Yazı Detayı
03 Kasım 2019 - Pazar 19:59
 
ABD’yi Nasıl Bilirsiniz?
Seyfettin KARAMIZRAK
seykarami@gmail.com
 
 

Türkiye ne zaman kendi adına olumlu, güzel bir adım atsa, hain odaklar hemen yastıklarının altına gizledikleri sinsi ve kirli projelerindeki, “aslı astarı olmayan ithamları” orta doğudan bin bir desise ile çaldıkları petrolün karasına bulayarak önümüze sürüyorlar.

Bunların başında ABD, Almanya, Fransa gibi devletler gelmektedir. Şimdi çamur atma ve kin kusma sırası ABD’dedir.

Ey ABD, mademki Türklerin “Ermeni soykırımı” yaptığına inanıyordun, şimdiye kadar bu kararı mertçe tanısaydın ya. Bu kadar senedir neden ağzında geveleyip duruyorsun. Türkiye dediklerini yaparsa, ellerini önünde ovuşturarak, her kirli işine “evet” derse,o zaman mı temize çıkmış olacak?

ABD, baskın bir kararla Türkiye’yi sırtından iki kez bıçaklamıştır. Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi, önce Ermeni soykırım kanun teklifini, sonra da “Barış Pınarı Harekâtı bahanesi”ile Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan dâhil bazı devlet adamlarımızla TSK’ya “yaptırım uygulanmasına” dair kanun teklifini kabul etti.

Muhalefetteki Demokrat Parti’nin Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff’in imzasını taşıyan Ermeni soykırım kanun teklifi, baskın bir hamleyle komisyonda görüşülmeden doğrudan TM genel kuruluna geldi.

 Bu teklif;Türklerin “1915’te Ermenilere soykırım yaptığının” kabul edilmesini ve ABD’de her yıl, sözde soykırım tarihinde anma toplantıları yapılmasını öngörmektedir. Bu hamlenin asıl nedeni,baş edemedikleri Türkiye üzerinde baskı kurmaktır.

İkinci kanun teklifi, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu başkanıElliot Engel ile Cumhuriyetçi Parti üyesi Mike McCaul’e ait. Bu teklif, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde Kürtleri yerlerinden sürdüğü, onları katlettiği gibi yalan ve iftiralarınayer vermektedir.

Kabul edilen bu kanun teklifi de;Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’la ilgili bakanların mal varlığının, ticari ilişkilerinin araştırılması ve TSK’nın silah ve mali kaynak edinmesinin engellenmesini içermektedir.

Sözüm ona;‘’Dost ve müttefik’’denilen ABD’nin arkadan vurma alışkanlığıyeni değildir. Birincisi Kıbrıs Barış Harekâtı üzerine yapılmış ve 15 yıl sürmüştü. Sonra rahip Brunson ihtilafında yaşandı. Şimdi de Barış Pınarı harekâtıüzerine her türlü çirkeflik yapılmaya çalışılmaktadır.

ABD’nin bu tutumunun bir nedeni, Trump’ısevmeyen çevrelerce, gelecek yıl yapılacak başkanlıkseçiminde Donald Trump’ı Türkiye üzerinden zora sokmaktır.İkinci neden de;FETÖ, Yahudi, Ermeni, Rum ve destekçi diğer lobiler tarafından Türkiye aleyhine yapılan propagandalardır.

 

Soykırımdan dem vuranların önce bir aynaya, geçmişlerine bakması gerekmez mi? Tarihi kara olanların kimseye akıl vermeye hakkı olamaz.

 

250 yıllık tarihi, yüzkarası olaylarla dolu olan ABD’nin zulüm ve soykırımları saymakla bitmez. ABD,  1830 yılında çıkarılan “Kızılderili Tehcir Yasası” ile bölgede yaşayan tüm yerlileri kendi topraklarından çıkardı.Kızılderili kellesi başına 5 dolar ödeniyordu.

ABD’liler, “Bu vahşi hayvanların yani Kızılderililerin tamamen imha edilmesi gerekiyor”, “En iyi yerli ölü yerlidir” politikasıyla kıtayı yerli halkın elinden zorla almıştı. İlk biyolojik silah, Kızılderililer üzerinde uygulanmıştır. Sürgüne gönderilen Kızılderililere dağıtılan battaniyelere çiçek mikrobu bulaştırılarak çok sayıda yerlinin öldürülmesi sağlandı. Dünyada en büyük soykırım suçlusu Amerika Birleşik Devletleri’dir. Tam yetmiş milyon Kızılderiliyi kendi vatanlarında katlettiler.

 

ABD, ikinci soykırımı Afrikalı zencilerüzerinde yaptı. Köle ticareti sırasında; 19. yüzyıla kadar toplam; 34 milyon 500 bin Afrikalı ve Orta Doğulu kölenin öldüğü biliniyor. 

RogerGaraudy,1977 yılında yazdığı Medeniyetler Diyaloğu kitabında:“Batılılar 100 milyonu aşkın Amerika Yerlisini öldürerek dünyada daha önce benzeri görülmemiş bir soykırım yaptı. Bunun ardından üç yüz yıl süren köle ticareti sırasında en az yüz milyon Afrikalıyı da öldürerek bir başka akıl almaz soykırımı gerçekleştirmiştir.“ demiştir.

Tarihi yüz karası, kan, zulüm ve katliamlarla dolu olan ABD, başta Vietnam, Japonya ve Kore olmak üzere, tarihi sırasıyla;Küba, Panama, Guetemela, Nikaragua, Meksika, Filipinler, Afganistan, Irak, İran ve Suriye’de yüz binlerce sivili öldürüp, dünya tarihinin en büyük vahşet ve katliamlarına imza atmıştır.

ABD demek; uygarlıkların ve kültürlerin yıkımı demektir. ABD tarihi demek;  gerçek anlamıyla işgallerin, savaşların, soykırımların, işkencelerin, haksızlıkların, kan ve gözyaşının tarihi demektir.

ABD, kendi hâkimiyetini ve dış politikasını tamamen yalan ve aldatıcı politikalarının arkasına saklayarak yapmaktadır. Mazlumların kanlarını emerek sömüren bu devlet, “demokrasi, insan hakları ve özgürlük” vaatleriyle kendi zihniyetini, sömürü düzenini, politikasını sürdürmeye devam etmektedir.

Dünyadaki tüm darbelerin arkasında ABD vardır. Latin Amerikalılar şöyle der: “Amerika kıtasında sadece ABD‘de darbe olmaz; çünkü sadece orada ABD büyükelçiliği yoktur.”

ABD birçok ülkeye nesil savaş stratejileri uygulamıştır. Buralarda kurduğu örgütlere, çetelere;her türlü desteği vererek, darbeler ve katliamlar yaptırmaktadır. Bunların en bariz örnekleri;  PKK-PYD, YPG, İŞİD, DAEŞ El Kaide vb. örgütlerdir.

 

Türkiye’nin gelişmesini istemeyen ABD ve müttefikleri; 1960, 1980 darbeleri, 28 Şubat 1997 post modern darbesi, FETÖ ihaneti, teknolojik engeller, ambargolar ve PKK terörünün desteklenmesi gibi faaliyetlerle her zaman Türkiye’ye zarar vermişlerdir.

Görüldüğü gibi ABD,  tüm dünyaya barış ve özgürlük vaadiyle kan, gözyaşı, acı ve ölüm getirerek, hedef aldığı ülkeleri önce kaosa sürükleyip sonra bölünmelerine yol açarak bölgeyi kontrolü altına almaktadır. Sonra da bölgedeki tüm zengin doğal kaynak yataklarını ele geçirip sömürmektedir.

 

Kendisine karşı gelen, kafa tutan ülkeleri müttefikleri ile beraber, gerek ekonomik krizlerle ve gerekse çeteleri ile dize getirmeye çalışan ABD, bir gün mutlaka bu yaptıklarının cezasını çekecektir. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır.

Sevgiyle kalın…

 
Etiketler: ABD’yi, Nasıl, Bilirsiniz?,
Yorumlar
Diğer Yazılar
GÜLEGÜLE GİT CAN RAMAZAN
RAMAZANIN GÜZELLİKLERİ
ÇANAKKALE DESTANI
KADINLAR GÜNÜNE DAİR
İYİ İNSAN OLABİLMEK
EY İNSANLIK GAZZE’Yİ UNUTMA
UNUTULAN GAZZE
BATI NIN UTANÇ DOLU GEÇMİŞİ
BATININ KİRLİ YÜZÜ
ÖKSÜZ GAZZE
GAZZE’ DE SOYKIRIM DEVAM ETMEKTE
GAZZE DRAMI
GAZZE DE KATLİAM
RÜZGÂR EKEN FIRTINA BİÇER
Bitsin Artık Soykırım Yalanı!
Toplumsal Yaşamda Etik
Yeni Eğitim Öğretim Yılının Sorunları
Çocuk ve Televizyon
DEMOKRASİ Mİ DARBE VE MUHTIRA MI?
İnsanlaştırma Süreci Olarak Eğitim
ÖMÜR DEDİĞİN
Baba Olma Sorumluluğu
Gelin Tanış Olalım
Anneler Günü Üzerine
Dünya Kadınlar Günü
Öğretmen Yetiştirme Süreci
Ramazanı Uğurlarken
Ramazanın Güzellikleri
HOŞ GELDİN YA ŞEHRİ RAMAZAN
Depremden Aklımızda Kalanlar
Depremin Düşündürdükleri
Eğitim Öğretimin Sorunları
Herkes Değerlidir
Eğitim Bir İhtiyaçtır
‘Montessori Eğitimi’ Üzerine-2
Haydi Çocuklar Okula
“Montessori Eğitimi”Üzerine-1
Sevgi Üzerine
Dil Yarası
Köy Okullarına Dönüş
Türk Dilinin Dünü Bu Günü
Babalar Günü Üzerine
Okullar Kapanırken
12. Kocaeli Kitap Fuarı’nın Ardından
Annelerin Kıymeti
Bayramlar
Tatlı Dil ve Güler Yüzün Önemi
Ramazanı İdrak Etmek
Onbir Ayın Sultanı
Çanakkale Gerçek Bir Destandır
Gözyaşının Rengi Yok
Sarı Saçlı Mavi Gözlü Çocuklar Da Ölür
Anne Babalar Çocuklarınıza Sahip Çıkınız
Öğretmenlerimize Haksızlık Etmeyelim
Sevgi, Çocuklara Nasıl Kazandırılır?-2
Dinlenme Tatili ve Ev Ödevleri
Sevgi, Çocuklara Nasıl Kazandırılır?
Çocuk Ailede ve Okulda Sevildiğini Hmelidir
Eğitim Sevgiyi Merkezine Almalıdır
Eğitimde Şiddet Olamaz
Çocukların Gelişiminde Babanın Önemi-2
Çocukların Gelişiminde Babanın Önemi-1
Öğretmenler Günü’nün Ardından
Çocuk Eğitiminde Anne Babalara İpuçları
Çocuk Eğitiminde Sevginin Yeri
Çizgi Filmlerin Çocuklar Üzerindeki Etkileri
Taşımalı Eğitim ve Öğrenci Servisleri
Aşı Olmayanlar, Önlemlere Uymayanlar
Okul Kantinleri ve Öğrenci Sağlığı
Öğretmenlerin Kılık Kıyafetleri Üzerine
Ders Kitapları Çıkmazı
Yüz Yüze Eğitmin Önündeki Engeller
Okullar Açılırken Alınan Önlemler
Okulların Açılış Müjdesi -1-
Orman Yangınları ve Algı Operasyonları
İnsan Görünüşlü Değil, İnsan Olabilmek…
Artık Yüzyüze Eğitim Başlamalı
Bayramlar
Gülegüle Git Ya Şehri Ramazan
Anneler Günü
Türk Polis Teşkilatımız
7 Nisan Dünya Sağlık Günü
Yaşlılara Saygı Haftası Üzerine
Dünya Kadınlar Günü-2-
Dünya Kadınlar Günü-1-
Ramazan ve Oruç-1
Anne Olma Sanatı-2
Anne Olma Sanatı-1
Hepsi Geçecek
Güzel Günler Çok Yakın
Deprem Üzdü Örnek Davranışlar Gururlandırdı
Ceren Özdemir’in Ardından
Ara Tatil Ya Da Eğitim İçin Bir Nefes
Kir Akan Oluklar
Ders Kitapları ve Okul Kıyafetleri
Eğitim Kurumları ve Teftiş Olgusu
Yeni Eğitim Öğretim Yılı
Kadını Anlamak
Sevginin Gücü(Son) -5
Sevginin Gücü-4
Sevginin Gücü-3
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı