başta gıda, su olmak üzere çalışmalarını sürdürecekler. Gece boyu arkadaşlarımız etkin bir biçimde sahada.

“LÜTFEN VATANDAŞLARIMIZ METROYU KULLANMAYA DEVAM ETSİNLER”

İstanbul'un her zaman benzeri yağışları yaşamadığına vurgu yapan İmamoğlu, “Zor bir akşam olacak. Arkadaşlarım; gece 12'ye kadar, hatta biraz geçecek şekilde kar yağışının devam edeceğini de ifade ediyorlar. Şu anda metro seferlerimizi gece saat 02.00'ye kadar uzattığımızı ve en güvenli seyahatin bu anlamda metro olacağını da ifade edelim. Gerekirse, ihtiyaç olduğu takdirde daha fazla da uzatacağımızı şimdiden tüm vatandaşlarımıza duyurmak isterim. Dolayısıyla, metroyla erişebilecekleri yerler var ise, lütfen vatandaşlarımız metroyu kullanmaya devam etsinler” diye konuştu.

İBB'nin elinde, tuz dahil her türlü ihtiyaç malzemesinin yeteri kadar bulunduğunu kaydeden İmamoğlu, “İstanbul’a bir bütün olarak bakıyoruz. Farklı dili kullanma çabası olanlara şunu söyleyelim: Kesinlikle, ‘O kurumun sorumluluğu, bu kurumun sorumluluğu' diye bakmadan ilerliyoruz. Valimizle irtibattayız. Valiliğin ekipleriyle irtibattayız. Gerektiğinde ilçe belediyeleri aradığında, onlarla irtibattayız. Hep birlikte süreci çözeceğiz. Allah kazadan korusun. Can sağlığını tehdide getirecek hiçbir sürece lütfen dahil olmayın” uyarılarında bulundu.


“METROBÜS KULLANIMINI ÖZENLE TAVSİYE EDİYORUM”

“Kuzey çevre yolundan, havaalanı bağlantı yollarından tutun da TEM ve D-100 bağlantı yolları üzerindeki bütün tıkanmaları; gerektiği yere vinç, gerektiği yere kurtarma ekibi, gerektiği yere farklı makinalarımızla takviye, destek ve sorumluluğumuzu yerine getirmeye gayret ediyoruz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

* Halihazırda bütün bu sorumluluğu yerine getirmeye çalışan bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, ekiplere şimdiden teşekkür ediyorum. Herkes görevini layıkıyla yapmaya gayret edecektir.

* Esas olan, aslında bu fırtınalı hallerde mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızın dışarıya çıkmamaları. Ki etkisini sürdüreceği ifade edilen kar yağışını gördüğümüzde 16 milyon İstanbullumuzun bugüne kadar gösterdiği bizimle uyumlu, haber alıp, habere göre seyahatlerini kısıtlayan ya da ona göre planlayan, toplu taşımayı kullanan vatandaşlarımıza bu konuda ricada bulunuyorum.

* Özellikle D-100 kara yolu üzerinde, vatandaşlarımız, mümkün olduğu kadar metrobüs ile özellikle Küçükçekmece aksından sonra Avcılar, Beylikdüzü ve Beykent bölümüne kadar metrobüsü kullanmalarını da özenle tavsiye ediyorum. İnşallah bu akşamı en az sıkıntıyla hep birlikte aşacağımızı belirtiyorum. Hepimize kolay gelsin.


İBB SÖZCÜSÜ: TAMAMEN BİR TROL UYDURMASIDIR

İBB Sözcüsü Murat Ongun “İBB’nin karlar için tuzu yok” şeklindeki iddialara yanıt vererek, “Kar yağışının ilk gününden bu yana Karayolları Ekipleri ve ilçe belediyeleri ile paylaşılanlar da dahil olmak üzere toplam 41670 ton tuz ve 21 ton özel solüsyon kullanılmıştır. İBB depolarında 150 bin ton daha tuz mevcuttur. Tuzun olmadığı iddiası tamamen bir trol uydurmasıdır” açıklamasında bulundu.


KARAYOLLARI: İSTANBUL YÖNÜNE ULAŞIM DURDURULDU

Karayolları Genel Müdürlüğü, “Anadolu tarafından İstanbul yönüne ulaşım, Sakarya’dan (İzmit ve İstanbul istikametine) itibaren tüm araçlar için durdurulmuştur. Kocaeli’nden ise yalnız ağır taşıt trafiği (İstanbul yönündeki TIR trafiği) durdurulmuştur. Yalova’dan İstanbul ve İzmir istikametindeki ulaşım tüm araçlar için durdurulmuştur” açıklamasını yaptı.

TIR HARİCİ ARAÇLARIN ANADOLU YAKASINA GEÇİŞİNE İZİN VERİLDİ

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamada, “Anadolu’dan İstanbul’a giden, yoğun kar yağışından dolayı çevre illerde bekletilen TIR’lar hariç olmak üzere, diğer araçların İstanbul Anadolu yakasına ulaşımı için yol trafiğe açılmıştır. Ancak, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerekmektedir” denildi.

DÜZCE, KOCAELİ VE SAKARYA’DAN İSTANBUL’A GEÇİŞE İZİN YOK

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Düzce Valisi Cevdet Atay, İstanbulda etkili olan kar yağışı nedeniyle açıklamada bulundu. Vali Yavuz, Vali Kaldırım ve Vali Atay; sosyal medya hesaplarından, İstanbul’da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandığını, İstanbul istikametine gidecek araçlara ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceğini açıkladı.

İzmit’te trafik ekipleri, TEM Otoyolu gişelerinde İstanbul istikametine gidecek araçlara izin vermedi.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında toplamda ilgili çalışma gruplarından toplamda 74 bin 115 personel, 24 bin 858 araç, makine ve teçhizatın görevlendirildiğini açıkladı. AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

* Ülke genelinde yaşanan aşırı kar yağışları nedeniyle kapalı bulunan yolların açılması ve vatandaşlarımıza yardım ulaştırılması için AFAD koordinasyonunda Karayolları, Emniyet, Jandarma, 112, Belediye, İl Özel İdare, Türk Kızılay, UMKE ve STK ekiplerinin çalışmaları devam etmektedir.

* Gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ilgili çalışma gruplarından toplamda 74 bin 115 personel, 24 bin 858 araç, makine ve teçhizat görevlendirilmiştir.

* Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova, Bursa, Sakarya, Düzce ve Bolu güzergâhından İstanbul'a gidişler tedbir amaçlı durdurulmuştur. 8 İl Valiliği tarafından yolda kalan kişiler için gerekli tedbirler alınmıştır. İstanbul ve Adıyaman Havaalanları uçuşa kapatılmıştır.

* 19 ilimizde olumsuz hava koşulları nedeniyle 15.698 vatandaşımız misafirhanelerde ve yurtlarda misafir edilmiştir. Yurt genelinde, 4.603 kişinin mahsur kaldığı yerden alınarak güvenli bölgelere sevki sağlanmıştır. Bin 340 sıcak yemek, 32 bin 095 içecek, 15 bin 480 kumanya ve 20 bin 680 ikramlık dağıtımı yapılmıştır.

* Vatandaşlarımızın meteorolojik uyarıları takip ederek bu uyarılar doğrultusunda zorunlu olmadıkça yola çıkmaması önem taşımaktadır. Olumsuz hava koşullarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

AVM’LER 19.30’DA KAPATILDI

Yerlikaya kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM'lerin de saat 19.30’da kapatılacağını duyurmuştu. 19.30 itibariyle alışveriş merkezleri kapatıldı.

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ TATİL EDİLDİ

İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, “Yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle, İstanbul Valiliği talimatı ile il genelinde hizmet veren tüm kreş ve gündüz bakımevleri 25.01.2022 Salı Günü 1 (bir) gün süre ile tatil edilmiştir” duyurusunda bulundu.


“TÜM CEP OTOGARLARINDAKİ ÇIKIŞLAR DURDURULDU”

Vali Yerlikaya, “Kıymetli hemşehrilerim; ilimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar; salı 08.00'e kadar durdurulmuştur” kararını duyurdu.

TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ VALİLİKLERİ: İSTANBUL’A GİDECEK ARAÇLARA İZİN VERİLMEYECEK

Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada, İstanbul’a gidecek araçların 2’nci bir duyuruya kadar il sınırlarından çıkış yapmalarına izin verilmeyeceğini bildirildi. Açıklamada, “İstanbul ilinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeni ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için İstanbul iline hareket eden araçların, ikinci bir duyuruya kadar ilimiz sınırlarından çıkış yapmalarına izin verilmeyecektir. Vatandaşlarımızın kendi güvenlikleri için görevlilerimize yardımcı olmaları önemle rica olunur” denildi.


Valiliğin açıklamasının ardından Tekirdağ il merkezi, Çorlu, Marmaraereğlisi ve Çerkezköy ilçeleri başka olmak üzere İstanbul’a geçiş noktalarında polis ekipleri önlem aldı. Ekipler, İstanbul’a gidecek araç sürücülerini hava koşulları konusunda uyarıp, valiliğin aldığı karar doğrultusunda geçişlerine izin vermedi. Uyarı üzerine araçlar, geri döndü.

Kırklareli Valiliği de İstanbul’a gidecek araçlara izin verilmeyeceğini açıkladı. Açıklamada, “Değerli vatandaşlarımız, kıymetli sürücüler; İstanbul’daki yoğun kar yağışı nedeniyle Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların İstanbul iline girişine İzin verilmeyecektir. Can ve mal güvenliğiniz için ilimiz merkezi ve tüm ilçelerimizden İstanbul iline her türlü araç çıkışına ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar izin verilmeyecektir. Değerli vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin can ve mal güvenliği için yola çıkmamaları önemle rica olunur” denildi.

BURSA VALİLİĞİ’NDEN YENİ KARAR

Bursa Valisi Yakup Canbolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelmiştir. Bu nedenle Bursa’dan İstanbul istikametine gidecek araçlara ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullanmıştı.

Vali Yakup Canbolat, sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaparak kış lastiği olan araçların İstanbul’a geçişlerine izin verileceğini belirtti. Vali Canbolat, “Bursa’dan İstanbul istikametine gerek karayolundan gerekse otobandan devam eden ve kış lastiği olan binek türü araçların yola devam etmelerine şu an itibariyle müsade edilmeye başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.


THY, İSTANBUL HAVALİMANI UÇUŞLARINI DURDURDU

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Olumsuz hava koşullarının İstanbul’da etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor. Türk Hava Yolları olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04:00’e kadar durdurma kararı aldık” dedi.

İGA: İSTANBUL HAVALİMANI’NDA UÇUŞLAR 04.00’E KADAR DURDURULDU

Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, tüm uçuşların 25 Ocak saat 04.00’e kadar durdurulduğunu açıkladı.


YOLCULAR SAATLERCE MAHSUR KALDI

Türk Hava Yolları'na (THY) ait TK-1985 sefer sayılı İstanbul-Londra uçağında yolcuların saatlerdir kar yağışı nedeniyle uçakta mahsur kaldığı öğrenildi.

Yolcular aprondaki uçakta beklemeye devam ederken, iş makinelerinin kar temizliği yaptığı görüldü. Saat 11.45'ten beri beklediği öğrenilen yolcuların akşam saatlerine kadar uçakta kalmaya devam ettiği bildirildi.


HAVALİMANINDA KARGAŞA

THY’nin İstanbul’a iniş yapamayan uçaklarını ise Antalya’ya yönlendirdiği öğrenildi. İstanbul Havalimanı’nda kargaşa yaşandığı ve salgın tedbirlerini ihlal eden görüntüler ortaya çıktığı görüldü.


“SABAH TEKRAR GİTMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Seferleri iptal olan yolcular bilet değişikliği için bilet satış ofislerinin önünde kuyruk oluşturdular. Yolcular, şehir içi ulaşımın da durması nedeniyle havalimanında kalmak zorunda kaldı.

Ukrayna’ya gitmek için havalimanına gelen ancak yoğun kar yağışı nedeniyle bir süre uçakta beklemek zorunda kalan Direr Servi, “Bizi uçağa aldılar. Uçakta yaklaşık bir saat bekledikten sonra uçuşun olmayacağı ve iptal edildiği söylendi. Bizi uçaktan geri çıkardılar. Biz de biletlerle ilgili değişime geldik. Sabah uçağı değiştirip oradaki fuara yetişmemiz gerekiyor. Biletimizi değiştirip sabah tekrar gitmeye çalışacağız” dedi.

AVRUPA YAKASINDA KAR ETKİLİ OLUYOR

Tipi şeklinde yağan kar İstanbul’un Avrupa yakasında etkili oluyor. Görüntüler SÖZCÜ kamerası tarafından saat 16:30 sıralarında TEM Metris Kavşağı civarında çekildi.


İSTANBUL'UN BATISINDA TRAFİK FELÇ OLDU

Öte yandan yoğun kar yağışı trafiği de adeta felç etti. Özellikle kentin batı bölümünde araçlar kontak kapattı.


İSTANBUL HAVALİMANI’NDA ÇATIDA ÇÖKME

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul Havalimanı’nda Turkish Cargo'ya hizmet sunan tesisimizin çatısında biriken kar kütleleri ve fırtına nedeniyle çöküntü meydana gelmiştir. Oluşan durumdan hiçbir çalışma arkadaşımız zarar görmemiştir, süreç yakından takip edilmektedir” dedi.


Üstün, yeni paylaşımında ise “Olay sırasında çatısında çökme meydana gelen tesisimizde bulunan tek kişi olan güvenlik görevlisi arkadaşımız hiçbir zarar görmemiştir. Konuyla ilgili paylaşılan yanıltıcı ve gerçek dışı bilgilere itibar edilmemesini rica ederiz. Konuyla ilgili araştırmalar devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Üstün konuyla ilgili yaptığı üçüncü paylaşımda da “Olumsuz hava koşullarının etkisiyle çatısında kısmı çökme yaşanan kargo binamız geçici kullanım (uydu tesis) amacıyla inşa edilmiştir. Bir süredir atıl durumda bulunan tesisimizde hiçbir arkadaşımız zarar görmediği gibi hiçbir Turkish Cargo müşterisi de mağduriyet yaşamamıştır” dedi.

D-100 VE ANADOLU OTOYOLU BOLU DAĞI MEVKİİNDE TRAFİK NORMALE DÖNDÜ

Bolu Dağı güzergahının kapanmaması için gerekli tüm tedbirlerin önceden alındığını belirten Bolu Valisi Ahmet Ümit, şunları söyledi:

* Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aldığımız bilgiler doğrultusunda kar yağışının ilimizde etkili olacağından Valiliğimiz bünyesinde Kriz Merkezimiz, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla ve görevli personelimizle hafta sonuna kadar teyakkuz halinde gerekli tedbirleri aldık. Kar yağışının ilimizde etkili olacağı konusunda da Bolulu hemşehrilerimize ve Bolu güzergahını kullanacak olan vatandaşlarımıza gerekli uyarıları yaptık.

* Ancak dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla Dörtdivan ilçemizde ve Bolu Dağı Tüneli ile Bolu arasında ve Tünel ile Kaynaşlı arasında trafiğin yavaşlaması, kış şartlarına uygun olmayan araçlarla yola çıkılması, özellikle Tır'lar başta olmak üzere ağır tonajlı araçların belli yol kesimlerini kapatması sonucunda konvoylar oluştu ve Bolu Dağı güzergahımızda trafik durdu.

* Oluşan konvoylarda bulunan otobüsler ve otomobiller ile tırların bir kısmı ekiplerimizin özverili ve hummalı çalışmasıyla İstanbul istikâmetine saat 08.15’te yollar trafiğe açılarak tamamen tahliye edildi. Otoyol zemininin geneli kardan temizlenmiş olup bazı yerler 2.5 şeritli bazı yerler ise 3 şeritli olarak trafiğe açıldı. Sabah saatlerinde D-100 Karayolu da çift yönde ulaşıma tekrar açıldı.

“24 SAAT BOYUNCA İŞİN İÇİNDE OLDUK”

Bolu Dağı Tünel İşletme Şefliği Kontrol Merkezinden karla mücadelede yürütülen çalışmaları anbean takip ve koordine ederek trafik akışını olumsuz etkileyecek durumlarda ekipleri ivedilikle o bölgeye yönlendiren Vali Ümit, “24 saat boyunca işin içinde olduk. Bu süreçte Valiliğimizin koordinesinde Karayolları ekiplerimiz; kar mücadele kamyonu, greyder, yükleyici, kurtarıcı-çekici olmak üzere toplam 165 araç ve 462 personelle yaklaşık 750 km'lik yol ağımızda 7/24 esasına göre karla mücadelesini aralıksız sürdürerek trafik akışının normale dönmesi için büyük çaba sarf ettiler. Gece boyunca süren çalışmalarımızda önceliğimiz ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın güvenliği oldu” dedi.

“2 BİN KİŞİ YARDIM TALEBİNDE BULUNDU”

Vali Ümit’in açıklamaları şöyle devam etti:

*Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalan ve 112 Acil Çağrı Merkezimizi arayarak yardım talebinde bulunan yaklaşık 2.000 vatandaşımızı il merkezinde ve Mengen ilçesinde 12 ayrı lokasyona intikal ettirerek kendilerine konaklama imkânı sağladık. Yine 112'yi arayarak ihtiyaçlarını ve konumlarını tespit ettiğimiz vatandaşlarımıza da sağlıktan gıdaya, güvenlikten yakıta kadar her türlü lojistik desteği verdik.

*Bu kapsamda Anadolu Otoyolu Gerede-Dörtdivan-Yeniçağa-Bolu Dağı Tüneli Mevkiinde yolda kalan vatandaşlarımıza AFAD, Kızılay ve diğer STK gönüllülerimiz ile 156 adet battaniye, 295 litre benzin, 425 litre mazot, 3.500 adet su, 3.400 adet simit/poğaça, 500 adet roll ekmek, 700 adet somun ekmek, 3.500 adet sandviç, 5.100 adet meyve suyu, 5.100 adet kek, 2.400 adet helva, 17 koli bebe bisküvisi, 17 paket çocuk bezi ve 1.500 adet çorba ulaştırdık.

*Yoğun kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla kapanan Bolu Dağı Tünel geçişindeki ve D-100 Karayolu'ndaki trafik akışının normal seyrine dönmesini sağlayan, karla mücadelede Valiliğimizin koordinesinde 24 saat esasına göre çalışan Kriz Yönetim Merkezi Üyelerimize, Karayolları, Emniyet, Jandarma, Özel İdare, DSİ, AFAD, 112, UMKE amirlerimize ve ekiplerimize, Kızılay ve diğer STK çalışanlarımıza ve gönüllülerimize, ayrıca bu süreçte gösterdikleri sabır ve anlayış için yolda beklemek zorunda kalan tüm sürücülerimize, yolcularımıza teşekkür ediyor, sağlık ve afiyetler diliyorum.

YOLLARDA SON DURUM

Bolu-Düzce il sınırı-Abant kavşağı, yol çalışmasının tamamlanmasıyla ulaşıma açıldı.

Tarsus- Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu her iki yönde tüm araçlar için trafiğe açıldı.

Divriği-Arapgir yolu ulaşıma açıldı.

Taşkent-Sarıveliler yolu ulaşıma açıldı.

Kağızman-Ağrı yolu ulaşıma kapatıldı.

Akçakoca-Düzce yolu Kabalak mevkii zincir takılı olmayan TIR trafiğine kapatıldı.

Diyarbakır-Siverek yolu ulaşıma kapatıldı.

Diyarbakır-Bingöl yolu ulaşıma kapatıldı.

Elazığ-Diyarbakır yolu ulaşıma kapatıldı.

Diyarbakır-Adıyaman yolu ulaşıma kapatıldı.

Kırıkkale-Kırşehir yolu tüm araçlar için ulaşıma açıldı.

Of-Çaykara-Bayburt yolu ulaşıma kapatıldı.

Bayburt-Aşkale yolu (KOP Geçidi) TIR trafiğine kapatıldı.

( Haber: Sozcu.com.tr )

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İstanbul’a, girişler, ve, cep, otogarlarından, çıkışlar, durduruldu,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı