Haber Detayı
11 Ağustos 2021 - Çarşamba 17:50
 
MEB Personel Genel Müdürü olan Fehmi Rasim Çelik Kocaelileri unutmadı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifası ardından Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Mahmut Özer ilk olarak genel müdürleri görevden alarak yerlerine yeni isimleri atadı.
Eğitim Haberi


Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik atandı. İlimizden ayrılarak Başkent Ankara’daki görevine başlayan Çelik, Kocaelilere özel bir mesaj gönderdi. Pandemi süreciyle birlikte dezenfektan, kolonya, temizlik malzemesi ve maske üretimi yaparak Milli Ekonomimize 16 milyon 861 bin TL katkı sağlayan okullara özel bir teşekkür eden Çelik’in mesajı şöyle:

“2014 yılında başlamış olduğum Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevimden Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine atanmam sebebiyle bugün itibarıyla ayrılmış bulunmaktayım. İl Millî Eğitim Müdürü olarak çalıştığım yedi yıl zarfında her daim özveriyle görev yapan çalışma arkadaşlarıma ve eğitim adına elini taşın altına koymaktan çekinmeyen değerli paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Hayat, ömrün farklı kesitlerinde farklı nitelikte durum ve koşullarla karşılaşabildiğimiz uzun bir yoldur. Asıl olan ise bu yolu adımlarken değerlerini koruyabilmek, sahip olunan yaşam anlayışını hiza taşı belirleyebilmektir. Bu bakış açısıyla tüm meslek hayatım boyunca olduğu gibi Kocaeli’de görev yaptığım süre zarfında da “Sizin en hayırlınız insana faydalı olandır.” şiarıyla hareket ederek güvene, iş birliğine, samimiyete, adalete, sevgi ve saygıya dayanan bir yönetim anlayışıyla çalışmaya gayret ettim. Muhakkak ki başarı bir ekip işidir ve ben, bu şehrin her köşesinde aynı hassasiyetlerle görev yapan bir ekiple çalışma şansına sahiptim. Meslektaşlarımla birlikte tarihimizden aldığı güçle aydınlık bir gelecek çizmeye gayret eden, yalnızca ülkemizin değil insanlığın da barışı ve huzuru için çalışan, taklit ve takip yerine tahlil ve tahkim eden bilinçli bir toplum inşa etmeyi daima öncelik addederek ezberden uzak, öğrencilerin bireysel farklılıklarını göz önünde bulunduran, onların yeteneklerini ilerletmelerine ve kendilerini gerçekleştirmelerine imkân tanıyan bir paradigmayla hareket ettik. Akademik gayretlerin yanı sıra okullarımızın öncelikli hedefinin “iyi insan yetiştirmek” olduğunu her daim hatırda tuttuk. Merhum Cemil Meriç’in dile getirdiği üzere “Aydın olmak için önce insan olmak lazım gelir… Aydın kendi kafasıyla düşünen, kendi gönlüyle hisseden kişidir. Aydını aydın yapan; uyanık bir şuur, tetikte bir dikkat ve hakikatin bütününü kucaklamaya çalışan bir tecessüstür.” diyerek toplumun ihya ve inşası için ihtiyacımız olan önemli hususların bilinciyle yol aldık. Bu noktada birlikte görev yaptığım her bir meslektaşıma canı gönülden teşekkür ediyorum.

Takdir edersiniz ki eğitim, çok yönlü bir kavramdır. Eğitim öğretim faaliyetlerinin birçok farklı boyutu vardır. Görev sürem boyunca yapılan işlere bütüncül bir bakışla kısaca değinecek olursam Kocaeli’de görev yaptığım süre zarfında okul ve derslik sayısı ile okullaşma oranında ciddi bir artış sağlandı, okuma yazma seferberliği kapsamında binlerce yetişkine okuma yazma öğretildi, hayırseverlerimiz ve Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere bağışçı kurumlarımızın da desteğiyle son 3 yılda 171 kodlama ve robotik laboratuvarı kuruldu, tasarım ve beceri atölyelerimizin sayısı 544’e yükseltildi, mesleki eğitimin geliştirilmesi için Valiliğimiz (Müdürlüğümüz) ve okullarımız tarafından Sanayi ve Ticaret Odaları, OSB’ler, ilimizdeki üniversiteler başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla toplam 114 iş birliği protokolü imzalandı. Küresel salgın süreci boyunca 2 milyon kursiyere uzaktan eğitimler verildi, 528 EBA Destek Noktası öğrencilerimizin hizmetine sunuldu, tüm okullarımıza Okulum Temiz Sertifikası alındı, uzaktan eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için imkânı olmayan 16.783 öğrencimizin tablet bilgisayar sahibi olması sağlandı. 4 Milyon 600 bin maske, 36 bin siperlik ve binlerce koruyucu kıyafet ile beraber yaklaşık 600 ton dezenfektan, 715 bin kolonyalı mendil ve 130 bin tek kullanımlık kaşık üretimiyle ülke ekonomimize toplam 16.861.000 TL katkıda bulunuldu. Öğrenci odaklı projeler daima ön planda tutularak okulların fiziki kapasitesinin gelişimi ve eğitim ortamlarında kalitenin arttırılması için birçok proje hayata geçirildi. Tüm bu çalışmalara katkıda bulunan, destek olan herkese minnettarım.

Muhakkak ki eğitim adına söz konusu olan her şeyin birincil varlık sebebi, öğrencilerimizdir. Her ne düşünülmüş, söylenmiş yahut yapılmışsa evlatlarımız içindir. Bu vesileyle onlara bir kez daha seslenmek isterim…

Sevgili Öğrenciler,

Eğitim; sabır, disiplin, emek ve özveri gerektiren bir süreçtir. Bu sürecin sonunda edinilen başarı, asla tesadüfi değildir. Zira bir yolun sonundaki hedefe ulaşabilmek için adım adım yürümek gerekir. Uzun yıllar boyunca yürünen bu yolda atılan her adım, bir öncekinden güç aldığı gibi bir sonrakinin de hazırlayıcısı olacaktır. Zaman zaman güçlüklerle karşılaşsanız dahi unutmamalısınız ki amaçlarınıza ulaşmak için sorunlara akılcı çözümler üretmeli, planlı bir şekilde çalışmalı ve kendinize daima güvenmelisiniz. Eğitim hayatında edindiğiniz birikimler, siz ve aileniz için olduğu kadar ülkemiz için de büyük önem arz etmektedir. Ülkemizin daha müreffeh günlere erişmesi, sizin sayenizde olacaktır. Bunu gerçekleştirmek için azimle çalışmak ve okuyan, araştıran, sorgulayan, çok yönlü düşünebilen, yenilikçi ve geniş bir düşünce ufkuna sahip olmak gerekir. Yüreğinde ve dimağında vatan sevgisi olan, millî ve manevi değerlerimizi benimseyen, sorumluluk sahibi, özgüveni yüksek, ahlaklı, güvenilir, adaletli, merhametli, saygılı, inançlı, erdemli bireyler olmanız elzemdir. Çünkü başarı, sadece akademik niceliklerle ölçülen bir kavram değildir. Gerçek bir öğretim için sağlam bir eğitim almış olmak lazım gelir. Bu bilinçle hareket edeceğinize ve eğitim öğretim hayatınızı istikrarlı bir çalışma yöntemi ile şekillendirip hedeflerinize ulaşacağınıza inanıyor, sizlere güveniyor, başarılar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Kocaeli’nin benim için çok değerli olduğunun altını çizerek birlikte görev yaptığım sayın valilerimize, milletvekillerimize, büyükşehir belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, daire amirlerine, ilçe belediye başkanlarımıza, İl Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine, ilçe millî eğitim müdürlerine, çok değerli meslektaşlarıma, eğitim çalışanlarına, velilerimize, sivil toplum kuruluşlarına, hayırseverlerimize, basın mensuplarına, tüm paydaşlarımıza ve çok değerli Kocaeli halkına en samimi duygularımla teşekkür ediyorum.

Fehmi Rasim ÇELİK

Kocaeli Millî Eğitim Müdürü”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: MEB, Personel, Genel, Müdürü, olan, Fehmi, Rasim, Çelik, Kocaelileri, unutmadı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı