Haber Detayı
12 Temmuz 2019 - Cuma 14:07
 
Körfez İyi Parti geçmiş 5 yılı mercek altına aldı
Siyaset Haberi


Parti kurmaylarıyla birlikte yaptığı basın açıklamasında İyi Parti Körfez İlçe Başkanı Cahit SÜRÜM; çok çarpıcı iddialarda bulunurken sosyal medya üzerinden de bu paylaşımlar büyük yankı uyandırdı.

VATANDAŞ BAŞKAN SÖĞÜT'TEN ADIM ATMASINI BEKLİYOR

Özellikle usulsüzlükler hakkında mevcut başkan Şener SÖĞÜT'ün sessizliğini koruduğuna dikkat çeken vatandaşlar, "Devletimizin 1 kuruşuna dahi zarar veren bir yönetim anlayışı söz konusu ise Başkan Şener SÖĞÜT'e susmak değil, derhal usulsüzlükleri suç duyurusunda bulunarak hesap sorulmasının sağlanması için gereken adımları atmaya davet ediyoruz. 'Haksızlığı karşı susan dilsiz şeytandır' sözünün unutulmamasını istiyoruz. Aynı partiden olabilirsiniz ama tüyü bitmemiş yetimin hakkı söz konusu olduğunda gerekirse kardeşiniz, babanız dahi olsa gereğini yapmanız gerekmektedir. Bu millet bunun için size oy verdi. Buradan Başkan Söğüt'e sesleniyoruz, lütfen gerekli girişimlerde bulununuz, İyi Parti'nin iddiaları yenilir yutulur cinsten değildir" dediler.

İYİ PARTİ Körfez İlçe Başkanı Cahit Sürüm; Körfez Belediyesi'nin geçmiş 5 yılını, yaptığı basın açıklaması ile değerlendirdi. Parti kurmaylarıyla birlikte yaptığı basın açıklamasında; çok çarpıcı iddialarda bulundu.

GİZLİ DEFTERLERİ AÇILACAK. 

Gerçekleri dile getiren, yetimin hakkını savunan kim varsa iftiracı diye suçlayan eski belediye başkanı İsmail Baran’ın artık bazı gizli defterlerini açmanın vakti geldi. Yoksa bu kişi yaptığı her şeyi yanına kar görmeye ve doğruları söyleyenlere iftira atmaya devam edecek. Bir şehir düşünün milyar dolarlık sanayi kuruluşlarına ve onbinlerce kişilik istihdama ev sahipliği yapan ancak şehircilik olarak kalkınmış olmanın çok gerisinde bir şehir hayal edin. “Hayaldi gerçek oldu” ve “Yaparsa ak Parti yapar” sloganlarıyla göreve gelen İsmail Baran kendisini ve çevresindeki bir avuç insanı hatta altını çizerek söylüyorum Gürcistan’ı bile kısmi olarak kalkındırmaktan başka ne yapmış bunu tüm Körfez ve Kocaeli kamuoyuyla paylaşmak için buradayız. 

HARAMİLERE HİZMET ETTİ

Geride kalan 5 yıllık dönemde Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın neredeyse bütün projeleri ya taslak halinde kaldı, ya da hiç yapılmadı. Yapılanlar ise ihale bedelinin neredeyse 3 katı maliyetle hayata zar zor geçirildi. Sebebi çok basit. İsmail Baran şehre hizmet için değil elini Kocaeli’nin ve Körfez’in üzerinden hiç çekmeyen haramilere hizmet için göreve geldi. Ancak yaptıkları o kadar göze battı ki kendi partisinden bile ciddi eleştiriler aldı ve 31 Mart seçimleri için hevesi kursağında bırakıldı.

HESABINI VERECEKSİN

Artık yediklerinin hesabını vereceksin İsmail Baran. İftiracı diyerek köşene çekilemeyeceksin. Yaptıklarının yargı önünde de hesabını verecek ve cezanı çekeceksin. Tüm savcıları ve içişleri müfettişlerini buradan göreve davet ediyoruz ve açık bir suç duyurusunda bulunuyoruz. İsmail Baran olmayan vizyonunla bahsettiğin vizyon projen Körfez Park nerede? AğadereGöleti Mesire Alanı ve Yürüyüş Yolları nerede? Yelken Kulubü Kültür Merkezi nerede?

Galericiler Sitesi nerede? Ulaşım, Deniz Ulaşımı ve Lojistik Yönetimi Yüksekokulu nerede?

Şehir Mezarlığı nerede? Kirazlıyalı Mahallesi Trafik Acil Müdahale Merkezi Terminal Projesi nerede? Aslında hiç olmadı değil mi Sayın Baran. Diğer vadettiklerini zaten Büyükşehir Belediyesi üstlendi, yarım kalanları Büyükşehir tamamladı. Bitmedi yapmadıklarını da geçtik, senden önce var olanları ne yaptın kimlere peşkeş çektin biraz da onlara bakalım Sayın Baran; Senelik 240 milyon lira bütçe yetmemiş olmalı ki 400 milyon lira harcadın Sayın Baran. Giderken de arkanda 170 milyon lira borç bıraktın.

ZULÜM DEVAM EDİYOR

Sen gittin ama zulmün hala devam ediyor Sayın Baran. Belediyenin borçlarından dolayı kaldırım dahi yapacak parası yok. Körfez hizmet bekliyor ama Körfez’in geleceğine ipotek koydun, borç batağında bıraktın Sayın İsmail Baran. Yalan mı Sayın Baran. Ayda 300 bin dolar kazanç bırakan; Kırlangıç Yağ, PristaOil ve Yeşil Plastiği ederinin altında gösterip birilerine peşkeş çekmedin mi? Belediyelerin sponsorluk yasasını suiistimal etmeye kalkıp Dubaiport’a yaptırmak istediğin üniversite yerleşkesini eline yüzüne gözüne bulaştırmadın mı?  Bazı nüfuzlu fabrika müdürlerine orman arazileri için imar vermedin mi? Alışkanlık mı yoksa çarkı mı öyle kurdun bilinmez ama 16 milyon liraya yaptığın işleri nedense ortalama 40 – 50 milyona mal etmedin mi? Sarnıç Han, Hereke Kalesi, Fakülte binası nedense bu rakamlara denk geldi Sayın Baran.  Hereke Kalesi demişken, belediye ödemelerini yüksek gösterip arazi sahiplerine muvafakatname imzalatıp daha düşük ödemeler yapmadın mı? Nedense Kocaeli’nin üzerinde gölgesi hiç eksik olmayan o siyasi ailenin arazilerinin değerine değer katmadın mı? Tütünçiftlik sahiline döktürdüğün radyoaktif toprağı, Atom Enerjisi Kurumu devreye girince Hereke’ye döktürüp üzerine bir de utanmadan ağaç diktirmedin mi? İnsanların canına mı susadın bilmiyoruz ama Herekeli her gün o radyoaktif maddenin içinden geçiyor işe gidip gelirken.

PARAVAN ŞİRKETLER

Senin belediye meclis üyelerin kanuna aykırı olmasına rağmen paravan şirketlerle belediyeden iş almadı mı? Körpaş’ta kaç kişi çalışıyor? Maaş politikası neden gizli Sayın Baran? Bugün bize saldırttığın basın mensuplarına, hatta sana ses çıkarmayan muhtarlara yaptığın ödemelere de girelim mi Sayın Baran? Kendi partinin kadın kolları ve gençlik kollarından kimilerine işe gitmeden maaş ödemedin mi? Kiralık araçların var, faturası var ama neden ortada araçlar yok Sayın Baran? Yoksa kendi partine mensup milletvekilinin paravan şirketini biz mi açıklayalım Sayın Baran? 3500 öğrenci belediyeden 150 lira burs alırdı. Fakir fukara birazda olsa nefes alıyordu onu da kestin attın değil mi Sayın Baran?

GÜN İŞIĞI DERNEĞİ VAHİM

Gün Işığı derneğine de değinelim mi Sayın Baran? Belediyeyi kuruttun, soyup soğana çevirdin Sayın Baran. Öyle kuruttun ki 1964’ten beri yapılan kiraz festivali yapılamıyor. Yağlı güreş festivalini unuttuk bile. Asfalt şantiyesini kapatıp aynı işi Simge İnşaata yaptırmadın mı? Buraya hiç değinmeyecektik ama Kocaeli Büyükşehir’i 6 milyar lira ile Türkiye’nin en borçlu belediyesini yapan başkanında ortağı olduğu bir şirketi anmasak olmazdı? Belediyenin taş ve mıcır ocaklarından çıkan 300 milyon metre küp dolgu malzemesi nerede? Nereye satıldı? Parası nerede?  140 milyon lira borçla bıraktığın YARPAŞ’ınapacağız Sayın Baran. 2021 yılına kadar ipotek koyduğun Körfez halkının ahından korkmaz mısın sen? Koca koca binalar dikilirken görmedin değil mi? Tabiki Petkim Park Toplu Konut Projesinden bahsediyoruz. Şartnameye uyulduysa tüm dairelerin neden arsa payı yok? Nasıl görmezden geldin açıkla sayın Baran!

SORULARA CEVAP VER BARAN

Kuzey Marmara Otoyolu için istimlak paraları ödenmedi. İstimlak komisyonun yoktu çünkü Sayın Baran. Ödeyecek paranda yoktu hatırlatalım Sayın Baran. Belediyenin Bilgi Evleri var. Bazıları boş binadan ibaret. O boş binalara kiraları yıllık olarak peşin ödenmedi mi Sayın Baran? Belediye meclis üyeleri belediye ile ticaret yapamaz derken kanunlarımız, nasıl kanunun arkasından dolaştığını açıkla Sayın Baran? Tüm sorulara cevap vereceksin Sayın Baran.  Körfez halkının her bir kuruşunun hesabını vereceksin. Baharat alımı için alt yapıya ayırdığın paranın 3 katını ayırıyorsan,  Aşırı yağmur sonrası insanlar paçalarını kıvırarak sahilden evine dönüyorsa, kentsel dönüşüm bekleyip, bombalarla iç içe yaşamak zorunda bırakıldıysa, geceleri sabaha doğru fabrikalar zehir saldığında vatandaşın zehir soluyarak uyanıyorsa ve sen sadece izlemekle yetindiysen, alt yapı adına hiçbir şey yokken sen karşılama ve ağırlama giderleri olarak 9 milyon lira bütçe ayırabiliyorsan hesap vereceksin. O yüzden gerçekleri yüzüne vuranlara iftira atacağına ya bu sorulara cevap vereceksin ya da cumhuriyet savcıları sana zaten soracaktır. 

ARAMİLERE BIRAKMAYIZ

İYİ Parti olarak, Körfez’in cesurları olarak Körfez’in hakkını kimseye yedirmeyiz, belediyeyi ise haramilere bırakmayız.  Ve tüm Körfez’e duyurumuzdur. 240 milyon lira bütçe ile beraber satıp peşkeş çektiği arsalar ve fabrikalarla 400 milyon lira harcayan üstüne de 170 milyon borç bırakan bir yönetim yüzünden her yağmurda çile çekiyorsunuz, her gece zehirleniyorsunuz. Çocuklarınız sokaklarda rahatça oynayamıyor, sahilinizi kullanamıyorsunuz. Size hizmet olarak dönmesi gereken her kuruş birilerinin cebine gittiği için mağdursunuz.  Her bir Körfezli’ye kentimizin tüm sorunları için kapımız açık. Buradaki her bir sorunumuzu meclise taşıyan sesimizi duyuran Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekilimiz Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Lütfü Türkkan’a ise teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Yine Körfez’deki tüm yaşananları karanlıkta bırakmayan siz değerli basın mensuplarına, yerel basınımıza teşekkürlerimizi borç biliriz.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: Körfez, İyi, Parti, geçmiş, 5, yılı, mercek, altına, aldı,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı