Haber Detayı
10 Mart 2019 - Pazar 13:51
 
Muhtar ŞÖHRETLİ ile "Seçime Doğru" röportajı.
Röportaj Haberi


Bir solukla okuyacağınızı düşündüğümüz ŞÖHRETLİ’nin cevapları;

Muzaffer OĞUZ: SAYIN ŞÖHRETLİ; ÖNCELİKLE KENDİNİZİ TANITIRMISINIZ SORUSUNU SORMAK İSTİYORUM ANCAK BİLİYORUM Kİ MAHALLEMİZİN EN ÇOK TANINAN İSİMLERİNDENSİNİZ, BU NEDENLE DİĞER ADAYLARA GÖRE DAHA AVANTAJLISINIZ ÖYLE DEĞİL Mİ?


Aynur ŞÖHRETLİ YİĞİT: 2004 yılından bu yana Mimar Sinan Mahallesi muhtarıyım. 3 dönemdir halkımıza en iyi hizmeti sunmak için var gücümle çalıştım. Bu nedenle sizinde belirttiğiniz şekilde tüm sakinlerimizi çok iyi tanıyan ve doğal olarak da tanınan biriyim.


M.O.: YENİDEN ADAYLIĞA NASIL KARAR VERDİNİZ?


A.Ş.Y.: 2004 yılında baş koyduğum gönül verdiğim Muhtarlık görevine seçmenlerimizden aldığım, güç ve güvenle tekrar talibim. Aday olmam konusunda mahalle sakinlerimin yoğun talebi oldu. Hatta bir kısım sakinlerimiz 'Sizi daha üst görevlerde görmek istiyoruz' diyede belirttiler. Ancak muhtarlık öylesine haz aldığım bir görev ki bunu anlatırken zorlanıyorum. Çünkü muhtar olarak sakinlerinizin yaşadığı bir çok sorunu biliyor ve çözmeye gayret ediyorsunuz. Ve sakinlerime verdiğim değer nedeniyle bu sorunların büyük bir çoğunluğunu da hiç bir ortamda paylaşmıyorum. Bu mahalle sakinlerimiz ile aramızda yaşadığımız güven çerçevesinde gelişmektedir. Benim en büyük mutluluğum mahalle sakinlerimin şu kapıdan mutlu ve sorunlarına çözüm bulmuş şekilde çıktığını görmektir. İşte bu nedenle yeniden aday olmaya karar verdim.


M.O.: SEÇMENİN DESTEĞİNİ ALACAĞINIZA İNANCINIZ TAM SANIRIM.

A.Ş.Y.: Yaklaştığımız yerel seçimlere kısa bir süre kala, yaşadığımız kentin nasıl şekilleneceğini oylarımızla belirleyeceğiz. Toplumumuz en güzel ve en iyi yönetim şekline layıktır. Yaşadığımız kentin hak ettiği yönetime kavuşabilmesi için, seçmenelerimizede önemli görev düşmektedir. Seçmenlerimizin bu konuda doğru kararı verceklerini yürekten inanıyorum. Ülke genelinde yapılacak olan, yerel seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını birlik berberlik içersinde geçmesini adayların gereksiz hırslara kapılmadan, yalan yanlış karalamalarda bulunmadan mücadelelerini sürdürmelerini temenni ediyorum


M.O.: İLK DÖNEMİNİZE GERİ DÖNERSEK, BUGÜN İÇİN AYNI HEYECANI YAŞIYORMUSUNUZ?

A.Ş.Y.: Yıl 2004 göreve büyük bir heyecanla başladım. Yıllar geçsede ilk günkü heyecanım'dan hiç bir şey kaybetmedim. İşime hep dört elle sarıldım. İşimi severek yaptım. Muhtarlık görevi gönül işi bu işe gönül vermediyseniz, yapamazsınız, başarıya ulaşmazsınız tezini her zaman savundum. Neden muhtar olmak isteyişimi kendime sorduğumda muhtar olmak isteyişimin en büyük sebeplerin'den biri olan, ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek yol göstermek olduğunu her zaman hatırladım. Gelen ihtiyaç sahibi ailelere mahallemizde oturma şartı aramadan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.... Bunun mutluluğu ve hazzı çok büyük. Seçmenlerimiz'den aldığım güç ve güvenle görevimi her zaman layıkıyla yerine getirmeye çalıştım..

Bizlere verilen yetkiyi en iyi şeklide kullanmaya gayret gösterdik.. Yönetici olmak demek tamamen katı kurallı olmamak olduğunu iyi niyet çerçevesinde inisiyatif kullanabilmek gerektiğini her zaman kendimize ödev bildik......Kamu Kaynaklarını büyük hassasiyetle etkin ve verimli kullanmaya çalıştık. Hizmetlerin yürütmesi konusunda açık adil ve müşfik olmaya özen gösterdik.

Birliğimiz ve beraberliğimiz için, bizi biz yapan değerlere her zaman sahip çıkma yolunda çalışarak, toplum adına halk yararına yapılan, bir çok sosyal projelerde yer almaya çalıştık.
Birey olarak, toplumda hepimize görev düşmektedir.Gelişmiş ülkelere baktığımızda toplumsal sorumluluğun ne kadar önemli olduğunu açık ve net görmekteyiz. Bu anlamda herkesi toplumsal sorumluluğa davet ediyorum. Ben bugüne kadar üzerime düşen görevi layıkıyla yaptığımı düşünüyorum. Yürütmekte olduğum muhtarlık görevimin üçüncü dönemi dolmak üzere, göz açıp kapayıncaya kadar nasıl geçmiş onbeş yıl dile kolay.

M.O.: SAYIN ŞÖHRETLİ 2004 YILINDAN BU GÜNE KADAR NELER YAPTINIZ Kİ, YAPACAKLARINIZIN TEMİNATI OLSUN?

A.Ş.Y.: 2004 yılında muhtar seçildikten sonra mahallemizdeki sorunları önem sırasına göre tespit ederek, çözüm yolları aradık. Ptt, Bankalar ve ATM 'lerin Mahallemize gelmesiyle ilgili gerekli girişimlerde bulunarak, Mahalle sakinlerimize hizmet verilmesini sağladık.

Kızılay'la yaptığımız iş birliği neticesinde Mahallemizde kan bağışı kampanyası düzenleyerek, Kızılıy’a katkı sağladık. çevremizde bulunan kütüphanesi zayıf okullara kitap toplayarak, destek verdik. Başarılı öğrencilere yardımsever mahalle sakinlerimiz aracılığı ile ödüller verilmesi için köprü olduk. Türkiye 'nin her köşesi bizim düşüncesi ile bir proje başlattık. Güneydoğu ilerine yardım, kampanyaları düzenledik. İhtiyaç sahibi ailelere gıda giyicek ve öğrencilere kırtasiye yardımı gönderdik. Engelli vatandaşlarımızı da unutmadık.

Mahallemizde oturma şartı aramadan, biri akülü olmak üzere 13 adet engelli aracı mavi kapak projesi ile temin ederek, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık .Körfez ilçede faaliyet gösteren, Kısa adı KÖGİAD olan, Körfez Genç İş Adamları Derneği’nin düzenlemiş olduğu eğitime destek projesine katkı sunduk. Mahallemizde oturma şartı aramadan, gelen tüm ihtiyaç sahibi ailelere yaklaşık 1000 aileye sanayi kuruluşları ve yardımsever vatandaşlarımız aracılığı ile gıda yardımları yapılması için aracı olduk. Buradan sanayi kuruluşlarımıza ve yardım sever vatandaşlarımıza mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum.

23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Van depremi nedeni ile bölgemize göç eden depremzede vatandaşlarımızla ilgili Kocaeli genelinde yardım kampanyası başlattık. Öncelikle Mahallemize kayıt işlemelerini gerçekleştirdik.

Barınma ihtiyaçları giderildikten sonra yardım alacakları kurumlara girişimleri yapıldı. Okul çağındaki çocukların eğitimden geri kalmaması için, bölge okullarına yerleştirilmelerine yardımcı olduk. Basın yolu ile bu ailelere yardım kampanyası başlattığımızı duyurduk. Başlattığımız kampanya Kocaeli genelinde ses getirdi. Buradan Kocaeli basınına ve kampanyamıza verdiği destekten yana teşekkür ediyorum.

M.O.: HEPSİ BU KADAR MI?


A.Ş.Y.: Hayır tabiiki. Aklıma geldikçe belirtmeye çalışıyorum. Mahalle sakinlerimizle zaman, zaman İl içi ve il dışında olmak üzere Sosyal ve Kültürel geziler düzenleyerek mahalle sakinlerimizin birbirleriyle kaynaşmalarını sağladık.
Mahallemiz Almanya Cassel Belediyesi tarafından, Kocaeli'de pilot bölge seçildi. Çevre bilinci atık uygulama yönetimi atıkların ayrıştırılarak, ekonomiye geri kazanımı için, mahalle sakinlerimizle birlikte destek verdik. Mimar Sinan Mahallesi olarak, Pilot bölge olmanın gururunu mahalle sakinlerimizle birlikte yaşadık.

M.O.: MİMAR SİNAN MAHALLESİ’NİN TANINMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALARINIZ OLDU MU?


A.Ş.Y.: Katılıdığımız eğitim seminerlerinde mahallemizi en iyi şekilde temsil ettik. En son olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Antalya'da düzenlediği eğitim seminerine katılarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Aldığımız sertifikayı mahallemize kazandırdık.
“Çevre Kanunu’nun 56. maddesi ‘herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir’ denilmektedir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak, çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşın ödevidir. Bu bağlamda biz yerel yöneticilere görevler düşmektedir. Aldığımız eğitimin amacına ulaşması için, bölgelerimizde yapacağımız çalışmalar büyük önem arz etmektedir. Daha yaşanabilir bir çevre için, hep birlikte el, ele vereceğiz.

Kadın Muhtarlar Akademisi eğitim programına katılarak, sertifikamızı aldık.

İçişleri bakanlığı işbirliği ile Bandırma Kaymakamlığı, Bandırma Muhtarlar Derneği ortaklaşa düzenleği eğitim semineri 4 gün sürdü. Türkiyenin çeşitili illerinden katılan, kadın muhtarların eğitim programı oldukça verimli geçti. Bu programa katılan, 6 kadın muhtarımızın yurt dışı eğitim programına katılacağı ve bu 6 kadından biri şahsımızın olması mahallemizde sevinçle karşılandı.

M.O.: MAHALLEMİZE KAZANDIRDIĞINIZ ÖDÜLLER VAR MI?


A.Ş.Y.: İyi ki hatırlattınız, ödüllü mahalle olmanın gururunu yaşadık. Mahallemize kazandırdığımız iki ödül çalışmalarımızın ve hizmetlerin karşılığı olarak, bizlere geri döndü. Kocaeli'de bir ilke imza atarak, aynı yıl içersinde hem il bazında hemde ilçe bazında yılın muhtarı olduk. Mahallemize ödül kazandırmanın gururunu yaşadık.

M.O.: ULUSAL BAZDA ÇALIŞMALARINIZ OLDU MU?

A.Ş.Y.: Türkiye'nin dört bir köşesinde görev yapan, muhtarlarimizla kaynaştik. Halen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye genelinde varlığını sürdüren Kadın Muhtarlar Derneği üyesiyim. Muhtarlarımızın iller arası yapmış oldukları istişare ve eğtim seminerlerine katılım sağlayarak, iller arası dotluklarımızı pekiştirdik.
Buradan Türkiyen'nin dört bir köşesinde görev yapan, tüm muhtar arkadaşlarıma önümüzdeki yerel seçimlerde başarılar diliyorum.


M.O.: 31 MART 2019 MAHALLİ İDARELER SEÇİMİNE İLİŞKİN SEÇMENLERİNİZE AKTARMAK İSTEDİĞİNİZ BİR KONU VAR MI?


A.Ş.Y.: Oy kullanacak olan seçmenlerimize sizin aracılığınızla hatırlatmada bulunmak isterim. İlk kez tüm OY PUSULALARI için TEK ZARF kullanılacaktır. MUHTARLIK OY PUSULASI da aynı zarfa konulacaktır. Tercih ettiğiniz Muhtar adayının OY PUSULASINI kabinde bulabilirsiniz eğer oy kullanma kabininde bulamazsanız sandık kurulundan lütfen talep ediniz. Oylama sırası ise şu şekilde olacak; 1-Muhtar adayı ve azaları, 2- İlçe belediyesi başkan adayı, 3- İlçe belediyesi meclis üyesi adayları, 4- Büyükşehir belediye başkan adayı için oy verilecektir. Bu nedenle hatalı işaretleme olmaması için yukarıdaki sırayla oy verilmesi ve verilen oyun diğer oya geçmeden zarfa konulması önemlidir. Bu konuyu hatırlatmakta yarar görüyorum.

M.O.: SAYIN ŞÖHRETLİ EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR KONU VAR MI?


A.Ş.Y.: Öncelikle bana bu imkanı tanıdığınız için çok teşekkür ederim. Ayrıca görev yaptığım sürede desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.
Göreve geldiğim günden bugüne hizmetlerin yürütülmesi konusunda desteğini esirgemeyen,
Sayın Valim'e
Sayın, Büyük Şehir Belediye Başkanıma
Sayın, İlçe Kaymakamıma,
Sayın, İlçe Belediye Başkanıma,
Sayın, Emniyet Müdürüme,
Sayın, Jandarma Komutanıma.
Sayın, Daire Müdürlerime,
Sayın, ( STK ) Sivil Toplum Kuruluşlarına.
Sayın, Körfez Ticaret Odası Başkanım'a

Çalışma arkadaşlarımıza azalarıma, teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.
Tüm seçmenlerime, İLK SEÇİM SLOGANIM” ile seslenmek istiyorum…
İnsanlar inandıkları sürece çok uzaklardaki hedefleri görebilirler.
Hedefleri gördükleri sürece motive olabilirler.
Motive oldukları sürece teşebbüs edebilirler.
Teşebbüs ettikleri sürece kazanabilirler.”

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: Muhtar, ŞÖHRETLİ, ile, "Seçime, Doğru", röportajı.,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı