Haber Detayı
19 Haziran 2012 - Salı 00:00
 
Yılın muhtarı konuştu.
Röportaj Haberi


ödüllendirilen Körfez Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Aynur Şöhretli Yiğit ile neden bu kadar çok ödül aldığını konuştuk. 

Muhtar Şöhretli’nin yaptığı çalışmaların bir çok kurumun büyük beğenisini topladığına şahit olduk. Bu nedenle Şöhretli için “Ödüle doymayan muhtar” yakıştırmasının hiç de yanlış olmadığını anladık. İşte Şöhretli muhtar ile yaptığımız çok hoş sohbetten satır araları:

Sayın Şöhretli, siz gayet iyi bilirsiniz ki her röportaja genelde “biraz kendinizden bahseder misiniz?” sorusu ile başlanır ama ben bu soruyu size yöneltmek istemiyorum. Çünkü uzun yıllardır Körfez ilçe de muhtarlık yapıyorsunuz ve sakinlerinizin çoğu sizi çok iyi tanıyor. Peki siz mahalle sakinlerinizi iyi tanıyor musunuz?

Sakinlerimin beni tanıdığını ifade etmeniz memnuniyet verici ama ben tüm sakinlerimi adreslerine kadar tanıyorum. Belki sadece kapı numarasını söyleyemem ama bina adına kadar söyleyebilirim. Ben başarının öncelikli anahtarının insanları tanımak olduğuna inanıyorum.

Gerçekten başarılı işler yapmış olmalısınız ki sürekli ödüller alıyorsunuz.

Kocaeli Gazetesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği bir organizasyonda yer almak ve bir ödüle layık görülmek, şahsım ve mahallem adına gurur vesilesi oldu. Bu organizasyonda emeği geçen herkese başta Kocaeli Gazetesi olmak üzere jüride görev alan değerli jüri üyelerine tek, tek teşekkür ederim. Kendi alanlarında ödüle layık görülen, diğer arkadaşlarımızı da buradan sizler aracılığı ile kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum. 2012 yılına girerken çok güzel bir sürpriz oldu benim için, son ana kadar aday gösterildiğimden haberim dahi olmadı. Gazateden gelen bir telefonla Yılın Muhtarı olduğumu öğrendim. Şahsımı aday gösteren ve öneren herkese teşekkür ediyorum. 

Muhtar olmaya nasıl karar verdiniz?

2004 yılın'dan bu yana Muhtarlık görevini yürütmekteyim. İlk aday olacağımı ailemle paylaştığımda bu görevin zor bir görev olduğunu, kolay olmadığını söyleyerek aday olmamı istemediler. Bendeki isteği, kararı ve azmi görünce desteklerini esirgemediler. Buradan desteğini esirgemeyen ŞÖHRETLİ ailesine teşekkür ediyorum. 

Genç yaşta muhtarlık koltuğuna oturmak sizce avantaj mıydı yoksa dezavantaj mı?

Genç yaşta muhtar olmam halk arasında çok alışa gelen bir durum değildi. Zaman, zaman halk arasında “Muhtarlık çoluk çocuğa kaldı” sözleri konuşuldu. Bu durum beni asla yıldırmadı, aksine çalışmalarıma hız verdi.  Muhtar olmak isteyişimin, en büyük sebeplerinden biride ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek, yol göstermek rehber olmaktı. Mahallemizde oturma şartı aramaksızın gelen hiçbir ihtiyaç sahibi insanı geri çevirmeden yardımcı olmaya çalıştım. Bu ailelerle aramızda çok güzel sevgi bağları oluştu. Bu konuda bir çok anım vardır. 
 

Bunlardan birini okurlarımızla paylaşmanızda mani bir durum varmıdır? 
 

Kesinlikle yok bir anımı sizlerle paylaşmak isterim. Körfezköy prefabriklerinde kalan ihtiyaç sahibi bir aileye desteğimizin dışında zaman buldukça ziyaret ediyorduk. Ailenin beş yaşındaki oğlunun bir gün oradan ayrılırken arkamızdan koşarak, “Seni Seviyorum” diye bağırması her şeye değerdi. 

Başka ne gibi çalışmalar yaptınız?

Toplum adına halk yararına yapılan, bir çok sosyal projelerde yer almaya çalıştım. Birey olarak, toplumda hepimize görev düşmektedir.Toplumsal sorumluluğu halk olarak geliştirmeliyiz, gelişmiş ülkelere baktığımızda toplumsal sorumluluğun ne kadar önemli olduğunu açık ve net görmekteyiz. Bu anlamda herkesi toplumsal sorumluluğa davet ediyorum. 

“2004’ten  bu güne” dersem okurlarımıza neler söyleyebilirsiniz?

2004 yılında muhtar seçildikten sonra mahallemizdeki sorunları önem sırasına göre tespit ederek, çözüm yolları aradık. Bunlardan bir kısmını başlıklar altında kısaca belirtmem gerekirse:

1) Ptt, Bankalar ve ATM 'lerin mahallemize gelmesiyle ilgili gerekli girişimlerde bulunarak mahalle sakinlerimize hizmet verilmesini sağladık. 

2) Kızılay la yaptığımız iş birliği neticesinde mahallemizde kan bağışı kampanyası düzenleyerek, Kızılay’a katkı sağladık. 

3) Çevremizde bulunan kütüphanesi zayıf okullara kitap toplayarak, destek verdik. 

4) Başarılı öğrencilere yardımsever mahalle sakinlerimiz aracılığı ile ödüller verilmesi 

için aracı olduk. 

5) Türkiye 'nin her köşesi bizim düşüncesi ile bir proje başlattık. Güneydoğu illerine yardım kampanyaları düzenledik. 

6) İhtiyaç sahibi ailelere gıda giyicek ve öğrencilere kırtasiye yardımı gönderdik. 

7) Engelli vatandaşlarımızı da unutmadık. Mahallemizde oturma şartı aramadan, biri akülü olmak üzere on üç engelli aracı mavi kapak projesi ile temin ederek, ihtiyaç sahibi ailelere verdik. 

8) Körfez ilçede faaliyet gösteren, kısa adı Kögiad olan Körfez Genç İş Adamları Derneği’nin düzenlemiş olduğu eğitime destek projesine katkı sunduk. 

9) Mahallemizde oturma şartı aramadan, gelen tüm ihtiyaç sahibi ailelere yaklaşık altı yüz kişiye sanayi kuruşları ve yardım sever vatandaşlarımız aracılığı ile gıda yardımları yapılması için köprü olduk. Buradan sanayi kuruluşlarımıza ve yardım sever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

10) 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Van depremi nedeni ile bölgemize göç eden depremzede vatandaşlarımızla ilgili yardım kampanyası başlattık. Öncelikle mahallemize kayıt işlemelerini gerçekleştirdik. Barınma ihtiyaçları giderildikten sonra yardım alacakları kurumlara girişimleri yapıldı. Okul çağındaki çocukların eğitimden geri kalmaması için, bölge okullarına yerleştirilmelerine yardımcı olduk. 

11) Basın yolu ile bu ailelere yardım kampanyası başlattığımızı duyurduk. Buradan Kocaeli basın camiasına verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Başlattığımız kampanya ses getirdi ve depremzede vatandaşlarımıza kullanılabilir ev eşyaları ısıtıcı, battaniye, yorgan, elektrikli ev aletleri, mobilya, halı ve kıyafet gönderdik. İhtiyaç sahibi depremzedelere de ulaştırdık. Bu kampanyaya destek veren, öncelikle mahalle sakinlerimize ve Kocaeli halkına sizler aracılığı ile teşekkür ediyorum. 

Türkiye genelinde muhtarlarla birliktelik geleneği başlattığınız görüyoruz. Bu çalışmaya neden gerek duydunuz?

Sürekli halkın sorunlarıyla ilgilenen ve bu sorunlardan başka kendi sorunlarını çözmeye vakit bulamayan muhtarlarında bir araya gelerek taleplerini seslendirmelerini sağlamayı amaçladık. İnanın bunda da çok yararlı olduk. Bugün için Türkiye’nin bir çok yerinden muhtarlar olarak bir araya gelip sorunlarımızın çözümü için yetkililerle çok rahat görüşebiliyor, taleplerimizi dile getirebiliyoruz. Muhtarların bir çok yetkisi elinden alınmış durumda umarım birlikteliğimiz neticesinde bir çok sorunumuzu çözüme kavuşturacağız.

Son olarak mahalle sakinlerimize bir mesajınız var mı?

Sakinlerim çok iyi bilirler ki kapımız herkese açıktır. Halkımızın sorunlarını çözmek için bazen aracı olmaya bazense direk çözüm geliştirmeye gayret ediyoruz. Elimden geldiği çerçevede yararlı olabiliyorsam benim için en büyük mutluluk budur. Sakinlerime saygılarımı sunuyor, destekleri için teşekkür ediyorum.

En büyük yardımcınız kim dersem ne dersiniz?

Tabiî ki İlknur hanım derim. Çünkü bana çok yardımcı oluyor. Ayrıca özellikle seçim zamanlarında bir çok sakinim gönüllü olarak çalışarak bana desteklerini sunuyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Muhtar heyetimize de çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Röportaj talebimizi kırmadığınız için bende size çok teşekkür eder, çalışmalarınızdaki başarılarınızın devamını dilerim.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: Yılın, muhtarı, konuştu.,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı