Yazı Detayı
04 Kasım 2023 - Cumartesi 19:32
 
GAZZE DRAMI
Seyfettin KARAMIZRAK
seykarami@gmail.com
 
 

Gazze’nin kontrolünü elinde tutan El Kasım örgütünün, roket dahi geçirmeyen “Demir Kubbe” yi aşarak İsrail’e saldırması, dünyayı ve en çok da İsrail’i şaşkına çevirdi. İsrail’e, “Bu bizim 11 Eylül’ümüz” dedirtti. Kendisini dev aynasında gören Batının ukala ve şımarık kan emcisi İsrail, “Orta Doğu haritasını değiştireceğiz” sloganıyla Gazze’ye ölüm kusmaya, çocuk-kadın demeden sivil kıyımına başladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, BM’de “Filistinsiz İsrail haritası” göstermesinden sonra El Kasım’ın, bu saldırıyı başlatması, İsrail’in işine yaramıştır. Filistin halkının soykırıma uğramasına neden olmuştur. O bakımdan El Kasımın bu saldırısı, düşündürücü ve manidardır.

ABD, İngiltere ve pek çok Avrupa devleti bu kıyıma sevinmiş ve onaylamıştır. Filistinlilere destek yürüyüşlerini yasaklamış, sosyal medya paylaşımlarına da sansür koymuştur.

İsrail tarafından Gazze’ye düzenlenen saldırılarda en az 1.800 Filistinli ölmüş, 6.500 Filistinli yaralanmıştır. 1,1 milyon Filistinli, panik ve korku içinde katliama uğramamak için kaçmaya çalışmaktadır.

İsrail, Gazze’yi tamamen abluka altına aldı. Elektriği, suyu, gazı ve son anda interneti de kesilen kent, havadan ve karadan sürekli bombalanmaktadır. İsrail tarafından sivil halka, Gazze’nin kuzeyini boşaltmaları için verilen 24 saatlik süre doldu. Bölgeden kaçmaya çalışan sivil Filistinli konvoyunu vuran İsrail, 70 kişiyi daha şehit etti.

Gazze’deki insani dram, İsrail’in şimdiye kadar işlediği katliamları unutturacak seviyededir. Başta ABD olmak üzere, tüm Batılı devletlerin İsrail’in arkasında “ön şartsız, sorgusuz” yer alması, en büyük utançtır. Batının gerçek yüzünü göstermektedir. Bu destekten cesaret alan İsrail, Gazze’yi insafsızca, acımadan  bombalamakta ve “savaş suçu” işlemekten çekinmemektedir.

İsrailli bir Bakan kendi askerlerine, “HAMAS’la savaşırken yaptıkları hiçbir vahşetten hukuk önünde sorumlu tutulmayacakları” garantisini vermiştir. Cumhurbaşkanı Herzog da, “hiçbir Gazzeli’ nin masum olmadığını” büyük bir nefretle höykürmüştür. Eski İsrail dışişleri bakanı Ayalon, Gazzelilere Sina Çölünü adres göstermiştir. Bazı İsrailli Vekiller ise, “nikleer saldırı”isteyecek kadar çılgınlaşmıştır.

İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu ise, “İsrail’in uluslararası muazzam destek topladığını, düşmanlarının bedel ödemeye başladığını, yapılanların sadece başlangıç olduğunu” ifade ederek, ne denli kana susadığını arsızca ifade etmiştir. Bu söylemler, Gazze için daha dramatik sahnelerin yaşanacağını göstermektedir.

Bu yüzden İsrail, sivil ya da HAMAS ayrımı yapmadan Gazze’yi “toplu cezalandırma” yolunu seçti. 1970’lerden bu yana uluslararası sözleşmelerle yasaklanan “fosfor bombasını”, kameraların görüntü aldığı bir ortamda sınırsız bir cesaretle kullandı.

BM Genel Sekreterinin ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonunun ısrarlı taleplerine rağmen, Gazze’ye insani koridor açılmasına izin vermedi. Refah sınır kapısından Mısır’a kaçmak isteyen sivilleri bomba yağmuruna tuttu.

İsrail saldırılarında ölen çocukların tanınabilmesi için, çocukların ellerine isimleri yazılmaktadır. Bu yaşananlar insanlığın utanç tablolarıdır. Öldürdükleri Reuters ajansı muhabiri İssam Abdullah için sorumluluk bile üstlenmemişlerdir. Muhabirler tartaklanmakta, tehdit edilmekte, katledilen sivil, kadın ve çocuk resimlerini çekmemeleri için katliam bölgelerine girmeleri engellenmektedir.

Dünyanın arsızca izlediği Gazze’deki bu dram, Haçlı Seferleri’nin  daha da vahşileşen yeni bir uygulamasıdır. Kara harekâtı başlatacağını açıklayan İsrail yetkilileri, nedense bunu sürekli ertelemektedir. Bu tutumlarının da sinsi bir planın neticesi olduğu tahmin edilmektedir.

Hastanelerde yaralılara müdahale edilemiyor. Acil müdahaleyi bekleyen hastalar,  açıkça ölüme terk edilmiştir. Morglarda yer kalmamıştır. Bomba yağmurundan ötürü  cenazeler gömülememektedir. Gıda stokları tükenmek üzeredir. İlaç, temiz su, elektrik ve yakıt bulunmamaktadır. Bu uygulama İsrail’in acımasızlığının, kininin ve vahşete nasıl susadığının kanıtıdır.

ABD’ nin, İsrail’e destek bahanesiyle, aceleyle uçak gemisini göndermesi, bazı kesimleri doğrudan, Türkiye’yi de dolaylı tehdit maksadı taşımaktadır.

Uzun süredir Türkiye’yi dizayn edemeyen, bin bir entrika ile sinsi planlarını uygulayamayan ABD, insanlık dramının işlendiği bu olayı çözmek yerine, gövde gösterisine soyunmuştur. Fakat asla umduğunu bulamayacaktır.

Bir zamanlar ABD’nin sıkıştırdığı, ambargo uyguladığı İran’a, o yıllarda bağrını açan tek ülke  Türkiye idi. Şimdilerde İran medyası, Türkiye aleyhine kara propaganda başlatmıştır. Türklere nankörlük edenler, kısa zamanda hüsrana uğramıştır. İran da bir gün bu vefasızlığının pişmanlığını yaşayacaktır.

Batılı global güçlerin cesaretlendirdiği İsrail, HAMASI tamamen yok etme, Batı Şeria da  her türlü ticari, ekonomik ve sosyal ilişkileri tümüyle kesme, HAMAS’ı en büyük suçlu göstererek  halkı gözünden düşürme, El Fetih ile HAMAS arasındaki  iş birliğini tamamen kesme, Gazze’yi işgal etme peşindedir.

İsrail, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasını asla istememektedir. O yüzden  işgal altındaki topraklara Yahudi yerleşimcileri sevk etmeyi hızlandıracaktır. Mescid-i Aksa’yı hedef alan eylemlerini artıracaktır.

Dünya kamuoyunda, Yahudilerle Filistinlilerin yan yana yaşayamayacaklarını,  Filistinlilere başka bir yerleşim alanı bulunmasının zamanının geldiğini sağlamaya çalışmaktadır. Filistinlileri, Ürdün, Suriye ya da Mısır’a göndermenin planlarını yapmaktadır.

İçimizi yakıp kavuran mazlumların feryadını, insanlığımızdan utanarak, gözü yaşlı çaresizce izlemekteyiz. Vahşi Batı, Müslüman kıyımı için, yeni bir “11 Eylül” kurgulama peşindedir. Fakat zulüm asla payidar olamayacaktır.

Sevgiyle kalın…

 
Etiketler: GAZZE, DRAMI,
Yorumlar
Diğer Yazılar
GÜLEGÜLE GİT CAN RAMAZAN
RAMAZANIN GÜZELLİKLERİ
ÇANAKKALE DESTANI
KADINLAR GÜNÜNE DAİR
İYİ İNSAN OLABİLMEK
EY İNSANLIK GAZZE’Yİ UNUTMA
UNUTULAN GAZZE
BATI NIN UTANÇ DOLU GEÇMİŞİ
BATININ KİRLİ YÜZÜ
ÖKSÜZ GAZZE
GAZZE’ DE SOYKIRIM DEVAM ETMEKTE
GAZZE DE KATLİAM
RÜZGÂR EKEN FIRTINA BİÇER
Bitsin Artık Soykırım Yalanı!
Toplumsal Yaşamda Etik
Yeni Eğitim Öğretim Yılının Sorunları
Çocuk ve Televizyon
DEMOKRASİ Mİ DARBE VE MUHTIRA MI?
İnsanlaştırma Süreci Olarak Eğitim
ÖMÜR DEDİĞİN
Baba Olma Sorumluluğu
Gelin Tanış Olalım
Anneler Günü Üzerine
Dünya Kadınlar Günü
Öğretmen Yetiştirme Süreci
Ramazanı Uğurlarken
Ramazanın Güzellikleri
HOŞ GELDİN YA ŞEHRİ RAMAZAN
Depremden Aklımızda Kalanlar
Depremin Düşündürdükleri
Eğitim Öğretimin Sorunları
Herkes Değerlidir
Eğitim Bir İhtiyaçtır
‘Montessori Eğitimi’ Üzerine-2
Haydi Çocuklar Okula
“Montessori Eğitimi”Üzerine-1
Sevgi Üzerine
Dil Yarası
Köy Okullarına Dönüş
Türk Dilinin Dünü Bu Günü
Babalar Günü Üzerine
Okullar Kapanırken
12. Kocaeli Kitap Fuarı’nın Ardından
Annelerin Kıymeti
Bayramlar
Tatlı Dil ve Güler Yüzün Önemi
Ramazanı İdrak Etmek
Onbir Ayın Sultanı
Çanakkale Gerçek Bir Destandır
Gözyaşının Rengi Yok
Sarı Saçlı Mavi Gözlü Çocuklar Da Ölür
Anne Babalar Çocuklarınıza Sahip Çıkınız
Öğretmenlerimize Haksızlık Etmeyelim
Sevgi, Çocuklara Nasıl Kazandırılır?-2
Dinlenme Tatili ve Ev Ödevleri
Sevgi, Çocuklara Nasıl Kazandırılır?
Çocuk Ailede ve Okulda Sevildiğini Hmelidir
Eğitim Sevgiyi Merkezine Almalıdır
Eğitimde Şiddet Olamaz
Çocukların Gelişiminde Babanın Önemi-2
Çocukların Gelişiminde Babanın Önemi-1
Öğretmenler Günü’nün Ardından
Çocuk Eğitiminde Anne Babalara İpuçları
Çocuk Eğitiminde Sevginin Yeri
Çizgi Filmlerin Çocuklar Üzerindeki Etkileri
Taşımalı Eğitim ve Öğrenci Servisleri
Aşı Olmayanlar, Önlemlere Uymayanlar
Okul Kantinleri ve Öğrenci Sağlığı
Öğretmenlerin Kılık Kıyafetleri Üzerine
Ders Kitapları Çıkmazı
Yüz Yüze Eğitmin Önündeki Engeller
Okullar Açılırken Alınan Önlemler
Okulların Açılış Müjdesi -1-
Orman Yangınları ve Algı Operasyonları
İnsan Görünüşlü Değil, İnsan Olabilmek…
Artık Yüzyüze Eğitim Başlamalı
Bayramlar
Gülegüle Git Ya Şehri Ramazan
Anneler Günü
Türk Polis Teşkilatımız
7 Nisan Dünya Sağlık Günü
Yaşlılara Saygı Haftası Üzerine
Dünya Kadınlar Günü-2-
Dünya Kadınlar Günü-1-
Ramazan ve Oruç-1
Anne Olma Sanatı-2
Anne Olma Sanatı-1
Hepsi Geçecek
Güzel Günler Çok Yakın
Deprem Üzdü Örnek Davranışlar Gururlandırdı
Ceren Özdemir’in Ardından
Ara Tatil Ya Da Eğitim İçin Bir Nefes
ABD’yi Nasıl Bilirsiniz?
Kir Akan Oluklar
Ders Kitapları ve Okul Kıyafetleri
Eğitim Kurumları ve Teftiş Olgusu
Yeni Eğitim Öğretim Yılı
Kadını Anlamak
Sevginin Gücü(Son) -5
Sevginin Gücü-4
Sevginin Gücü-3
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı