Haber Detayı
21 Mart 2010 - Pazar 00:00
 
KOYUN “HEREKE’DEN YÜZDE 60 OY ALACAĞIZ”
Güncel Haberi


AK Parti Körfez İlçe Teşkilatı, sandık müşahitleri ile yaptığı kahvaltılı toplantılarının sonuncusunu Hereke Köy Teşkilatı sandık müşahitleri ile gerçekleştirdi.

Tütünçiftlik sahilinde yer alan Körfez Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelen partililer, 2011 genel seçimleri öncesinde seçimler ile ilgili olarak görüş bildirerek durum değerlendirmesi yaptılar. Toplantıya AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, AK parti Körfez İlçe Başkanı Engin Koyun, Kadın Kolları Başkanı Melek Çelik, Gençlik Kolları başkanı Yunus Emre Yıldırım ile Körfez Belediyesi Hereke Koordinatörü Faruk Denli’ nin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Muhalefetin Söylediklerine Aldırmayın

Kahvaltılı toplantının ilk açılış ve selamlama konuşmasını yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer BAŞTOPÇU, muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu.“Siz, muhalefetin söylediklerine aldırmayın.” diyen Muzaffer BAŞTOPÇU, Türkiye’ de endişe etmeyi gerektirecek hiçbir şeyin olmadığını söyledi.”Siz, bize problemlerinizi çözelim diye oy verdiniz. Biz halkımızın istekleri doğrultusunda doğru bildiklerimizi yaparak yolumuza devam ediyoruz.” diyen BAŞTOPÇU, Ak parti’nin Türk siyasi tarihine adını yazdırdığını ifade ederek AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın da yalnızca Türkiye’de, Türkî Cumhuriyetlerde ve İslam ülkelerinde değil batıda da tanınıp sevilen bir dünya lideri olduğunu da sözlerine  ekledi.

“Hereke Yaşanılabilir Bir Belde Olma Yolunda İlerleyecek” diyen Denli çok şaşırttı

BAŞTOPÇU’ nun konuşmasının ardından sözü Körfez Belediyesi  Hereke Koordinatörü Başkanı Faruk Denli aldı. Faruk DENLİ, “Hereke ile ilgili yatırımların proje aşamasının sonuna gelinmiştir. Yukarı Hereke ve Cumhuriyet Mahallesi ile ilgili projelerimizin bir bölümünü bitirdik. Belediye meclisinden de bu planları geçirdik.”ifadesini kullandı. Özellikle Yukarı Hereke’ nin kangren haline gelmiş sıkıntılarının önüne geçmeyi amaçladıklarını belirten DENLİ, Yukarı Hereke’ den aşağı Hereke’ ye gelen insanların ayakkabılarındaki çamura bakılarak Yukarı Hereke’ den geldiklerinin anlaşılabildiğini söyleyerek “Bu sorunu hep beraber çözeceğiz.” dedi. Aşağı Hereke ve 17 Ağustos Mahallesi ile ilgili projelerinin olduğunu ifade eden DENLİ, “Hereke, yaşanılabilir bir belde olma yolunda ilerleyecek.” diyerek çok ilginç bir laf sarf etti. Hereke Beldesi’nin haritadan silinmiş olmasına rağmen Hereke Koordinatörünün bile hala bunun farkına varamamış olması ve Hereke’den belde imiş gibi söz etmesi vatandaşı da şaşırttı.

Bunu Sizlerle Başardık

Toplantıda son sözü AK Parti Körfez İlçe Başkanı Engin KOYUN aldı. KOYUN, şu bilgileri verdi:  
“Belediyemizdeki Hereke ile ilgili yapılacakları takip eden üç tane belediye meclis üyemiz var. Körfez Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,’ nin Hereke’ yi güzelleştirme çalışmaları devam edecek.”

Sandık müşahitlerinin parti teşkilatındaki en önemli mensuplar olduğunu ve sandık müşahitlerini çok önemsediğini tekrarlayan KOYUN, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim sandık müşahitlerimiz sabah namazında kalkıyorlar ve seçim sonuçları gelene dek sandıklarını takip ediyorlar. Milletin emaneti olan sandıklara sahip çıkıyorlar, bunu biliyorum, müşahitlerimizin bu özverili çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğine inanıyorum.”

AK Parti olarak Türk siyasi tarihinde görülmemiş başarılara imza attıklarını söyleyen KOYUN, başarılarını AK Parti’ nin her zaman samimi insanların buluştuğu bir yer olmasına bağlayarak “Bunu, sizinle yaşadık, sizinle başardık.” diyerek Kocaeli’ deki tüm AK Parti teşkilatlarının genel merkez tarafından diğer teşkilatlara örnek olarak gösterildiğini sözlerine ekledi.

Körfez’ deki 299 sandığın her biri için müşahitlerinin hazır olduğunu ifade eden KOYUN, “Her sandıkta bir tanesi baş müşahit olmak üzere toplam 9 müşahidimiz olacak. Böylelikle Körfez’ deki 88 bin seçmenin tamamına siyasi görüşleri ne olursa olsun bakmadan ulaşmış olacağız.” dedi. KOYUN, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçmen geçen seçimlerde oyunu CHP’ ye, MHP’ye ya da herhangi başka bir partiye vermiş, ancak yönetimde bulunan AK Parti’nin icraatlarından memnun kalmış olabilir. Bu nedenle, seçmenlerin siyasi görüşü ne olursa olsun onlara ulaşmalı ve onları onure etmeliyiz.” dedi.

“Hereke’den Yüzde 60 Oranında Oy Almayı Hedefliyoruz” lafları Herekelileri tarihe geçirdi.

Harita üzerinde adı dahi kalmayan Hereke’den oy oranlarının sürekli arttığını belirten Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Engin Koyun aslında Hereke’nin çok farklı bir yanıyla dünyaya nam saldığını da belirtmiş oldu. Dünya’nın tanıdığı bir belde iken mahallelere dönüştürüldüğü ve adının yok edildiği, bir iktidara karşı oy oranını sürekli artıran bir belde halkı olarak Hereke vatandaşı tarihe geçti. KOYUN, bu dönem amaçlarının, çoğunluğu Yukarı Hereke’ den olmak üzere Hereke’den yüzde 60 oranında oy almak olduğunu ifade etti. “Muhalefet partileri bizim için ‘Hereke’yi kapattılar, Hereke’ yi sattılar.’ dediler. Ancak biz Körfez Belediyesi’nin ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ nin Hereke için hizmet etmeye devam edeceğini söyledik ve muhalefetin tüm söylediklerine rağmen kendimizi iyi anlatarak Hereke’ den 4 bin oy aldık.” diyen KOYUN, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçmişteki olumsuz söylemlere takılmamalı, omuz omuza vererek kenetlenmeli ve partinin icraatlarını halka anlatmalıyız. Bir önceki seçimde Herekeliler’ in ne kadar vefalı olduklarını gördüm. 2011’deki seçimlerde de Hereke’de partimiz adına yine güzel bir tablo göreceğiz.” dedi.

Uzman görüşleri, Ak Parti’nin oyu sıfır olmalı şeklinde

Hereke Beldesi’ni tarihin derin sayfaları arasına koyan Ak Parti iktidarına karşı Hereke vatandaşının sürekli oy oranının artması ve Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Engin Koyun’un “Önümüzdeki seçimlerde % 60 oy bekliyoruz” söylemleri üzerine bazı siyaset adamları ortada ciddi çelişki olduğunu belirttiler. Bu durumu yaşayan her toplumda olayın yansımaları bu şekilde olmaz diyen uzmanlar, “Tarihte yerleşim yeri olarak bu tür sıkıntılar yaşayan bir çok örnekte o günün iktidarına sandıklardan sıfır oy çıkmıştır. Hereke’de durum çok farklı, söylenecek söz yok. Aslında bu durum sorunun Hereke Belde olmuş veya olmamış sorunu olmadığını gösteriyor. Direnişlerinde çok cılız kaldığının göstergesidir. Herekeli diyemiyorum ama Hereke’de yaşayanların, Hereke diye bir zorları yok sanırım” Dedi.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: KOYUN, “HEREKE’DEN, YÜZDE, 60, OY, ALACAĞIZ”,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı