Haber Detayı
26 Mart 2015 - Perşembe 02:05
 
Karaçam; "Partimin vereceği her görev kabulümdür"
Röportaj Haberi


Bazı insanlar vardır; aynı şeyleri düşünmeseniz de, aynı görüşleri paylaşmasanız da, hatta bazen fikir ayrılıklarına düşseniz bile sizi etkilemeyi başarabilen. Geçtiğimiz günlerde gazetemizde böyle bir ismi ağırladık. Özellikle son iki yılda yaptığı başarılı çalışmalarla, verdiği konferanslarla Kocaeli genelinde kendisinden söz ettiren, bir fikir adamı, dava adamı olarak tanınan MHP Kocaeli Milletvekili aday adayı eğitimci-şair-yazar Gürkan Karaçam. Haber sitemiz Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Oğuz, kendisiyle uzun uzadıya keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Karaçam, gerek kelime hazinesinin genişliğiyle, gerek konuşmasına olan hakimiyetiyle ve davasına karşı olan bağlılığıyla büyük dikkat çekerken röportajımız da yaptığı çarpıcı açıklamaları da keyifle okuyacağınızı düşünmekteyiz.

Hüseyin OĞUZ: Öncelikle adaylığınız hayırlı olsun. Sizi özellikle son 2 yıldır Kocaeli’nin dört bir yanında gerçekleştirdiğiniz konferanslardan, yazdığınız yazılardan ve kitaplarınızdan tanıyoruz. Ama okuyucularımız arasında sizi tanımayanlar olabilir. Sizin ağzınızdan kimdir Gürkan Karaçam?

Gürkan KARAÇAM: 1976 yılında Ardahan’da doğdum, Dedelerimiz Ahıska’dan gelmiş ve soyumuzda Kıpçak Türklerine dayanır, İlk öğrenimimi Köseköy İstasyon İlkokulunda, Orta ve Lise öğrenimimi Mimar Sinan Orta Okulu’nda , Üniversite eğitimimi de Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliğini bitirerek tamamladım. Kocaeli Ülkü Ocakları'nda Eğitim İşlerinden Sorumlu İl Ocak Yöneticiliği, İzmit Türk Ocağı'nda Kültür Sanat Komisyonu Başkanlığı, Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şubede Teşkilat Eş Güdüm Sekreterliği, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kocaeli Şubesi kurucu il sekreterliği gibi çok sayıda sivil toplum örgütünde aktif görevlerde bulundum. Uzun yıllardır öğretmen olarak görev yapmaktaydım. Ta ki önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olabilmek için istifa edene kadar. Kısaca diyebiliriz ki Gürkan Karaçam, okumayı, yazmayı, okudukları ve yazdıkları üzerine düşünmeyi çok seven bir insandır.

H.O.: Gürkan Hocam sizi özellikle son iki ya da iki buçuk yıldır Kocaeli’nin dört bir yanında konferanslar verirken görüyoruz. Özellikle milliyetçi camiada çok saygın bir yer edindiniz. Şimdide o camianın bayrak taşıyıcısı olan partinin milletvekili aday adayısınız. Milliyetçi Hareket Partisi ile tanışmanız nasıl oldu?

G.K.: Ocaklara gire çıka başladı diyebiliriz.Şükürler olsun ki bu kutlu davanın bir neferi olmak bize nasip oldu. Bu davayı yaymak için ben ne yapabilirim, nasıl daha fazla insana ulaşabilirim sorularına cevap ararken anladım ki farklı çalışmalar yapmak, oturmamak gerekiyordu, biz de çeşitli STK’larda söz sahibi büyüklerimizle istişarelerde bulunurak Kocaeli’nin çok çeşitli yerlerinde bu tip konferanslar vermeye başladık. Her ilçeye hiç gitmediysem en az üç defa gitmişimdir. Her gittiğimiz yerde sadece Milliyetçi Hareket Partisi tabanından değil diğer görüşlere mensup insanlardan da olumlu yaklaşımlar aldık. İnsan oğlu için çalıştığı kârdır dedik ve ilçe ilçe dolaşmaya, bildiklerimizi aktarmaya devam ettik.

H.O.: Sizinle röportaj için sözleştikten sonra hakkınızda kısa bir araştırma yaptım. “Çin Ve Helâl Bize Zıkkım Olsun" isimli makalenizin Türk dünyasında oldukça kabul gören Dünya Uygur Kurultayı’nda yayınlandığını gördüm. Hakkınızda bilgi aldığım ve sözlerine itimat ettiğim insanlarda sizin için tam bir “fikir adamı” yakıştırması yaptılar. Şimdi karşılıklı konuştuğumuzda da farkediyorum ki gerek konuşma diline gerek vücut diline oldukça hakimsiniz. Bunda eğitimci kişiliğiniz bir rolu var mı?

G.K.: Mutlaka onunda önemli bir etkisi vardır. İnsan devamlı kendisini geliştirmeli bu sebeplede hatiplik konusunda özel çalışmalarımız oldu, bu konuda üstadlarımızdan aldığımız tavsiyeleri dinledik. “Bildiğimiz şeyleri insanlara en etkili şekilde nasıl anlatırız” sorusunun cevabını aramak için çalışmalar yaptık. Şunun farkındaydık; ne kadar bilirseniz bilin, karşınızdakine anlatabildiğiniz kadarsınız. Bunu düşünerek devamlı bir şekilde çalıştık. Başarılı olabildiysek ne mutlu bize.

Dünya Uygur Kurultayı’nda yayınlanan yazımıza gelince, tabi ki bizi de mutlu eden bir gelişme idi. Bir çok farklı konularda farklı perspektiflerden bakarak yazılar yazdık. Böylesine önemli bir organda bu yazının yayınlanmış olması tabiki bizi gururlandırmıştır. Daha çok yazmamıza, daha çok düşünmemize de vesile olmuştur.

PARTİMİN VERECEĞİ HER GÖREV KABULÜMDÜR

H.O.: MHP Kocaeli’de herkesin dillendirdiği bir sorun var. Gerçi sorun mudur tamda emin değilim. Ama konuşulanlara göre MHP Kocaeli teşkilatı belli isimler dışına çıkamıyor deniliyor. Bu isimleri saymama gerek yok kamuyounun yakından tanıdığı isimler. Sizce de böyle bir şey var mı? Bu isimler arasında kendinizi şanslı görüyor musunuz?

G.K.: Öncelikle ben bu harekete gönül vermiş, kendisini bu davaya adamış hiç kimseyi rakip olarak görmediğimi ifade etmek isterim.Çünkü hepimiz aynı idealler için mücadele veriyoruz. Nedir bu mücadelemiz? Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidara taşıma mücadelesidir. Bu mücadele de kimin emeği varsa, kim hangi şekilde katkı veriyorsa hepsi benim dava arkadaşımdır ama unutulmamalıdır ki isimlerimiz MHP ile vardır, MHP olmadığında biz kimiz ki...

Devlet Bey'e Sadakatim Tamdır

Adaylık konusunda ki sorunuza gelince. Bu davanın bir neferi olarak partim hangi şekilde hizmet etmemi isterse o şekilde hizmet ederim. Bizim için Milliyetçi Hareket Partisi’nin adaylık listesinde 1.sırada yada 11.sırada yer almanın hiç bir önemi yoktur. Ya da liste dışında kalmanın da hiç bir önemi yok. Biz genel merkezimizin aldığı karara uyarız, Devlet Bey'e sadakatim tamdır. Ama partimiz bize adaylık görevini verirse bu davayı en iyi şekilde temsil etmek için gerekli kabiliyet, birikim ve imkana sahibiz. Biz çalışarak görevimizi yerine getirdikten sonra bundan sonrası nasiptir. Nasibin önüne geçilemez ki tedbir kulun vazifesi olsa da son söz takdir sahibinindir.

MÜCADELEDEN SONRASI TEVEKKÜL

H.O.: Milliyetçi Hareket Partisi 2011 Genel Seçimleri’nde Kocaeli’den tek bir isim TBMM’ye gönderebilmişti. Şimdi kamuoyunda MHP’nin oylarını arttıracağına dair bir öngürü var. Sizce bu öngörü Kocaeli’de de gerçekleşir mi? Ya da daha açık bir ifadeyle MHP Kocaeli’de kaç vekil çıkartabilir?

G.K.: Öncelikle bu öngörüler nasıl ortaya çıktı bunu incelemek gerek. Milliyetçi Hareket Partisi bu yükseliş ve iktidara yürüyüş ivmesini Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin tavizsiz tavrı, omurgalı duruşu sayesinde yakalamıştır. Genel Başkanımızın hassas konularda gösterdiği tavır halkımızın MHP’ye olan sempatisini arttırmıştır. Bu sebeple bizim için Kocaeli’deki vekil sayısının ya da bu vekillerin kim olacağının hiç bir önemi yok. Milliyetçi Hareket Partisi Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde iktidarı hedeflemektedir. Kocaeli teşkilatları olarak MHP’nin iktidar olması için kaç vekil gerekli ise o kadar ismi TBMM’ye göndermekte kararlıyız. Biz hareket olarak yenilgileri ve zaferleri hayatımızın merkezine koymayız, koymamalıyız. Çünkü inanırız ki zafer sadece Allah’ındır. Bize sadece mücadele etmek düşer. Bu mücadelenin sonunda ise sadece tevekkül etmek vardır.
H.O.: Diyelim ki bir Milliyetçi Hareket Partisi seçmeniyim. Ya da başka bir parti seçmeniyim. Size neden oy vermeliyim? Neden Gürkan Karaçam?

G.K.: Bu sorunun cevabı ayrıntıda gizli. Bizim için “Ben” diye bir kavram üzerinde top sektirmek abesle iştigaldir. Az önce de ifade ettiğim gibi biz bir davayı, bir hareketi temsil ediyoruz. Bunun için “ben” kavramını pek uygun görmüyorum ve diyorum ki; “Ben bile ben desem, Allah beni kahretsin.” Oy verme tercihlerine gelince. Aziz miletimiz oy verirken oy verdiği insanın partisinin benimsediği yaşam tarzıyla uyuşup uyuşmadığını kontrol etsin. Bir davaya inanıyor olmak o davanın tüm değerlerini yerine getirmekten geçer. Milletimizden şunu istirham ediyorum “Ben” değil “biz” diyen insanlarla yol yürüsünler ve Bizimle Yürü Kocaeli diyorum. Çünkü yarın bir gün bir ihtiyaçları olduğunda, ihtiyaçlarını görecek olan insan profili “biz” diyen insan profilidir. “Ben” diyen bir insanla yol yürünmez. “Biz” olalım, bir ve beraber olalım. Neden Gürkan Karaçam sorusunun cevabına gelince, eğer sizin tercihiniz Gürkan Karaçam ise sorarım size neden şahsımı tercih ettiniz diye, vereceğiniz cevap aynı soruyu soran bir başka kişiye referansım olurdu. Benim bana anlam yüklemem, değer atfetmemden çok sizin bana vereceğiniz-verdiğiniz değerdir önemli olan, kişi değer verenlerinin değeri ve çokluğu kadar muteberdir bulunduğu toplumda. Benzeri soruların cevabı sahada aranmalıdır şahıslarda değil diye düşünüyorum.

H.O.: Eminim ki bir çok projeniz vardır. Ama TBMM’ye milletvekili olarak gitmeniz durumunda en çok eğileceğiniz alan hangisi olacak?

G.K.: Bir eğitimci olarak en büyük projelerim eğitim alanında olacak. Türkiye malesef AKP iktidarında hiç bir eğitim politikasını uzun vadeli uygulayamadı. Bir parti düşünün 12 yıllık iktidarında 3-4 defa eğitim politikası değiştirsin. Bakan değiştikçe eğitim programıda değişti. Tabir yerindeyse eğitim sistemini yapboza çevirdiler. AKP iktidarının bu konuda vebali büyük. Bir neslin vebalini üstlerine aldılar. Çocuklarımızın psikolojisini bozdular.

Bunun dışında özellikle bu yıl başında eğitim alanında iktidarın yaptığı uygulamalar da es geçilmemelidir. İktidar resmen emek kasaplığı yapmıştır. Sırf kendi desteğiyle ayakta duran sendikaya üye olmadığı gerekçesiyle insanların emeklerini katletmiştir. Büyük bir vebal altına girmiştir. 7 Haziran tarihinde girdiği bu vebalin sonucuna da sandıkta katlanacaktır. Hesap günü yakındır.

H.O.: Bu her iktidar döneminde olan bir şey değil mi? Her gelen iktidar kendisine yakın insanlarla çalışmak istemez mi sizce de ?

G.K.: Bizim MHP olarak bu konudaki duruşumuz net. Biz bu ülkeye memur alımında memurluk sınavının getirilmesine imza koyarak adalet sağlamış bir hareketin mensuplarıyız. Bu konuda hakka hukuka oldukça uygun hareket ettik. Şimdi ise KPSS sınavı bile kaldırılmak isteniyor. Bunun alt yapı çalışmaları yapılıyor. Biz kendisine çıkış yolu olarak “İSLAM”ı belirlemiş bir partinin yani AKP’nin İslam dininin en çok dikkat ettiği şeylerden biri olan “Kul hakkı”nı yemesini sindiremiyoruz. Halkımızın da buna artık bir dur diyeceğine inanıyoruz. Kul hakkı yemenin bir de öteki dünyası var ama bu hesap öteki dünyaya kalmadan önce sandıktada halkımızın oylarıyla görülecektir. AKP, iktidarını bir zafer saymış, imtihanda olduğunu unutmuş ve tabir yerindeyse dersten çakmıştır. Adaletin bir gün herkese lazım olacağını unutan iktidar zafer sarhoşluğuyla hareket etmektedir. Ama unuttukları bir şey vardır ki; “MUTLAK ZAFER SADECE ALLAH'INDIR”

HDP’NİN VEKİLLERİ DEVLETTTEN PARA ALAN ÖRGÜT SÖZCÜSÜ

H.O.: Madem genel politikaya girdik buradan devam edelim. BDP’nin ya da yeni adıyla HDP’nin TBMM’de olması gerektiğini inanyor musunuz? Yada HDP barajı aşabilir mi?

G.K.: Bu konuda ki söylemim açık ve net. HDP’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en önemli organı olan TBMM’de bu söylemlerle ve duruşla yer almaması gerekmektedir. Çünkü HDP bu haliyle bir siyasi parti değildir. HDP denilen parti bebek katili Apo’nun ve onun kanlı örgütü PKK’nın ‘’legal’’ yapılanmasıdır. Daha amiyane bir tabirle resmi sözcüsüdür. Her söyleminde nefret tohumu eken, ayrılık hesapları yapan, halkı çatışmaya davet eden, kışkırtan bir zihniyetin TBMM’de olmaması bu ülkenin hayrınadır. Bildiğiniz üzere HDP eş başkanlık ile yönetiliyor. İki tane eş başkanları var bir de görünmeyen asıl başkanları o da İmralı’da! Ve İmralıdaki başkanlarının sözünden hiç bir şekilde çıkamamaktadırlar. Bebek katilinin sözünden çıkamayan bir örgütün o kutlu çatıda yeri yok! HDP’liler malesef bu halleriyle devletten maaş alan bölücü terör örgütü sözcüleridir! Ortaya koydukları duruş bunu göstermektedir. Barajı aşabilmelerine gelince, vatandaşlarımızın güvenlik içerisinde oy kullanabilmeleri sağlandığı takdirde ihtimal dışıdır, geçemeyeceğine inanıyorum.

H.O.: Eş başkanlık olayına pek sıcak bakmıyorsunuz anladığım kadarıyla?

G.K.: Neyin eş başkanı? Böyle bir durumu AKP iktidarı da yaşadı. Hatırlayın iktidarlarının ilk yıllarında BOP’un eş başkanıyız diyorlardı. Şimdi soruyorum bu BOP’un diğer eş başkanları kimdir? HDP’nin sözünden çıkamadığı eş başkanı bellidir. Ama AKP’nin eş başkanı olduğu BOP’un sahipleri kimlerdir? Ayrıca BOP’un eş başkanlığının bu ülkeye ne gibi bir yararı olmuştur! Ülkemizi süper güçler arasına mı sokmuştur? Bunun olmadığı aşikar.Büyük ülkeler büyük coğrafyalarda gezer, etkili olur. AKP iktidarının ise dış politikadaki hali ortadadır. Türkiye eğer süper güç olmak istiyorsa, eğer büyük coğrafyalara ataları gibi hükmetmek istiyorsa Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidara getirmelidir.

H.O.: Güzel söyleşiniz için teşekkür ediyoruz. Son olarak sizin de eklemek istedikleriniz varsa alabiliriz?

G.K.: Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir ferdi olarak bu davanın bir neferi olarak gönlünüze girmeye ve oylarınıza talibiz. MHP iktidarında inşallah yeniden büyük ve bağımsız Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu inşa çalışmasına partimiz ve teşkilatlarımız vekil olarak katkı vermemizi isterse vekil olarak katkı veririz. Eğer bu davanın bir neferi olarak kalmamızı isterlerse o şekilde mücadelemizi sürdürürüz. Aslolan davamızdır. Türklük davası Allah davasıdır ve Allah’ta bu davada yardımcımızdır. Ve ülküdaşlarıma seslenmek istiyorum biliniz ki; Fikrini İktidar Yapamayan Bir Düşüncenin Mensupları Acı Çekmeye Mahkumdur, bu yüzden çok çalışalım ve milletimizin acıları son bulsun artık.

H.O.: Sayın Karaçam, sitemiz ziyaretçileri adına bu yoğun çalışma temponuz arasında bize vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim.

G.K.: Böyle bir fırsat tanıdığınız için ben teşekkür ederim.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: Karaçam;, "Partimin, vereceği, her, görev, kabulümdür",
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı